SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE / ROMÂNIA-PORTUGALIA 35-24

Cîştigado! » România a trecut la pas de Portugalia în drum spre Euro 2012

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 00:07

România nu a avut nici o emoţie în faţa amatoarelor din Portugalia, chiar dacă Radu Voina a folosit multe jucătoare noi


România a început aseară, la Rm. Vîlcea, campania de calificare pentru Euro 2012 împotriva Portugaliei, o formaţie care şi-a pierdut strălucirea după ce starul ei, Alexandrina Barbosa, a ales să joace pentru Spania.

Radu Voina a trimis pe teren jucătoare noi precum Gogoriţă, Dedu, Buceschi, Cartaş, nu prea familiare cu echipa naţională, dar şi aşa victoria nu s-a pus nici un moment la îndoială. Lusitanele s-au ţinut bine în prima repriză (15-12), profitînd de desele greşeli ale româncelor, dar în partea a doua "tricolorele" şi-au impus jocul. Pivoţii Manea şi Stanca au fost de neoprit, extremele şi-au făcut datoria pe contraatac, iar România a cîştigat la final cu 35-24.

"Sînt mulţumit de rezultat, dar nu şi de joc. E dificil să menţii însă fetele concentrate în momentul în care ele văd valoarea adversarului pe care-l întîlnesc. Am făcut multe greşeli în atac, dar important e că am învins şi că nimeni nu s-a accidentat", a declarat antrenorul Radu Voina.

Căpitanul României, Cristina Vărzaru, a revenit în echipă după 10 luni de pauză, iar evoluţia sa a fost încununată cu 3 goluri. România va întîlni în următorul joc Grecia, în deplasare, sîmbătă, de la ora 17:00.

"Aş fi vrut să facem mai mult spectacol pentru suporterii noştri. Oricum, vrem să terminăm grupa pe primul loc, chiar dacă Serbia e un adversar redutabil"
Patricia Vizitiu, inter dreapta România

"Am început mai greu, dar pînă la urmă ne-am impus la 11 goluri şi asta contează. Mergem să cîştigăm şi în Grecia să nu avem emoţii la calificare"
Oana Manea, pivot România

România 35
Manea 7, Stanca 6, Buceschi 4, Elisei 3, Vărzaru 3, Vizitiu 3, Farcău 2, Busuioceanu 2, Curea 2, Fiera 1, Chirilă 1, Cartaş 1. Antrenor: Radu Voina
Portugalia 24
Alves 6, Pereira 5, Aguiar 5, Silva 2, Lopes 2, Andrea Andrade 2, Ana Andrade 1, Sabino 1. Antrenor: Duarte Freitas

Probleme cu deplasarea
România ar trebui să plece vineri, cu avionul, în Grecia, pentru meciul de sîmbătă, de la Salonic. Din cauza grevei generale din Grecia, federaţia ia în calcul ca echipa să facă deplasarea cu autocarul. "Să sperăm că nu vom ajunge aici, pentru că va fi foarte obositor", a declarat antrenorul Radu Voina.

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (4)
anitzaa
anitzaa  •  20 Octombrie 2011, 23:50

Ce tot aveti impotriva lui Voina? Nu mai incetati o data cu criticile astea? Nu va mai uitati la meciuri, daca nu va convine ceva! Parca nici nu ati fi romani, serios!

mircea2r
mircea2r  •  20 Octombrie 2011, 10:49

@editorii foto ai GSP: Vai de capul vostru. Cum puteti sa ilustrati o stite de la un meci de handbal al nationalei cu o fotografie in care apare si Cristina Neagu, jucatoare care momentan nu joaca pentru ca a fost operata, scrieti macar sub fotografie ca e din ARHIVA, altfel lumea crede ca e de la meciul despre care este articolul.

fiesta
fiesta  •  20 Octombrie 2011, 08:10

@gabrielaj: cat iti da Voina sa-i ridici osanale? Acum tu esti aplaudacul de serviciu?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close