SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dinamo luptă pentru Final 4 » Azi e primul meci cu Skjern pentru semifinalele EHF European League!

Robert Militaru este unul dintre stâlpii apărării dinamoviste FOTO Imago Images
Robert Militaru este unul dintre stâlpii apărării dinamoviste FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 10:57 / Actualizat miercuri, 01 mai 2024 19:45

Dinamo și formația daneză Skjern dispută astăzi, de la ora 19:45, manșa tur din sferturile de finală ale EHF European League la handbal masculin.

  • Partida Dinamo-Skjern va fi liveTEXT pe GSP:RO și transmisă în direct de televiziunile Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport de la ora 19:45.
Andrei Ungur, medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt: „Cam greu se poate face performanță cu salariul minim”
ÎNOT
Andrei Ungur, medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt: „Cam greu se poate face performanță cu salariul minim”

Dinamo București este la 120 de minute de îndeplinirea obiectivului european, după ce pe plan național a câștigat un nou titlu de campioană. Calificarea în Final Four-ul de la Hamburg este la două meciuri distanță. Visul se poate împlini după dubla cu danezii de la Skjern.

Dinamo - Skjern, în „sferturile” European League la handbal masculin

Campioana României este favorită în meciul din sala Dinamo, iar casele de pariuri au cotat-o cu 1,20-1,23 la victorie, în timp ce echipa scandinavă are o cotă de 5,10-6,50.

Antrenorul Xavier Pascual are la dispoziție tot lotul, dar coordonatorul Luka Cindric este incert pentru partidă. Croatul a suferit o contuzie puternică la genunchi în meciul de la Turda, nu s-a mai antrenat în ultima săptămână și nici nu a jucat în ultimul meci de campionat din 17 aprilie cu CSM Vaslui. Dacă superstarul croat nu va juca, în locul său va intra Daniel Stanciuc.

Căpitanul dinamoviștilor, Robert Militaru, are mare încredere în modul de exprimarea al formației și consideră că Dinamo este favorită la calificare.

„În ultimii ani am întâlnit de mai multe ori echipe din Danemarca și știm că practică un joc în viteză și foarte exact, dar cred că am acumulat suficiență experiență și le cunoaștem destul de bine stilul de joc pentru a reuși să-i surclasăm și să ne calificăm în F4”, a spus Militaru pentru GSP.RO.

Dinamoviștii vor fi încurajați ca de obicei de o sală arhiplină, conducătorii anunțând un nou „sold out” în Ștefan cel Mare, cu peste 2500 de suporteri în tribune. „Este ultimul meci european acasă alături de fanii noștri și vrem să le oferim o partidă de luptă, de neuitat”, a spus interul dreapta, Javier Humet, pentru GSP.

  • Un prim „7” probabil la Dinamo: Cupara, Negru, Ali Zein, Kukic, Kașparek, Akimenko, Rosta.

Skjern nu are vedete, dar are joc de echipă!

Skjern Handball este un club de tradiție în Danemarca înființat în 1992 și s-a născut prin unirea altor două asociații sportive din Skjern și West Jutland. În 1998 a promovat în prima ligă daneză, iar în 1999 a câștigat titlul jucând apoi în Liga Campionilor.

În acest sezon din EHF European League, Skjern s-a clasat pe locul 2 cu 4 victorii și 2 înfrângeri, într-o grupă cu Nexe (Croația), Braga (Portugalia) și MSK Povaska (Polonia), iar în grupa 1 principală s-a clasat pe primul loc peste Savenhof (Suedia), Nexe și Gorenje( Slovenia).

În campionatul danez a fost pe locul 8 în sezonul regulat și s-a calificat în play-off, unde joacă mult mai bine. Deși a intrat fără niciun punct în grupa sa de 4 formații, Skjern a câștigat 3 meciuri și a pierdut unul. Mai are nevoie de 2 puncte în ultimele două etape pentru a se califica în semifinalele campionatului.

  • Un prim „7” probabil la Skjern: Bonde, Begholt, Gaudin, Mikkelsen, Nazare, Rasmussen, Buric.

Dinamo și Skjern s-au mai întâlnit în 2017 în Liga Campionilor, când scandinavii au câștigat ambele partide.

Citește și:

Dublul de aur mondial s-a refăcut! Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc vor concura împreună după trei ani
CANOTAJ
Dublul de aur mondial s-a refăcut! Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc vor concura împreună după trei ani
Ancuța Bodnar și Simona Radiș, pregătite de Campionatele Europene de la Szeged: „Tot ce facem este o repetiție pentru Jocurile Olimpice”
CANOTAJ
Ancuța Bodnar și Simona Radiș, pregătite de Campionatele Europene de la Szeged: „Tot ce facem este o repetiție pentru Jocurile Olimpice”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  23 Aprilie 2024, 13:15

Mi se privita cam prea favorita. Nu vad niciun moment un dezechilibru atat de mare intre cele 2. Pentru pariori s-ar putea sa merite incercata cota mare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează