SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 26-25

Handbalistele României au avut de suferit în marea victorie cu Rusia: "Am primit pumni, la propriu!"

Laura Popa, Eliza Buceschi și Laura Chiper // Foto: Raed Krishan
Laura Popa, Eliza Buceschi și Laura Chiper // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 25 martie 2018 20:57

Două dintre eroinele naționalei României din victoria cu Rusia, scor 26-25, au vorbit la finalul meciului care ne-a asigurat prezența la Campionatul European în proporție de 99%.

"E mereu dificil să joci cu Rusia, chiar dacă este o echipă mult schimbată față de cea care a câștigat titlul olimpic. Cred că am jucat exact ce trebuia, ne-am achitat de planul impus și asta a dus la victorie. Clujul e cel mai frumos oraș în care putem să jucăm meciurile echipei naționale!", a declarat Eliza Buceschi, golgeterul meciului cu 6 reușite.

"Am resimțit din greu duritatea jucătoarelor ruse. Am primit pumni, la propriu, dar mă bucur că la final am câștigat. Nu am cedat niciun moment, am crezut în victorie și când eram conduse! E minunat când joci cu 8.000 de oameni alături, oameni care sunt cu tine în orice moment", a adăugat Crina Pintea.

România 26
Buceschi 6, Neagu 4, Dragut 4, Chiper 4, Pintea 3, Băcăoanu 2, Pristăvița 1, Udriștoiu 1, Florică 1. Antrenor: Ambros Martin

Rusia 25
Vedekina 5, Kuznețova 5, Samokina 4, Snopova 2, Makeeva 3, Dmitrieva 2, Barkalova 1, Sabirova 1, Matlașova 1, Managarova 1. Antrenor: Evgheni Trefilov

clasament
*se califică la Europene primele două naționale din fiecare grupă și cel mai bun loc 3 din cele 7 grupe

Program

31 mai 2018: Austria - România
3 iunie 2018: România - Portugalia

5 echipe au obținut deja matematic biletele pentru Euro după primele patru runde din calificări: Norvegia, Muntenegru, Serbia, Suedia, Danemarca. Lor li se adaugă gazda Franța

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (24)
buiadi
buiadi  •  25 Martie 2018, 22:35

Am fost prezent in superba noastră Polivalenta și atmosfera a fost una care te face sa te simți extraordinar, fie ca ești sportiv pe “parchet”, fie ca ești spectator in tribune.O victorie muncita, felicitări tuturor fetelor, Cristina nu se poate exprima la potențial maxim deoarece orice antrenor decent a înțeles ca trebuie marcată “om la om”. Felicitări încă o data, va mai așteptăm la Cluj Napoca și pt ultimul meci din 3 Iunie sa sărbătorim împreuna calificarea și cel mai probabil primul loc in grupa.

sala_dalles
sala_dalles  •  25 Martie 2018, 21:49

Atmosfera de la Cluj a fost senzationala !! Asta mi-a placut cel mai mult . Mai mult chiar decit victoria .

182866735401235
Mat Loner  •  25 Martie 2018, 22:33
Postat de iocj pe 25 Martie 2018, 22:05

sala_dalles „Bai” esti cu balcanicii tai...In civilizatie te adresezi cu „domnule”. Dar, ma rog, domnii se nasc, nu se fac pe parcurs. Va veni vremea cand vei avea nevoie de viza ca sa intri in Ardeal...sau in judet...

Bagi tu viza pentru Ardeal?Strabunicul meu a murit pentru eliberarea Ardealului, si nu era ardelean..Te invit la crucea lui sa-i spui marile tale realizari pentru care merita sa pui viza.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează