SPORTURI  »  HANDBAL  »  HV KRAS VOLENDAM-HCM CONSTANŢA, AZI, ORA 18:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1

Aromă de Porto » HCM Constanţa joacă azi primul meci din turneul de calificare în grupele Ligii

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 30 august 2013 19:33

HCM Constanţa începe azi turneul pentru calificarea în grupe cu gîndul la finala împotriva lusitanilor.

Cu un lot mult schimbat faţă de sezonul trecut, din care lipsesc cei mai importanţi stranieri, campioana României, HCM Constanţa, luptă în acest week-end ca să acceadă în grupele Ligii Campionilor pentru a cincea oară consecutiv. Constănţenii vor juca însă în premieră pentru calificare în deplasare, fiind obligaţi să cîştige turneul de la Porto.

Azi, în semifinale, elevii lui Zvonko Sundovski par să aibă o misiune uşoară împotriva anonimilor olandezi de la HV Kras Volendam (ora 18.30, DigiSport 1), dar lupta finală se anunţă infernală.

Cel mai probabil, gruparea de pe litoral se va duela pentru calificare cu gazdele de la FC Porto, care joacă azi în semifinale împotriva norvegienilor de la Elverum Handball Herrer.

"Sper să jucăm finala cu Porto, o echipă care a transferat şase jucători importanţi în această vară", a mărturisit Sundovski. "Anul trecut a fost mai uşor, pentru că am jucat pe teren propriu. Acum, va fi mai greu, dar cu experienţa şi maturitatea acumulate, nu ar trebui să avem probleme. FC Porto este o echipă puternică, dar nu de neînvins, chiar dacă vom juca în deplasare", a adăugat portarul Ionuţ Stănescu.

Cîştigătoarea turneului va accede în Grupa B, alături de THW Kiel, KS Vive Targi Kielce, Montpellier / Wisla Plock, Kif Kolding şi Dunkerque. Formaţia clasată pe locul secund la turneul preliminar se va califica în turul al treilea al Cupei EHF, iar echipele de pe locurile 3 şi 4 vor merge în turul secund al Cupei EHF.

Doar Novanc
Din lotul folosit de HCM Constanţa în sezonul trecut lipsesc patru jucători importanţi. Astfel, spaniolii Javier Humet şi Alberto Val au părăsit echipa, fiind la final de contract, în timp ce Dalibor Cutura şi Milutin Dragicevici au fost puşi pe liber, invocîndu-se lipsa de randament şi salariile mari. În schimb, campioana a făcut o singură achiziţie importantă, readucîndu-l pe pivotul Marius Novanc, de la Ştiinţa Bacău.

"În Portugalia este testul final pentru noi şi sper să îl trecem cu brio" (Bogdan Criciotoiu, inter dreapta)

7 participări în grupele Ligii Campionilor a adunat HCM

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
dash.berlin
dash.berlin  •  01 Septembrie 2013, 01:55

Un meci f frumos.

robert1205
robert1205  •  31 August 2013, 22:36

HV KRAS VOLENDAM-HCM CONSTANŢA 25-34

Vezi toate comentariile (2)
Comentează