SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE DE HANDBAL

Azi începe CE de handbal masculin, în Danemarca » Vikingi favoriţi

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 ianuarie 2014 22:24

Danemarca este considerată marea favorită, avînd şi avantajul terenului propriu. Spania, campioana lumii, Croaţia şi Franţa întregesc careul echipelor ce se bat la titlu

Campioana Europei în 2008 şi 2012, Danemarca porneşte cu prima şansă şi la ediţia din acest an, care va avea loc chiar în "Ţara lui Hamlet".
Echipa lui Ulrik Wilbek, cu staruri precum Mikkel Hansen, Hans Lindberg, Niklas Landin, Anders Eggert Hansen sau Bo Spellerberg, a urcat pe podium la cinci din ultimele şase ediţii, doar în 2010 ratînd ocazia. Tradiţia nu e însă de partea danezilor. Nici o echipă gazdă, la cele 10 ediţii de pînă acum, nu a reuşit să cîştige aurul!

Danemarca are rivali pe măsură. În primul rînd Spania, campioana lumii, care nu a triumfat niciodată la Europene. Ibericii au jucat de trei ori finala, în 1996, 1998 şi 2006, dar au pierdut de fiecare dată. Croaţia este considerată a treia favorită, echipa lui Slavko Goluza venind în top trei la ultimele trei ediţii. Igor Vori, Domagoj Duvnjak, Ivan Cupici şi ceilalţi handbalişti croaţi vor să spargă gheaţa pentru a se impune pentru prima dată la campionatele continentale.

Franţa, campioana olimpică, porneşte cu şansa a patra, echipa pregătită de Claude Onesta fiind formaţia cu cele mai multe medalii cîştigate la competiţiile majore în ultimii 10 ani. Ar putea fi ultimul turneu final pentru generaţia lui Thierry Omeyer şi a lui Daniel Narcisse, care a dominat handbalul mondial în ultimii ani.

4 titluri europene are în palmares Suedia (1994, 1998, 2000, 2002). Franţa (2006, 2010) şi Danemarca (2008, 2012) au cîte două. Rusia (1996) şi Germania (2004) au cîştigat şi ele titlul continental

Grupele Campionatului European:

Grupa A (Herning)
Danemarca
Cehia
Macedonia
Austria

Grupa B (Aalborg)
Spania
Islanda
Ungaria
Norvegia

Grupa C (Aarhus)
Serbia
Franţa
Polonia
Rusia

Grupa D (Copenhaga)
Croaţia
Suedia
Belarus
Muntenegru

Se vede la TVR 2
Campionatul European din Danemarca va putea fi urmărit în România la TVR. Televiziunea naţională va transmite, în zilele de competiţie, cel puţin un meci. Azi, în prima zi, vor fi în direct Islanda-Norvegia (ora 17:00) şi Spania-Ungaria (19:15), ambele din grupa B. Tot azi au loc partidele din grupa A, Cehia-Austria (19:00) şi Danemarca-Macedonia (21:30). Campionatul European din Danemarca e transmis direct sau înregistrat în 175 de ţări. La Euro 2012 s-a înregistrat un record al persoanelor care s-au uitat la meciuri: 1,47 miliarde de oameni.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
mihrp
mihrp  •  12 Ianuarie 2014, 23:22

UNFAKE2: Care vikingi sunt favoriti? Doar joaca si Suedia si Norvegia.

unfake
unfake  •  12 Ianuarie 2014, 11:10

"Vikingi favoriti" Ursaru analfabet.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează