SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2014 / ROMÂNIA - SLOVENIA, AZI, 21:15, DIGISPORT 3

Au trecut 18 ani! » Naţionala de handbal masculin a României debutează azi în preliminariile pentru Euro 2014

Vali Ghionea are un sezon excelent în Polonia, la Wisla Plock, şi se întoarce în
Vali Ghionea are un sezon excelent în Polonia, la Wisla Plock, şi se întoarce în "naţionala" României

Articol de - Publicat miercuri, 31 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 30 octombrie 2012 20:44

România visează să se califice la Euro 2014 după o pauză de aproape două decenii. "Tricolorii" au şi acum parte de o grupă foarte grea şi sînt creditaţi cu ultima şansă


De la Euro 1996, ediţia găzduită de Spania, nu a mai reuşit România o calificare la turneul final continental. De pe vremea cînd antrenorul de acum al "tricolorilor", Eliodor Voica, era unul dintre selecţionaţi. Românii speră să ajungă în 2014, la turneul final din Danemarca, dar pentru asta au nevoie să se claseze între primele două echipe într-o grupă foarte grea cu Islanda, Slovenia şi Belarus.
"Ştim că nu sîntem cotaţi cu şanse mari la calificare, dar noi sperăm. Cred că putem să batem pe oricare dintre cele trei echipe. Important e să cîştigăm tot pe teren propriu şi să vedem cîte puncte putem aduce din deplasare", a declarat antrenorul Eliodor Voica.

Implicat în scandalul pariurilor
România debutează azi împotriva Sloveniei, la Koper. Slovenia nu e una dintre forţele handbalului european, dar s-a calificat constant la turneele finale europene şi mondiale. Doi dintre jucătorii sloveni au fost implicaţi recent în scandalul pariurilor de la Montpellier. Extrema Dragan Gajici şi portarul Primoz Prost sînt şi ei pe lista neagră alături de fraţii Karabatici, acuzaţi că ar fi pariat împotriva echipei lor! Gajici şi Prost nu au mai putut juca pentru Montpellier, de la declanşarea scandalului, neavînd voie să intre în contact cu coechipierii. Recent, lui Gajici i s-a ridicat interdicţia! Slovenia a terminat pe 6 la ultimul CE, în Serbia.

Favorita Islanda
Dintre cele patru echipe, Islanda este de departe cel mai puternic adversar al "tricolorilor". Vicecampioni olimpici la Beijing 2008, locul 6 la Mondiale în 2011, islandezii au fost aproape de o medalie şi la Londra 2012, dar s-au clasat doar pe locul 5! Belarus, cealaltă adversară, a învins România în preliminariile CM 2013, echipa lui Siarhei Rutenka obţinînd, pînă la urmă, biletele pentru Spania după ce a trecut în play-off de Slovacia.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
florinmihai
florinmihai  •  31 Octombrie 2012, 23:17

lui GAJIC i s-a ridicat suspendarea de vreo doua saptamani, el nu a pariat si nici nu mai planeaza asupra lui suspiciunea ca a participat la trucarea meciului cu Cesson, doar a dat 10 goluri din 12 aruncari.... fara cuvinte... Justitia franceza a ridicat interdictiile ju7diociare pentru toti handbalistii implicati... Ca si la noi politia si procurorii licreaza cu c..l, noroc ca la ei exista judecatori adevarati... Problema este ca MAHB a permis doar lui N.Karabatic si Issam Tej sa joace. Urmeaza saptamana viitoare sa analizeze situatia altora - Luka Karabatic, Gajic si Prost... Luka si Prost au pariat si cred ca nu vor mai juca.. Dar Gajic este foarte bun si nu a pariat ...

plischi
plischi  •  31 Octombrie 2012, 08:32

si lui kara(k)batici i s-a ridicat suspendarea, asa ca e de rau...

illusionro
illusionro  •  31 Octombrie 2012, 01:33

Ca tot sportul romanesc in deriva....(echipele de volei insuccese pe linie -exceptie tomis,handbal insuccese pe linie exceptie oltchim) o sa o ia si astia la vreo 15 goluri diferenta in slovenia. N-au valoare nici de duble cu lituania darmite cu slovenia. Azi la polo o sa ne dea ungurii si o lectie de polo iar la volei fete zalau o sa ia 0-3 in grupe,si dinamo 0-3 in cupa cev. hanescu probabil out.... si voi o sa scrieti iarasi de marea echipa a lu ciobanu si reghe :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează