Articol de Marian Ursescu - Publicat duminica, 29 august 2021 18:43 / Actualizat duminica, 29 august 2021 19:43
Neagu și compania au pierdut Cupa și Supercupa României după 29-35 cu Buzăul! Joc incredibil pentru Mădălina Zamfirescu, Alexandra Subțirică și Alina Czeczi!
Gloria Buzău a furnizat o nouă surpriză în Cupa României. După ce a trecut în „sferturi” de SCM Rm. Vâlcea, după aruncările de la 7 metri, duminică, în finala disputată la Brăila, buzoiencele au trecut la scor, 35-29, de CSM București.
A fost un meci incredibil pentru echipa antrenată de Aurelian Roșca, tehnicianul care a preluat Buzăul doar în această vară! CSM București a condus o singură dată pe tabelă, 1-0, în rest trebuind să alerge tot timpul în spatele adversarelor. Jocul CSM-ului, construit în jurul Cristinei Neagu, a fost dejucat de buzoience.
Olandeza Yvette Broch a fost greu de ținut pe semicerc, dar linia de 9 metri a CSM-ului a suferit crunt. Apărarea bucureșteană a fost foarte lentă și nu a avut replică la acțiunile Gloriei, purtate îndeosebi pe centru.
Care e echipa de Liga Campionilor?
Adi Vasile a început cu olandeza Tess Wester între buturi, dar în 15 minute aceasta nu a prins nicio minge. A intrat Jelena Grubisici și a adus un plus semnificativ. Mădălina Zamfirescu și Andreea Rotaru, folosite pe rând la construcție, și-au scos excelent în evidență coechipierele.
Micuțul pivot Alexandra Iovănescu Subțirică a marcat la fiecare balon primit pe semicerc sau, în cel mai rău caz, a scos aruncarea de la 7 metri. Alina Ilie și Andra Moroianu au arătat un psihic de fier la penalitățile avute, pe finalul partidei. Gloria Buzău s-a desprins pe final, jucând exact, fără trac, în fața campioanei României.
Selecționerul Adi Vasile a jucat tot meciul cu doar 9 jucătoare, nefolosindu-le deloc pe handbalistele tinere, dar nici pe muntenegreanca Ema Ramusovici.
Asta în ciuda faptului că apărarea echipei sale nu a prins deloc o zi bună. Arntzen a fost greoaie, Klikovac și-a arătat limitele, mai ales în faza de atac, iar Barbara Lazovici se vede că vine după trei săptămâni de pauză, ea fiind în carantină după ce a contractat virusul SARS-CoV-2.
Cristina Neagu s-a zbătut mult, dar s-a văzut și la ea că a jucat foarte mult în precedentele partide cu Bistrița, Brăila sau Rapid. Patru meciuri în mai puțin de o săptămână au fost cam multe pentru căpitanul CSM-ului.
Imagini de la meciul Buzău - CSM București
Prima Cupă din istorie
Gloria Buzău a câștigat Cupa României pentru prima dată în istoria clubului. De altfel, finala a contat atât pentru Cupa României, cât și pentru Supercupa României!
Gloria a plecat de la Brăila cu două trofee. CSM București a pierdut și anul trecut ambele trofee. Deși a jucat Final Four-ul în Sala Polivalentă, pe teren propriu, a fost învinsă de SCM Rm. Vâlcea, 19-22.
Revanșa lui Relu Roșca
Gloria Buzău a avut un parcurs formidabil în Cupa României. A eliminat Dacia Mioveni (30-24), SCM Rm. Vâlcea (34-33) și HC Zalău (28-25). Evoluțiile foarte bune i se datorează în mare măsură antrenorului Aurelian Roșca.
Acesta a mutat câștigător de fiecare dată, arătând că este unul dintre cei mai buni tehnicieni români. Roșca a trecut în cariera sa și pe la CSM București, dar a fost demis după doar cinci luni, deși nu ratase niciun obiectiv!
Zalăul a luat bronzul!
Surpriză și în finala mică a Cupei României! HC Zalău, echipa antrenată de Gheorghe Tadici, a învins, uimitor, cu 26-24 pe Rapid București. Echipa cu patru vicecampioane mondiale, dar și multe alte vedete, Rapid a fost condusă tot timpul de „grădinița” lui Gheorghe Tadici.
Alexandra Dindiligan 10 goluri, Loredana Vartic 5, dar și portarul Paula Vișan cu 10 parade, au ieșit în evidență de la Zalău. Gheorghe Tadici a văzut cartonașul roșu în minutul 59, decanul antrenorilor din Liga Națională protestând la deciziile arbitrilor.
FINAL FOUR CUPA României:
Semifinale:
Gloria Buzău-HC Zalău 28-25
CSM București-Rapid 25-21
Finala mică:
HC Zalău-Rapid 26-24
Finala:
Gloria Buzău-CSM București 35-29
Citește alte știri din sportul românesc:
Metoda prin care Dinamo poate plăti datoriile și ridica interdicția la transferuri