SPORTURI  »  HANDBAL  »   CAMPIONATUL EUROPEAN

Gabriela Perianu povestește calvarul prin care a trecut în ultima vreme: "Am plâns mult, stăteam în fața televizorului și mă uitam la fete"

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 15:10

Gabriela Perianu (24 de ani) revine în reprezentativa României după doi ani de absență. Din cauza accidentărilor ea a ratat Euro 2016 și Mondialul din 2017.

La Euro 2018, Gabriela Perianu va bifa al cincilea turneu final major, după Euro 2014, Mondialele din 2013 și 2015, dar și Jocurile Olimpice din 2016. La Euro 2018, Gabriela Perianu va bifa al cincilea turneu final major, după Euro 2014, Mondialele din 2013 și 2015, dar și Jocurile Olimpice din 2016. 

A ratat ultimele două turnee, Euro 2016 și Mondialul din 2017, din cauza accidentărilor, chiar cu câteva zile înainte de a se pleca la competiție. În 2016 s-a accidentat la "Trofeul Carpați", iar în 2017, la un meci din campionatul maghiar, la actuala echipă, Siofok.

"Sper ca ghinioanele să fi trecut. A fost o perioadă extrem de grea din cariera mea. Simțeam că sunt în formă, aveam dorința de a juca, și au venit aceste accidentări. Vă spun sincer, am plâns mult, stăteam în fața televizorului și mă uitam la fete. E foarte greu", mărturisește Gabi.

Acum tot ceea ce contează e prezentul și viitorul. "Cât de dor mi-a fost de națională? Woow! Foarte dor. Pentru că aici motivația e enormă, atmosfera e una foarte bună și simți că joci pentru țara ta, pentru un scop anume", spune interul stânga.

"Încercăm să creștem împreună"A ajuns la 24 de ani și nu mai e la fel de tânără ca în 2015, când urca cu România pe podium la Mondialele din Danemarca. "Sunt fete tinere acum la lot pe care încercăm să le integrăm. Să creștem împreună pentru ca echipa să evolueze cât mai bine. Spiritul de echipă e tot ceea ce contează", crede Gabi.

Se gândește la turneul final din Franța, considerând că avem un culoar bun. "E o grupă echilibrată, dar putem merge mai departe. Avem nevoie să începem bine pentru a căpăta încredere, pentru a ne ridica moralul".

Disputa cu Cehia, de ziua națională a României, nu se poate încheia decât cu o victorie. "Eu nu am fost anul trecut în Germania, la acea înfrângere, dar simt motivația la fete când e vorba de acest meci. Vă dați seama că vom intra de două ori mai determinate pe 1 decembrie. Va fi cadoul nostru pentru toți românii", promite Perianu.

"Echipa națională e singura motivație, acum, pentru mine. La echipa de club nu am avut șansa să joc prea mult și tocmai de aceea, îmi doresc să dau totul pentru România. Pentru a arăta ce pot cu adevărat" Gabi Perianu

"M-am întors cu mare bucurie la echipa națională. Tricoul meu cu numărul 11 mă aștepta. Sper să-mi aducă noroc, așa cum s-a întâmplat și până acum" Gabi Perianu

"Jucăm fiecare meci în parte, sperăm să o facem cât mai bine de la meci la meci. Îmi doresc victorii cu Cehia și Germania, să nu mai stăm la mâna rezultatului cu Norvegia, ultimul joc din grupă" Gabi Perianu

Programul jocurilor de la Euro 20181 decembrie, 19:00 România-Cehia3 decembrie, 19:00 România-Germania5 decembrie, 22:00 România-Norvegia

5 a fost locul ocupat de România la ultimul Campionat European, în 2016. A fost turneul de debut al selecționerului Ambros Martin

Citește și: Craiova șanse mari să treacă de grupele EHF » Greu pentru Cisnădie

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează