SPORTURI  »  HANDBAL  »  COREEA DE SUD - NORVEGIA 28-27

Coreea de Sud a ajutat România, învingînd Norvegia, scor 28-27

Articol de - Publicat sambata, 12 decembrie 2009 00:00

Coreea de Sud a bătut Norvegia, 28-27, iar Ungaria a terminat la egalitate cu Spania, 21-21. Rezultatele ajută România în drumul spre semifinale

Coreea de Sud şi-a luat revanşa în faţa Norvegiei, pentru înfrîngerea controversată de la Beijing, din semifinalele Jocurilor Olimpice de la Beijing. Asiaticele au învins-o azi la Suzhou cu 28-27 pe campioana olimpică, într-un meci de-a dreptul dramatic. Nordicele au avut 14-13 la pauză, au condus şi cu 5 goluri pe tabelă, dar pe final coreencele au întors miraculos.

Surprizele nu s-au încheiat însă aici. Ungaria  făcut egal cu Spania, chiar dacă maghiarele mai au şanse la semifinale. Rezultatul ajută însă România, Norvegia şi Coreea de Sud, echipe care se bat cu ibericele pentru cele două locuri care asigură biletele în semifinale.

"Spania a jucat foarte prost. Au avut noroc cu arbitrii slovaci, aceiaşi care eu zic că ne-au defavorizat şi pe noi cu Norvegia. Am făcut deja un DVD cu fazele controversate şi l-am dat unui oficial danez, care se ocupă de arbitrii în grupa de la Suzhou", a spus secundul României, Vlad Caba. "Am jucat şi pentru România. Vă daţi seama că m-aş bucura ca româncele să meargă mai departe dacă Ungaria nu mai poate. Doar m-am născut în România", a declarat antrenoarea Ungariei, Eszter Matefi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (28)
yabusan
yabusan  •  13 Decembrie 2009, 13:53

geez si eu ma gandeam ca o sa fie usor cu coreea de sud XD. bafta azi fetelor!

 •  13 Decembrie 2009, 13:15
Postat de inima_de_caine pe 13 Decembrie 2009, 00:41

De Spania chiar nu avem de ce ne teme, ce Dumnezeu! Meciul cel mai greu va fi cu Coreea de Sud. Coreencele nu exceleaza pe pozitional, dar sunt devastatoare pe contre, asa le-au invins si pe norvegience. Ne trebuie maxima atentie si eficacitate in atac. O surpriza neplacuta pentru noi poate fi Danemarca, de aceea as prefera Rusia. Dar pana atunci... sa le luam cu randul! Forza Romania!

tocmai, ca nu le-a iesit nimic pe contre cu norvegia! au avut 2 goluri din 4 contra-atacuri! mult au marcat de pe semicerc (10 din 12 incercari) si de la 9 metri (6 goluri, dar din 22 de incercari!) in meciul cu ungaria le-a iesit un pic mai bine contraatacul: 5 din 9. extremele: 6 goluri din 11 incercari 9 metri: 7 din 16! insa de pe semicerc, unde au excelat cu norvegia, cu ungria au dat doar 3 goluri din 6 aruncari!

 •  13 Decembrie 2009, 10:54

In mod normal, nu cred ca Norvegia ar fi pierdut in fata Coreei. Insa Norvegia s-a relaxat dupa meciul cu noi, ca se vazuse cu sacii in caruta. Pe noi ne-au studiat atent, de Coreea nu au mai avut timp. De cealalta parte Coreea avea nevoie de victorie si voia sa razbune eliminarea aia cu cantec de la Jocurile Olimpice. Nu cred insa ca rezultatul e repetabil.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează