SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Corespondență din Aarhus » Acum e acum! Într-o grupă infernală, la Aarhus, România se bate pentru cele două locuri calificante cu Danemarca şi Muntenegru. Uruguay nu contează

Articol de , - Publicat vineri, 18 martie 2016 00:00

Au fost la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008, dar au ratat calificarea la Londra, în 2012. "Tricolorele" şi-au făcut de această dată planurile pentru Rio de Janeiro. De patru ani şi-au propus doar acest obiectiv: calificarea la Olimpiada sud-americană.

Nu au avut noroc

Locul 3 la Mondialul de anul trecut, din Danemarca, România nu a avut deloc noroc de o grupă lejeră. A fost repartizată alături de Danemarca, o ţară unde handbalul se mănâncă pe pâine, cu o tradiţie extraordinară, dublă campioană olimpică, dar şi de Muntenegru, vicecampioana olimpică de la Londra, o echipă care se bazează în proporţie de 90 la sută pe componentele campioanei Europei, Buducnost Podgorica. A patra echipă, modesta Uruguay, nici nu contează, va fi "carne de tun" în turneul de la Aarhus. Doar două echipe obţin biletele pentru Rio, iar bătălia va fi pe viaţă şi pe moarte.

În plus, România deşi îşi obţinuse dreptul de a organiza turneul preolimpic, prin acel loc 3 la Mondiale, Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a schimbat regulile în timpul jocului. IHF nu a mai atribuit găzduirea turneelor de calificare locurilor 2, 3 şi 4 de la Mondiale, cum s-a întâmplat până acum, ci echipelor de pe locurile 5, 6 şi 7!

Rusia (locul 5), Danemarca (locul 6) şi Franţa (locul 7) au avut mai multă influenţă decât Olanda (locul 2), România (3) şi Polonia (4). În aceste condiţii, Neagu şi compania trebuie să obţină biletul câştigător la Aarhus, în turneul care debutează azi şi se încheie duminică.

Celelalte grupe de calificare

Franţa, locul 7 la Mondiale, a nimerit, în schimb, într-o grupă extrem de lejeră, cu Tunisia, Japonia şi Olanda, europenele putându-se considera deja calificate înaintea jocurilor de la Metz. Al treilea turneu preolimpic se va disputa la Astrahan (Rusia) între Rusia, Polonia, Suedia şi Mexic.

România - Danemarca e azi de la ora 20, Digi 2 și liveTEXT pe GSP.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează