SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - POLONIA 31-22

Cristina Neagu a pus ieri punct unui sezon în care și-a arătat din nou strălucirea de star: ”Am avut un an extraordinar”

Articol de , - Publicat luni, 21 decembrie 2015 00:00

Românca a cîștigat Liga Campionilor cu Buducnost, o competiție în care a marcat cele mai multe goluri, lucru pe care l-a repetat și la Campionatul Mondial, unde a urcat pe treapta a treia cu România

Cristina Neagu a adunat toate superlativele posibile în Danemarca. Jocul său i-a entuziasmat pe mulți, iar echipa României a știut să o pună în valoare. Cu toate acestea, românca și-a dovedit de fiecare dată altruismul în teren, iar el a fost răsplătit cu o medalie și cu titlurile de cea mai bună marcatoare, de cel mai bun inter stînga, dar și de MVP al competiției. Aceste onoruri se așază peste cele cucerite cu Buducnost și fac din 2015 anul cel mai bun al carierei jucătoarei în vîrstă de 27 de ani. Unul care ar putea fi încununat și de titlul de cea mai bună jucătoare a sezonului.

- Cristina, felicitări! A fost o finală pe care România a dominat-o de la un capăt la altul.
- Am avut un meci fără emoţii pentru că ni l-am făcut să fie așa, am jucat serios din primul pînă în ultimul minut, am jucat mai bine decît ele, Polonia trebuie să o recunoască! Ultimele minute am stat pe bancă şi parcă nu mai aveam stare. Nu mai treceau minutele, parcă nu mai aveam răbdare, nici emoţii nu mai erau, că nu sîntem obişnuiţi să cîştigăm atît de categoric. Sînt atît de fericită şi de mîndră de echipă, vreau să le mulţumim tuturor, antrenorilor, doctorilor, masorilor, analistului video, celor care au fost lîngă noi! Au avut grijă de noi. Oamenilor din tribună şi celor care ne susţin necondiționat!

- România ar fi trebuit să joace finala la acest campionat mondial, o spun foarte mulţi! Îndeosebi spectatorii neutri!
- Ne-a lipsit foarte puţin să fim în finala mare, nu vreau să comentez prea mult, o să mă gîndesc că am făcut un meci mare împotriva Norvegiei. A fost greu să ne ridicăm după acea partidă pentru că toate am simţit că am dat totul să fim acolo, nu a fost să fie, ne-am ridicat, am fost extraordinare şi am învins categoric echipa Poloniei. Cred eu că este o performanţă foarte mare pentru handbalul românesc.

"Joc pentru echipă"

- Ştiai că ai de înscris 8 goluri pentru a trece pe primul loc în clasamentul golgeterilor?
- Ştiam, da! Dar nu ăsta era obiectivul meu. Joc pentru echipă. Dacă a dat Domnul să înscriu mai multe, e cu atît mai bine. Sînt fericită, cel mai important era să luăm medalie.

- Toată lumea vorbeşte că şi titlul de jucătorul anului 2015 va ajunge tot la tine! Succesele Cristinei Neagu converg cu cele ale echipei naţionale!
- Să dea Domnul să fie aşa! Am avut un an extraordinar al carierei mele, cred că mai bun decît în 2010. Am cîştigat şi o Ligă a Campionilor, mi s-a împlinit un vis pe care l-am avut de mică, am încheiat acest an cu o medalie la Mondiale, calificare în preolimpic. Nu ştiu dacă se putea mai bine, doar să jucăm finala mare. Am ieşit cu capul sus, mulţumite că am luptat pînă la ultima picătură de energie.

"Pune accent pe comunicare"

- Jocurile Olimpice sînt următorul vostru obiectiv?
- Clar, ne-am dorit să obţinem un loc care să ne permită să jucăm calificări. O să conteze foarte mult că jucăm acasă, avem nevoie de sprijinul oamenilor, avem nevoie de această calificare la Olimpiadă, dar acum trebuie să ne bucurăm de acestă performanţă. Fiţi siguri că ne vom lupta ca şi pînă acum să fim prezenta la Rio, ne dorim asta.

- S-a vorbit de schimbarea făcută la naţională. Ce a însemnat aducerea lui Tomas Ryde?
- Am spus-o de la început, de cînd Tomas a venit la naţionala României, că salut această schimbare, că salut prezenţa lui în handbalul românesc. A fost un antrenor extrem de criticat, a avut nevoie de timp să ne cunoaştem, să înţeleagă sentimentele noastre, modul nostru de a gîndi. Pînă acum nu am fost obişnuite să comunicăm cu un antrenor, nu am fost obişnuite să fim deschise în faţa unui antrenor. El este foarte deschis, este un antrenor care pune accent pe comunicare şi cred că lucrul acesta se vede şi în teren, avem o relaţie bună cu banca. Putem să ne spunem părerile ca să vedem ceea ce e mai bine de făcut pentru echipă, pentru că ăsta e obiectivul nostru, al tuturor. Ca echipa să joace bine. În rest, să spunem că am intrat şi noi în normalitate, fără stres, cu ceva mai mult timp liber, aşa cum cred că au majoritatea echipelor. Nu e nimic special în acest lucru.

- Un gînd pentru români la final de an?
- Sigur, vreau să le transmit tuturor oamenilor, iubitorilor handbalului în mod special, Sărbători fericite! Sperăm că am contribuit şi noi măcar un pic la fericirea lor.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (4)
476585019133132
Bolchis Mircea  •  21 Decembrie 2015, 23:11

Sa-i dea Guvernul Romaniei un premiu substantial....deoarece merita. ..In carer domeniu,indiferent de ce competitie vorbim am avut astfel de rezultate in ultimul timp ?? Defapt toate jucatoarele merita premiate impreuna cu tot staful .Este o mare bucurie pentru romani...deoarece de "restul" ce se petrece in Romania este o "rusine totala"

981945781845037
Călinescu Adrian  •  21 Decembrie 2015, 18:37

Bravo fetițo ,copilo ,frumoaso ,desteapto ,voinico ,curajoaso.......!!!!!!!!!!!!!

mishu_74
mishu_74  •  21 Decembrie 2015, 18:04

Bravo Cristina, bravo fetelor ! Ati luptat cand a trebuit si ati castigat meritat. Se vede clar ca la nationala este o alta atmosfera, o alta comunicare, exista profesionalism deci se formeaza o adevarata echipa.In sfarsit suntem pe un drum bun si putem spera la mai multe. Cinste tuturor care au contribuit la aceasta medalie.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează