SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-GERMANIA, ORA 18:00, ÎN DIRECT LA DOLCE 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Atenţie la linia de 9 metri! » România are astăzi primul meci greu de la CM 2013: Germania!

Crina Pintea şi colegele ei din defensivă vor trebui să fie foarte atente azi, contra germancelor // Foto: Marius Ionescu
Crina Pintea şi colegele ei din defensivă vor trebui să fie foarte atente azi, contra germancelor // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 10 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 09 decembrie 2013 22:43

Pentru România azi începe cu adevărat Campionatul Mondial. Germania e primul adversar demn de luat în seamă pentru "tricolore", în grupa D.

Germania şi România erau văzute de casele de pariuri, înainte de începerea Campionatului Mondial din Serbia, cu aceleaşi şanse la cîştigarea titlului, pe locul 8 în topul favoritelor, cu o cotă de 21/1.

Dacă România a schimbat aproape complet liniile, avînd nouă debutante la un Campionat Mondial, Germania aliniază în Serbia aceeaşi echipă care anul trecut bătea România la Euro 2012, 25-23, şi se clasa la final pe locul 7.

Vedetele Steinbach şi Woltering
Echipa pregătită de danezul Heine Jensen, tehnicianul de la Leipzig, are o linie de 9 metri foarte puternică. Laura Steinbach, cel mai bun inter stînga la Euro 2012, Nadja Nadgornaja, Evgenija Minevskaja sau Anne Hubinger sînt toate jucătoare de peste 1,80 metri!

Vedeta echipei rămîne însă portarul Clara Woltering, coechipiera Cristinei Neagu, de la Buducnost Podgorica, un goalkeeper considerat a fi unul dintre cei mai buni din lume la ora actuală.

Patru absenţe de marcă
Germania are însă şi patru jucătoare importante pe care nu le poate folosi în Serbia: centrul Kerstin Wohlbold şi pivotul Anne Muller sînt accidentate, iar căpitanul Isabel Klein şi portarul Katja Schulke sînt însărcinate.

830.000 de jucători legitimaţi are Germania la handbal, masculin şi feminin. România are 7.613, de 110 ori mai puţin

4 titluri de campioană mondială are Germania la feminin: 1971, 1975, 1978, 1993

ALTE ŞTIRI DE LA CM 2013:

Era să cadă poarta pe ea!
Ieri, la antrenamentul de dimineaţă, înaintea meciului cu Australia, portarul Denisa Dedu a tras o sperietură groaznică. Portarul de la Corona Braşov apăra mingile trimise de secundul Florin Pera. La un moment dat, s-a dezechilibrat şi a vrut să se sprijine de plasa porţii. Cum barele nu erau fixate, poarta s-a răsturnat! Denisa a căzut pe spate, dar nu a păţit nimic. A băgat bărbia în piept şi s-a lovit doar puţin la spate. Fotoreporterul Gazetei, Marius Ionescu, era exact în spatele plasei, dar a avut timp să se ferească.

Elisei, în şlapi!
Nici la antrenamentul de ieri dimineaţă şi nici la încălzirea de dinaintea meciului cu Australia, extrema Valentina Elisei Ardean nu s-a pregătit alături de coechipiere. Alice a venit la sală încălţată în şlapi şi a făcut pe margine doar rotări de braţe, genuflexiuni sau flotări. La un moment-dat, cînd a văzut-o în şlapi, pe banca de rezerve, antrenorul Gheorghe Tadici a trimis-o să încalţe adidaşii pentru că nu putea să apară în şlapi la prezentarea formaţiilor, de la centrul terenului! Nici pivotul Oana Manea nu s-a pregătit cu fetele, ea rezumîndu-se la sprinturi pe marginea terenului.

Surorile Bonaventura la "derby"!
Considerate unele din cele mai bune arbitre din lume, surorile Bonaventura, Charlotte şi Joulie, au fost desemnate, surprinzător, să arbitreze întîlnirea dintre Australia şi România. După ce au condus finala olimpică din 2012, dar şi finale de Liga Campionilor şi Campionat European, franţuzoiacele au fost retrogradate la un meci de o importanţă foarte mică, avînd în vedere diferenţa uriaşă de valoare între cele două formaţii. Nu ar fi imposibil însă ca surorile să arbitreze şi azi disputa cu Germania sau întîlnirea cu Ungaria, de joi, 12 decembrie.

Meci cu garda jos!
Germania a reuşit a doua victorie în grupa D, la Novi Sad, trecînd aseară cu 37-32 de Cehia. A fost un meci în care nici o echipă nu a pus preţ pe apărare, ci doar pe faza ofensivă. Masivele jucătoare nemţoaice nu au putut fi oprite de cehoaice, Germania conducînd în permanenţă pe tabelă, chiar şi la 8 goluri diferenţă. Susann Muller, interul dreapta, a fost cea mai bună jucătoare a meciului, înscriind nu mai puţin de 11 goluri!

Cehia a punctat, îndeosebi pe extreme şi în urma pătrunderile individuale, beneficiind de 11 aruncări de la 7 metri. Iveta Luzumova, interul stînga de la campioana Germaniei, Thuringer, a marcat 9 goluri pentru Cehia. Româncele şi-au spionat din tribună adversarul de azi.

Ce chin pe Ungaria!
Ungaria a învins ieri cu 26-24 Tunisia în al doilea meci al său în grupa D la Mondiale. Maghiarele au trecut prin mari emoţii. După 15-15 la pauză, au preluat conducerea, 19-16, în partea a doua. Trei aruncări de la 7 metri ratate consecutiv au readus însă Tunisia în joc, africancele trecînd în avantaj cu 21-20 cu 9 minute înainte de final.

La 24-23 pentru unguroaice, cu 90 de secunde pînă la terminarea meciului, Tunisia a avut atacul, dar nu a putut să egaleze. Maghiarele s-au desprins la 26-23, iar Tunisia doar a redus din diferenţă: 26-24. Vedetele echipei Ungariei, Anita Görbicz şi Zsuzsanna Tomori, au fost de nerecunoscut. Au avut procentaje sub 50 la sută şi au încheiat meciul pe banca de rezervă! România întîlneşte Ungaria, a treia favorită la Mondialul din Serbia, pe 12 decembrie, de la ora 20:15.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (5)
mishu_74
mishu_74  •  10 Decembrie 2013, 17:46

Cum sa concurezi cu o tara care are de 110 ori mai multi jucatori de handball legitimati ?!?!?! Nu mi-a venit sa cred cand am citit, sper ca informatia e corecta.Mi se pare exeptional daca fetele vor reusi sa le bata pe nemtoaice, desi n-au nicio vina daca nu reusesc, dicrepanta de cantitate este incomensurabila.Pastrand totusi proportiile si limitand ridicolul situatiei, e ca si cum ai pune intr-o cursa, un car cu boi alaturi de un BMW.In conditiile astea, bravo fetelor noastre daca vor face un meci mare si nu numai. Hai Romania!

ceaiuri
ceaiuri  •  10 Decembrie 2013, 15:08

la contratacuri si faza a 2(nemtoaicele alearga bine si au o dinamica buna a jocului)60min grele,ne tb un portar in zi buna,apararea mobila si artagoasa..iar in atac cu putine greseli sa aducem inca 2pct

gabrielaj
gabrielaj  •  10 Decembrie 2013, 14:44

Spersa castige ale noastre ca sa continuam seria de victorii pana la final ca asa e bine si frumos.hai fetelor mobilizarea si sa castigati astazi.bafta!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează