SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM 2013

Brădeanu le felicită pe debutantele de la naţionala de handbal: "Ne putem baza pe fetele tinere!"

Suporterii români au afişat zeci de steaguri tricolore sîmbătă în sala de la Novi Sad // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)
Suporterii români au afişat zeci de steaguri tricolore sîmbătă în sala de la Novi Sad // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)

Articol de - Publicat luni, 09 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 08 decembrie 2013 20:01

Aurelia Brădeanu e la al şaptelea Mondial consecutiv pentru România. Ea se bucură să vadă că jucătoarele debutante au intrat în turneu fără trac şi cu mult tupeu.

La 20 de ani juca o semifinală de Campionat Mondial din postura de titulară. Şi acum îşi aminteşte mingea ratată în ultimele secunde la meciul cu Franţa, care ar fi putut duce România în finala turneului din 1999, în Norvegia.

Aurelia Brădeanu a ajuns la 34 de ani şi a cîştigat între timp o medalie de argint la Mondiale şi una de bronz la Europene. Rămîne una dintre cele mai importante jucătoare ale României, cea în jurul căreia Tadici clădeşte atît pe faza de atac, cît şi pe cea de apărare.

- Mika, România a debutat cu dreptul la Mondiale, 27-17 cu Tunisia. Au trecut acum emoţiile primului meci, nu?
- Primul meci, la orice competiţie, este întotdeauna foarte important. E normal să fie şi emoţii, chiar dacă încerci să ţi le controlezi. Pentru fetele debutante cred că au fost emoţiile mult mai mari, dar important e că am început cu o victorie şi moralul este mult mai bun acum.

- Cum ţi s-au părut fetele noi din echipă? Au jucat foarte bine, cu o mare ambiţie şi nu s-a văzut lipsa de omogenitate dintre voi.
- Am venit aici, ne-am propus ceva şi am discutat foarte mult între noi. Unele dintre noi ştim ce înseamnă un Campionat Mondial, le-am strîns pe fetele tinere şi le-am explicat despre ce este vorba. Peste meciul cu Tunisia au trecut excelent, unele dintre ele au jucat neaşteptat de bine şi eu cred că ne putem baza în continuare pe ele. Au valoare. Sîntem o echipă şi aşa vrem să rămînem.

Iau meciurile pe rînd

- Apărarea e principalul atu al echipei României?
- Apărarea contează foarte mult. Dacă ai apărare, ai şi poartă, dar şi foarte multe situaţii în atac. Poţi să marchezi goluri uşoare pe contraatac şi faza a doua.

- Aţi urmărit şi celelalte meciuri din grupă?
- Nu le-am urmărit direct, nu aveam cum, dar ne-am uitat pe video. Meciul cu Australia e cel care urmează, pe el ne vom concentra. Vom avea apoi timp să pregătim celelalte întîlniri, care sînt şi cele mai dificile.

- A fost bine pentru voi că v-aţi distanţat din start cu Tunisia şi selecţionerul Tadici a putut apoi să ruleze tot lotul.
- Normal că e bine cînd te desprinzi repede şi ai tot timpul meciul sub control, avînd o diferenţă liniştitoare. Am început meciul bine, ne-am dorit să nu dăm adversarelor posibilitatea să reintre în joc, iar pe final e bine că fetele tinere au putut aduna şi ele cît mai multe minute pe teren.

"Să arătăm pe teren"

- Au fost aproximativ 200 de suporteri români în tribune. I-aţi auzit din teren?
- Sigur că i-am auzit, sala era destul de goală, se auzeau numai ei. Le mulţumim foarte mult pentru că ştim că fac eforturi foarte mari să vină aici. În ziua de azi nu e uşor să vii la un Campionat Mondial. Îi aşteptăm în continuare şi le promitem că vom da totul pe teren.

- Unde vezi echipa României la finalul Campionatului Mondial?
- Ştiu doar unde mi-aş dori s-o văd. Luăm fiecare meci în parte, pas cu pas, nu spunem prin vorbe ceea ce gîndim. E mai important să arătăm pe teren ceea ce vrem!

Probleme pentru Alice
Valentina Elisei Ardean are de mai multe zile o problemă la piciorul stîng. Ea a ieşit şchiopătînd şi la finalul meciului cu Tunisia. "Nu e ceva grav, voi trece peste această problemă", a spus Alice, nedorind să detalieze.

Extrema stînga, care a revenit în echipa "naţională" după doi ani de pauză, timp în care a şi născut un băieţel, e bucuroasă că "de la meci la meci, parcă revin la forma de dinainte de pauză. Îmi place foarte mult cum am regăsit echipa. Sîntem un grup solid şi ne înţelegem foarte bine. Noi încercăm să dăm tot ce putem pe teren şi să cîştigăm fiecare meci", a declarat Elisei.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Decembrie 2013, 16:46

mica intradevar un gol la ultima faza ne ducea in prelungiri si nu se stie ce se intampla ...dar urmarile sau vazut cu austria(o invingeam regulat)cand dupa 2reprize de prelungiri am venit acasa fara medalii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează