SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-ŞTIINŢA BACĂU 34-23

Baie de şampanie » HCM Constanţa a reuşit pentru a treia oară consecutiv eventul

Constănţenii sărbătoresc eventul, bătîndu-se cu şampanie // Foto: Bogdan Bălaş (Braşov) +2   FOTO
Constănţenii sărbătoresc eventul, bătîndu-se cu şampanie // Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 19 mai 2013 21:24

Campioana HCM Constanţa s-a distrat ieri, în finala Cupei României, de la Braşov, împotriva vicecampionilor de la Ştiinţa Dedeman Bacău.

Echipa pregătită de macedoneanul Zvonko Sundovski a avut ceva emoţii doar în primele 16 minute, cînd moldovenii au găsit soluţii să marcheze. De la 7-7 însă, "marinarii" au marcat de şapte ori consecutiv şi Bacăul s-a prăbuşit.

Portarul Popescu a fost de netrecut, apărarea Constanţei a făcut un zid în faţă, iar în atac, Sabou şi Toma au avut o precizie dezarmantă pe contraatac. La pauză, HCM conducea cu 15-9, iar băcăuanii mai sperau într-o minune.

Baia de şampanie
Constanţa a continuat însă jocul foarte bun şi în partea a doua. S-a desprins la 13 goluri diferenţă, Bacăul nereuşind să treacă de apărarea extrem de mobilă a campioanei. Din acest moment, echipa lui Sundovski a jucat doar la spectacol, Stavrositu şi compania încercînd să-şi mulţumească fanii.

HCM a învins în cele din urmă cu 34-23, constănţenii declanşînd fiesta în Sala "Dumitru Popescu Colibaşi". Sticlele de şampanie s-au destupat, iar jucătorii s-au prins în hora bucuriei, de la mijlocul terenului. "1, 2, 3, 4 Cupa şi campionatul!" sau "Campionii! Campionii!" au scandat constănţenii.

Ultimul joc la HCM
HCM a reuşit să cîştige pentru a cincea oară Cupa României, în ultimii ani dominînd categoric în competiţia internă. De altfel, Constanţa a reuşit în acest sezon pentru a treia oară consecutiv eventul, lucru nerealizat nici măcar de Steaua şi Dinamo, înainte de 1989.

Ieri, în finala Cupei României, de la Braşov, mai mulţi jucători de la HCM au îmbrăcat pentru ultima dată tricoul albastru al HCM-ului. Spaniolii Sancho Val şi Havier Humet, sîrbul Milutin Dragicevici, dar şi Alexandru Sabou au anunţat deja că nu vor mai juca la Constanţa în sezonul viitor.

Fetele debutează azi
Cupa României, la feminin, începe azi, la Oradea, acolo unde vor participa cele mai bune opt echipe din România. În sferturile de finală se vor întîlni Dunărea Brăila-HC Zalău (ora 14:00), CSM Bucureşti-Jolidon Cluj (16:00), HCM Roman-HCM Baia Mare (18:00) şi Oltchim Rm. Vîlcea-Corona Braăov (20:00). Toate partidele vor fi în direct pe Digi 2. Semifinalele au loc marţi, iar finala miercuri, tot la Oradea.

13 trofee, 8 campionate şi 5 Cupe ale României a reuşit HCM Constanţa în ultimii zece ani

HCM Constanţa 34
Toma 7 goluri, Val 6, Şimicu 5, Stavrositu 4, Angelovski 4, Sabou 3, Humet 2, Sadoveac 1, Cristescu 1, Criciotoiu 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

Ştiinţa Bacău 23
Da Silva 5 goluri, Rotaru 4, Bondar 3, Ghiţă 3, Păunică 3, Iancu 2, Ramba 1, Moya 1, Dospinescu 1. Antrenor: Eliodor Voica

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Superliga
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Campionate
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion
Superliga
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (1)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  20 Mai 2013, 01:59

Pacat ca intr-un sport asa de frumos cum este handbalul sunt doua echipe care monopolizeaza tot. Sper insa ca macar in handbalul masculin,HCM-ul sa aiba cat de cat un adversar mai serios si aici ma refer la Stiinta Bacau unde am auzit ca se vor face investitii si mai mari decat pana acum,si de ce nu chiar de la Suceava,echipa cu un grup unit de jucatori si care joaca foarte spectaculos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează