SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

HC Dunărea Brăila, pas mare către Final Four în EHF European League! » S-a impus cu 32-26 în deplasarea cu Podravka Koprivnica

Larissa Munhoz Araujo a înscris 3 goluri pentru Dunărea contra Podravkăi Foto: Facebook Dunărea Brăila
Larissa Munhoz Araujo a înscris 3 goluri pentru Dunărea contra Podravkăi Foto: Facebook Dunărea Brăila

Articol de - Publicat sambata, 16 martie 2024 19:06 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 19:32

Victorie importantă pentru Dunărea Brăila în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League, 32-26 în fața croatelor de la Podravka Koprivnica. Returul care va pecetlui calificarea în Final Four va avea loc duminică, 24 martie, în sala „Romeo Iamandi” din Buzău.

Aflată în fața celei mai mari performanțe din istoria de aproape trei decenii a clubului, HC Dunărea Brăila a mers cu încredere în Croația, la Koprivnica, pentru întâlnirea cu o adversară care păstrează doar un luciu stins al performanțelor trecute.

Echipa română, ocupantă a locului 4 în clasamentul Ligii Florilor, a reușit un start de meci lansat, punând deja câteva lungimi în față din primele minute, 5-1 la borna 7 a cronometrului, cu Kanaval, Liscevic și Araujo perforând poarta croată.

WTA, răspuns pentru GSP în cazul Simona Halep: „Am demarat procesul de revizuire a regulii”
HALEP, ADIO SUSPENDARE
WTA, răspuns pentru GSP în cazul Simona Halep: „Am demarat procesul de revizuire a regulii”

Au contat și intervențiile inspirate în poartă ale Kirei Trusova, care avea să încheie partea întâi a partidei cu 10 mingi parate.

Pe măsură ce s-a scurs timpul, jucătoarele de la Dunărea au păstrat aerul dezinvolt al acțiunilor cu care au pus în dificultate o echipă gazdă luată parcă total prin surprindere. Multele erori din partea croatelor au alimentat încrederea brăilencelor, care au ajuns pe finalul reprizei la un uluitor avantaj de 8 goluri.

Prima repriză, dominantă pentru Dunărea

Aceasta avea să fie diferența după 30 de minute, după o primă parte excelentă, una dintre cele mai bune reușite de formația lui Jan Leslie Lund în acest sezon, luând în calcul toate competițiile. Și cu pivotul Jezic în fruntea marcatoarelor, cu 5 reușite.

Pauza a funcționat însă ca un ghiont de trezire pentru Podravka. Gazdele au revenit pe teren cu alt aer, în timp ce Dunărea a redus un pic turația, la adăpostul celor 8 goluri diferență.

13intervenții reușite au adunat portarii de la Dunărea Brăila: 10 în dreptul Kirei Trusova, 3 pentru Elena Șerban

Schimbarea s-a prelungit, croatele au jucat excelent cu extremele, rapide, arătând procedee diferite și eficiente de aruncare, așa că avantajul s-a micșorat vizibil. Până la final, spre exemplu, extrema dreapta Josipa Mamic a adunat 10 reușite, cele mai multe pentru echipa ei, urmată de Andrea Simara, 7, pe extrema stânga.

Podravka s-a apropiat cel mai mult până la 3 lungimi, pe fondul unor ratări și greșeli tehnice ale oaspetelor. Victoria nu a fost pusă însă cu adevărat în pericol în niciun moment, iar pe final Liscevic și Jezic au dus-o pe Dunărea la câțiva pași de calificarea în Final Four-ul de la Graz (11-12 mai).

La fluierul final, tabela arăta 32-26 pentru Brăila, care va aborda returul de acasă, de duminica viitoare, cu un avans important. Și va dori să le ofere propriilor suporteri o altă izbândă, chiar sub ochii lor.

Marcatoare Dunărea Brăila: Jezic 7, Liscevic 5, Kanaval 3, Munhoz Araujo 3, Schmelzer 3, Popa 3, Quintino Ribeiro 3, Gonzalez Alvarez 2, Zivkovic 2, Lupei 1.

Citește și:

Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5
INDIAN WELLS
Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5
Gloria Bistrița își continuă visul european contra revelației din campionatul Ungariei
EHF EUROPEAN LEAGUE
Gloria Bistrița își continuă visul european contra revelației din campionatul Ungariei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
SuporterOr
SuporterOr  •  16 Martie 2024, 22:34

3 din 3. Vai saracii noștri bani publici.....Q.E.D.

MaxiP
MaxiP  •  16 Martie 2024, 20:19

Slabut sportul asta in care "se arunca" atatia bani publici. Hai ca poate mergem cu 3 echipe prin Final 4 de cupe europene, sa se continue cu politicile nejustificarii acelor bani. Ca de lipsa completa de investitii din alte sporturi nu prea avem timp sa comentam, ne deranjeaza mai mult performanta si ne ocupa timpul suficient.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează