SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM București s-a calificat în sferturile Cupei României » Cristina Neagu a marcat zece goluri cu SCM Râmnicu Vâlcea

Cristina Neagu în acțiune FOTO Imago Images
Cristina Neagu în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2024 20:11 / Actualizat sambata, 24 februarie 2024 20:59

CSM București s-a impus, sâmbătă, în fața celor de la SCM Râmnicu Vâlcea cu 42-30 (20-16) și se va duela pentru un loc în semifinale cu CSM Slatina.

Campioana României se pregătește de întâlnirea cu Krim Ljubljana din play-off-ul pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dublă manșă care va avea loc pe 16 și 24 martie. Până atunci, CSM București s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Formația lui Adi Vasile a trecut, sâmbătă, de SCM Râmnicu Vâlcea cu 42-30 (20-16).

Confruntarea s-a disputat la Vâlcea, fiind doar o manșă unică reprogramată față de restul întâlnirilor din această fază pentru că echipa din București a avut de jucat în Ligă.

Cea mai bună marcatoarea a campioanei a fost Cristina Neagu cu 10 reușite, ea fiind urmată de Ostergard cu șase goluri, Flippes cu cinci, Ingstad și Omoregie cu câte patru. Gogîrlă și Wolik au înscris cele mai multe goluri pentru SCM Râmnicu Vâlcea, fiecare câte șase.

Următoarea adversară pentru deținătoarea trofeului este CSM Slatina. Celelate sferturi de finală sunt: CSM Tâgu-Jiu-Gloria Bistrița, SCM Gloria Buzău-Rapid București și HC Dunărea Brăila-HC Zalău. Echipele care vor avansa în Final 4 se vor decide în urma unei singure manșe, care va avea loc pe 13 martie.

Nepotul lui Marian Cozma a semnat cu Dinamo, are aproape doi metri și poartă 49,5 la picior! » „L-am visat că venise să mă vadă la meci”
INTERVIU
Nepotul lui Marian Cozma a semnat cu Dinamo, are aproape doi metri și poartă 49,5 la picior! » „L-am visat că venise să mă vadă la meci”

CSM București s-a impus de șase ori în Cupa României în 2016, 2017, 2018, 2019, 2022, 2023.

Întrecerea internă intră în pauză

Până la confruntarea din Ligă, campioana României mai are de jucat pe plan intern și în Liga Florilor împotriva celor de CSM Corona Brașov în deplasare pe 8 martie, meci contând pentru etapa a 18-a.

Întrecerea internă este în pauză pentru că săptămâna viitoare naționala feminină a României va întâlni Croația pe 28 februarie și pe 3 martie în cadrul grupei I a preliminariilor Campionatului European din 2024.

Florentin Pera nu se va putea baza pe Cristina Neagu și Crina Pintea, care s-au retras după Campionatul Mondial din 2023. Reunirea lotului a avut loc sâmbătă la Bistrița, acolo unde se joacă miercuri prima confruntare, iar cea de-a doua se va disputa la Koprivnica.

Citește și:

Încălzire pentru Campionatele Mondiale în sală de la Glasgow » Andrea Miklos s-a impus în proba de 400 m în concursul de la Madrid, ultimul din World Indoor Tour
CAMPIONATELE MONDIALE ÎN SALĂ
Încălzire pentru Campionatele Mondiale în sală de la Glasgow » Andrea Miklos s-a impus în proba de 400 m în concursul de la Madrid, ultimul din World Indoor Tour
Cristina Neagu va avea meci de retragere de la națională: „Va fi un eveniment de gală!” + Și altor handbaliste li se pregătesc astfel de surprize
RETRAGERE NEAGU
Cristina Neagu va avea meci de retragere de la națională: „Va fi un eveniment de gală!” + Și altor handbaliste li se pregătesc astfel de surprize

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (3)
SuporterOr
SuporterOr  •  26 Februarie 2024, 20:32

Analiză SWOT - CSM București handbal feminin. A.Puncte tari ; B. Puncte slabe (arii de îmbunătățire) ; C. Oportunități; D. Amenințări Puncte tari: palmares Liga Campionilor, așteptări și exigente, imagine de powerhouse în lumea handbalului feminin; buget relativ competitiv, un nivel de atracție pentru vedetele din handbalul mare Puncte slabe / arii de îmbunătățire: management administrativ supus intereselor politice și locale; management sportiv-idem, lipsa viziunii pe termen mediu și lung, lipsa criteriilor de competența și calitate umană la nivel de conducere și staf, lipsa unui management de atragere a unei mase mari și distincte de suporteri (vezi Rapid), lipsa unei săli proprii moderne și competitive, lipsa unui PR menit să construiască o imagine distinctă în lumea handbalului și o comunicare eficientă și profitabila la toate nivelurile: influenta in cadru forului continental, o imagine atractiva pentru orice vedeta internationala, leadership asumat in handbalul românesc, mecanisme interioare care sa garanteze supremația valoriilor și principiilor, lipsa unui departament super competitiv de promovare economică și implicare a sponsorilor și fondurilor private, comunicare bidirecțională cu suporterii, lipsa managementului de formare și promovare a valorilor din pepiniera proprie (vezi Ștefania Popa) Oportunități (interne): prezenta constanta in Liga Campionilor, susținerea solida din partea Primăriei Capitalei (până la punctul când se vor confrunta cu lipsa perfo

MaxiP
MaxiP  •  26 Februarie 2024, 11:13
Postat de sandiego pe 24 Februarie 2024, 22:29

din nou sunt tari fetele noastre tigroaice, cand joaca intre ele!

Sunt tari si in rest, atata tot ca pretentiile romanului sunt efectiv maxime cand vad ca se pot agata de ceva sau cineva si-l cam umilesc daca nu reuseste sa castige tot. La noi sunt vazute slabe, casele de pariuri le acorda a 3-a sansa la castigarea Ligii Campionilor. Oricum, echipa mai tare n-am avut in vreun sport dupa anii 90' si nici in prezent nu e vreo echipa sportiva (din orice sport) cu performante macar asemanatoare. Deci intre ai nostri, clar sunt tari, nu prea au rivali.

sandiego
sandiego  •  24 Februarie 2024, 22:29

din nou sunt tari fetele noastre tigroaice, cand joaca intre ele!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close