SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

ANALIZĂ GSP Specialistul GSP în handbal a analizat-o pe Muntenegru » Punctele forte ale rivalei de la Euro 2022 + marele avantaj al României

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 18:20 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 20:03

România și Muntenegru se vor întâlni marți, de la ora 19:00, într-un meci din grupa principală a Campionatului European de Handbal feminin.

  • România - Muntenegru va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport și DigiSport
  • România mai are două meciuri în grupa principală: 
            » marți, de la 19:00, cu Muntenegru  
            » miercuri, de la 16:30, cu Germania.

Naționala antrenată de Florentin Pera este obligată să câștige pentru a spera la un loc în semifinalele turneului final. 

Ce au declarat Florentin Pera și Ana Maria Tănăsie înainte de România - Muntenegru + Imagini de la antrenamentul „tricolorelor”
România - Muntenegru
Ce au declarat Florentin Pera și Ana Maria Tănăsie înainte de România - Muntenegru + Imagini de la antrenamentul „tricolorelor”

Muntenegru, favorită la pariuri în duelul cu România 

Muntenegru este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.65 la victorie, în timp ce România este cotată cu 2.85. 

Campioană europeană în 2012, an în care a obținut și argintul olimpic la Londra, Muntenegru este antrenată de două foste mari jucătoare, Bojana Popovici și Maja Savici, câștigătoare de Liga Campionilor, împreună având 9 trofee. Au evoluat la Slagelse, Viborg și Buducnost. 

Cine e Muntenegru, adversara României la CE de Handbal

Muntenegru de astăzi se bazează pe experiența lui Radicevici, Raicevici și Rajcici, pe forța interului Jaukovici și pe tehnica lui Grbici și a lui Pletikosici, coordonatoarele ex-iugoslavelor.

Naționala din Balcani se apără foarte dur pe zona centrală, unde excelează Ramusovici și Brnovici, iar în atac are un joc lent pe pozițional, asemănător cu al României. 

Muntenegru a câștigat toate cele 3 meciuri în prima parte a competiției, cu Spania, Germania și Polonia, dar în grupa principală a pierdut duminică, 19-27 cu Franța. Ea are patru puncte și are nevoie de cel puțin de un rezultat de egalitate cu România pentru a rămâne în lupta pentru semifinale. 

Marele avantaj al României

România revine în competiție după trei zile de pauză, cu o zi în plus față de Muntenegru. După victoria de vineri cu Spania, handbalistele tricolore au avut sâmbătă liber, iar de duminică au reluat antrenamentele. 

Toate jucătoarele sunt apte pentru partida cu Muntenegru, chiar dacă unele sunt răcite.

„Întâlnim o echipă cu un joc extrem de echilibrat, atât ofensiv, cât și defensiv, cu un moral foarte bun, chiar dacă a pierdut cu Franța, și care dacă ne învinge, se califică în semifinale. Echipa noastră conștientizează toate aceste amănunte și dorește să evolueze cu dăruire pe toate fazele jocului, astfel încât speranța la un rezultat pozitiv să devină certitudine la sfârșitul partidei. Sper să avem mulți suporteri în sală, pentru că avem nevoie de ei", a declarat pentru Gazeta Sporturilor selecționerul Florentin Pera. 

În ultimul meci dintre cele două naționale, disputat în 21 martie 2021, România a învins cu 28-25, în turneul preolimpic de la Podgorica. În ultimele cinci partide dintre România și Muntenegru, toate oficiale, este echilibru total: două victorii pentru fiecare selecționată și un rezultat de egalitate.  

26 de goluridin 32 de aruncări a marcat Radicevici în 4 partide

23 de goluridin 42 de aruncări a marcat Neagu în 4 meciuri

108 goluria marcat România din 182 de aruncări

104 goluria marcat Muntenegru din 173 de aruncări

Profilul ofensiv al României și al Muntenegrului după 4 meciuri

Muntenegru România
Goluri/Situații Goluri/Situații
13/226m - aruncări din centru24/44
29/45Aruncări de pe extreme26/49
16/43Aruncări de la 9m19/40
15/20Aruncări de la 7m 11/13
11/12Contraatacuri7/9
16/26Pătrunderi21/26
4/5 Cu poartă goală0/1
104/173Total108/182

VIDEO Florentin Pera, declarații înaintea partidei cu Muntenegru: „Susținerea a contat foarte mult și cred că a făcut diferența”

Citește și: 

Ce iureș o să fie! Ce le așteaptă pe „tricolore” în meciul de gală cu Muntenegru de la Euro 2022

Ce nu s-a văzut la TV în meciul România - Spania de la Campionatul European de handbal » „Vulcanul” Pera, refuzul lui Neagu + Ce melodie ne-au atribuit organizatorii

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
adrian.7
adrian.7  •  15 Noiembrie 2022, 11:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  15 Noiembrie 2022, 10:37

Deci asta cu "specialistul" le- depășit pe toate, nici măcar nu-i faceți bine, sau vreți să-l luați la mișto?! Apropo, asta în câte locuri activează, ca pe bune ca eu cred ca face la bani în condițiile în care e efectiv neprofesionist. După atâta handbal comentat, încă sa nu știi care e diferența între pași și o forțare în atac?! Și ce e cu analiza asta, ce legătură au cifrele astea cu analiza adversarului?!! Cu ce ajuta, câte goluri au marcat din câte aruncări... Pai va analizez eu adversarul în 2 rânduri și se pricepe mult mai bine: defensiva dura, puternica, poziționale lungi, încetinesc mult ritmul adversarului, o jucătoare ce arunca bine de afara, extreme competente, joc bun cu pivotul. E o echipa solida, dar pe care teoretic o rupi dacă poți juca în viteza cu multa faza a doua și contraatac. Din păcate pentru noi, nu ne putem baza pe asta, trebuie sa ne apărăm mai bine ca ele.

Crinughe1
Crinughe1  •  14 Noiembrie 2022, 21:09

Mai oameni buni, dacă astea sunt cugetările lui Costi Pruna, nu pot sa ma abțin, mare specialist trebuie sa fii sa bați câmpii într-un articol lipsit de sens. Halal angajați aveți.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează