SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID, CAMPIOANA ROMÂNIEI

VIDEO + FOTO Carlos Viver a rezumat sezonul de titlu al Rapidului: „Am 3 cuvinte pentru a descrie totul”

Rapid este campioana României din acest sezon la handbal feminin, după 35-27 în ultima etapă cu SCM Rm. Vâlcea. Antrenorul spaniol Carlos Viver (49 de ani) a rezumat sezonul de titlu în trei cuvinte: „incredibil, vis și meritat”. +23   FOTO
Rapid este campioana României din acest sezon la handbal feminin, după 35-27 în ultima etapă cu SCM Rm. Vâlcea. Antrenorul spaniol Carlos Viver (49 de ani) a rezumat sezonul de titlu în trei cuvinte: „incredibil, vis și meritat”.

Articol de , - Publicat duminica, 29 mai 2022 19:24 / Actualizat duminica, 29 mai 2022 19:39

Rapid este campioana României din acest sezon la handbal feminin, după 35-27 în ultima etapă cu SCM Rm. Vâlcea. Antrenorul spaniol Carlos Viver (49 de ani) a rezumat sezonul de titlu în trei cuvinte: „incredibil, vis și meritat”.

  • Rapid va reprezenta România în grupele următorului sezon din Liga Campionilor la handbal feminin
  • CSM București ar putea evolua în grupe doar prin prisma unui wildcard primit din partea EHF.
Mesaj acid, după ce s-a răzbunat pe CSM București și a luat titlul cu Rapid: „Mă bucur că am primit acel șut în fund!”
Rapid, campioana României
Mesaj acid, după ce s-a răzbunat pe CSM București și a luat titlul cu Rapid: „Mă bucur că am primit acel șut în fund!”

Carlos Viver, după titlul cucerit cu Rapid

„E un vis, la începutul sezonului nu credeam că putem câștiga titlul, suntem foarte fericiți. Cred că trebuie să le felicit mai întâi pe jucătoare, au făcut o treabă extraordinară. Trebuie să fim conștienți că în noiembrie am devenit lideri și în ianuarie eram la un punct de CSM. Ne-am luptat timp de zece etape să păstrăm poziția de lideri. 

Cred că suntem niște câștigători îndreptățiți ai acestui campionat și fetele merită din plin acest premiu. Nu ai cum să câștigi un campionat fără presiune. E un campionat puternic cu echipe bune, nu are cum să nu existe presiune. Echipa nu avea prea multă experiență în astfel de situații, iar această experiență le va ajuta foarte mult în viitoare. 

În vestiar le-am spus că trebuie să creștem în apărare, erau unele chestii de reglat. Nu mi-a păsat deloc ce se întâmpla la București, nu am urmărit scorul. Tot ce-mi păsa era ce se întâmplă cu echipa mea, era în mâinile noastre. Va fi o zi lungă pentru noi, vom sărbători cum se cuvine. Apoi avem nevoie de un pic de pauză, eu trebuie să merg acasă, să petrec timp cu familia, pentru că ne-am văzut foarte puțin în acest an. 

Trebuie o mică deconectare, la fel și pentru jucătoare. Trei cuvinte pentru a descrie ce s-a întâmplat: incredibil, vis și meritat. Meritam acest titlu”, a pus Carlos Viver, antrenorul campioanei Rapid. 

+21 FOTO

Eliza Buceschi: „La Rapid e o stare de spirit”

„A fost plin de emoții, știam că trebuie să câștigpm pentru a fi campioane la finalul meciului. S-a resimțit presiunea în jocul nostru, cel puțin în prima repriză am făcut niște greșeli pe care în mod normal nu le-am fi făcut. Am încercat să rezolvăm jocul mai prea repede, am uitat că jocul durează 60 de minute. La pauză am vorbit, am înțeles că mai sunt 30 de minute și am luat-o pas cu pas și am reușit să ne distanțăm și să câștigăm. 

Antrenorul ne-a spus că trebuie să ne calmăm, eram extrem de motivate, iar când este așa uneori energia este mult prea mare. Ne-a dat câteva indicații tactice, însă știam că este vorba despre starea noastră de spirit. A fost un sezon minunat, dar și extrem de dificil, cu siguranță nu suntem echipa care are cele ma bune jucătoare luate post pe post, dar cred că am fost echipa care a avut cel mai bun grup, an avut constanță, un sistem de joc și astea au fost cheile succesului. Cu siguranță fără suporteri nu am fi ajuns aici, ne-au împins de la spate tot timpul. 

Au trecut mulți ani peste mine, m-am maturizat, acum văd lucrurile diferit. Sunt foarte fericită că fac parte din acest grup și în al doilea rând pentru mine este o dovadă a faptului că pot pentru că acum doi de ani zile eram acasă, suspendată și nu știam dacă o să mai joc. Această medalie o voi privi mereu și îmi voi spune că pot să fac lucruri, chiar și atunci când îmi este greu și nu mai pot să merg mai departe. 

Vor pleca mute jucătoare, vor veni altele pentru sezonul următor și va trebui să le integrăm în sistemul nostru, dar în Liga Campionilor vorbim despre alt nivel. Tot ce se întâmplă la Rapid este o stare de spirit și este imposibil să nu o simți când pășești în sală, chiar dacă ești jucător, antrenor sau fan. Este ceva unic, nu am mai întâlnit niciodată”, a spus și Eliza Buceschi, interul Rapidului. 

VIDEO Rapid a sărbătorit în stil mare titlul din „Liga Florilor”

A fost o partidă emoționantă pentru că știam că victoria ne aduce titlul. Am fost conduse la un gol la pauză, dar ne-am spus că dacă e să câștigăm o vom face ca o echipă și așa s-a întâmplat. Cuvintele au fost în plus azi, toate aveam dorința enorma de a juca și de a câștiga. E special că am cucerit titlul aici, în sala unde am jucat și mi-a părut bine că am revenit aici , mai ales că nu am putut să-mi iau la revedere de la suporteri pentru că eram în pandemie. Am fost foarte emoționată când la începutul partidei oamenii din Vâlcea m-au aplaudat și mi-au strigat numele. E a doua oară când câștig un titlu în sala asta
- Alicia Fraga Fernandez, centru Rapid

Citește și alte știri din handbal: 

Minaur Baia Mare, învinsă tur-retur de Naerbo în finala EHF European Cup
EHF European Cup
Minaur Baia Mare, învinsă tur-retur de Naerbo în finala EHF European Cup
Replică acidă pentru Cristina Neagu: „Dă antrenori afară, se enervează când nu se dau adversarii la o parte. Nu, nu e Gigi Becali”
CSM BUCUREȘTI
Replică acidă pentru Cristina Neagu: „Dă antrenori afară, se enervează când nu se dau adversarii la o parte. Nu, nu e Gigi Becali”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  30 Mai 2022, 17:53

ibericul "uita"ca oltencele au avut cel mai slab antrenor,cea mai slaba echipa....dar primarul a plantat cele mai multe flori(e singura echipa ce castiga titlul in sala Traian)si oltenii nu uita, cand au avut cutitul la os(Roibu)echipa avea promisiuni de redresare de la capitala .... si au ramas promisiuni,felicitari campioanei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează