SPORTURI  »  HANDBAL  »  KRIM - CSM BUCUREȘTI

VIDEO CSM București a defilat în Slovenia și e cu un pas în „sferturile” Ligii Campionilor la handbal feminin » Meci mare făcut de Cristina Neagu

CSM București s-a impus în deplasarea de la Krim Ljubljana, scor 30-24, în manșa tur a optimii de finală din Liga Campionilor la handbal masculin. Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a partidei, cu 10 goluri.
CSM București s-a impus în deplasarea de la Krim Ljubljana, scor 30-24, în manșa tur a optimii de finală din Liga Campionilor la handbal masculin. Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a partidei, cu 10 goluri.

Articol de , - Publicat sambata, 16 martie 2024 20:42 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 21:10

CSM București s-a impus în deplasarea de la Krim Ljubljana, scor 30-24, în manșa tur a optimii de finală din Liga Campionilor la handbal feminin. Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a partidei, cu 10 goluri.

  • Returul este programat la București, pe 24 martie, în Sala Polivalentă
  • În sferturile de finală, câștigătoarea „dublei” CSM București - Krim va juca împotriva lui Metz.

Pentru al doilea an la rând, o echipă românească o întâlnește pe Krim Ljubljana în play-off-ul pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor și, cine știe?, poate de acum înainte echipa slovenă va face o cerere să nu mai ajungă în fața unui adversar tricolor în această fază a competiției!

Naționala masculină de handbal a României a reușit a doua victorie în fața Macedoniei de Nord
AMICAL
Naționala masculină de handbal a României a reușit a doua victorie în fața Macedoniei de Nord

În deplasarea din capitala Sloveniei, pe handbalistele antrenate de Adrian Vasile le-a întâmpinat o arenă, Stozice, imensă, în care sutele de spectatori nu au putut acoperi ecoul locurilor rămase goale din capacitatea totală de 12.500 de locuri.

CSM București, meci perfect la Ljubljana

Asta însă nu le-a afectat în niciun fel pe jucătoarele campioanei României, care au intrat atât de ferm în meci încât gazdele nu au avut deloc răgaz să respire, să se adune, să reacționeze.

Un mic semn de întrebare a fost absorbit de la primul atac: Jennifer Gutierrez revenea după o absență de 4 luni în extrema stânga. Spaniola suferise o accidentare la cot în meciul cu Debrecen din deplasare, având nevoie și de o intervenție chirurgicală.

În condițiile în care Alexandra Dindiligan a lipsit, și ea cu probleme, iberica a evoluat ca și cum nu ar fi stat departe de teren nicio zi, deschizând scorul și rotunjind o evoluție bună în prima parte a partidei. A revenit și Crina Pintea, pilon important în defensivă și nu numai.

Cea care a strălucit însă cu adevărat a fost Cristina Neagu, aflată într-o zi aproape impecabilă, în care a marcat, și-a asumat aruncările, a și pasat eficient, a fost fără fisură în aruncările de la 7 metri.

CSM a traversat într-o formă spumoasă prima repriză, cu majoritatea acțiunilor finalizate în poarta Krim-ului. Ritm rapid, pase legate, contraatacuri s-au cuplat cu o evoluție palidă a gazdelor, în care nici îndemnurile aprige ale veteranei Radicevic nu au găsit ecou.

A fost 18-12 la pauză, o diferență clară, liniștitoare, dar pe care campioana României și-a dorit să o conserve și în repriza secundă pentru un retur la București care să pornească de pe o pernă înaltă.

Cristina Neagu, MVP în Krim Ljubljana - CSM București

Abia în minutul 40 a avut prima ratare Neagu, una pe care portarul Arenhart a sărbătorit-o cu pumnul sus, ca pe o victorie în sine. Dincolo, gura de tun periculoasă Daria Dmitrieva s-a aflat la 50 la sută eficiență, 7 din 14.

Repriza secundă nu a mai fost la fel de atrăgătoare din punctul de vedere al jocului nici de o parte, nici de alta. Mai multe greșeli și bâlbâieli, fragmentare, însă tot CSM s-a păstrat în frunte. Parcă a ținut un braț imens întins, cu care a obligat-o pe adversară să rămână la distanță.

CSM s-a impus în cele din urmă fără dubii, 30-24, și va avea ocazia duminica viitoare, în Sala Polivalentă bucureșteană, să-și parafeze calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Încă una. Și poate anul acesta va veni și pasul următor.

Cifre portari: Glauser 8/19 (42,11 la pauză), 14/35 (40% la final) / Arenhart 4/21 (19,05% la pauză), 6/28 (21,43% la final)
Marcatoare CSM: Neagu 10, Gutierrez 4, Zaadi 4, Kobylinska 3, Oestergaard 3, Ingstad 2, Flippes 2, Arntzen 1, Pintea 1.

Cum arată optimile de finală din Liga Campionilor la handbal feminin:

  • DVSC Schaeffler (Ungaria) - Kristiansand (Norvegia) » Câștigătoarea cu Gyor (Ungaria) în „sferturi”
  • Krim (Slovenia) - CSM București (România) » Câștigătoarea cu Metz (Franța) în „sferturi”
  • Bietigheim (Germania) - Herning-Ikast (Danemarca) » Câștigătoarea cu Odense (Danemarca) în „sferturi”
  • Ferencvaros (Ungaria) - Brest (Franța) » Câștigătoarea cu Esbjerg (Danemarca) în „sferturi”

FINAL. Krim - CSM București 24-30

CSM București se impune în Slovenia, scor 30-24.

min. 58: Zaadi aruncă direct în vinclu. 24-30
min. 48: Ostergaard înscrie pe contraatac, o aruncare pe sub portarul advers. 20-27
min. 44: Continuă seara perfectă pentru Cristian Neagu. 18-26
min. 38: Glauser are încă o intervenție bună în poarta campioana României. 16-23
min. 33: Zaadi evită inteligent o adversară și obține o aruncare de la 7 metri. Neagu nu ratează nici de această dată. 13-20
A început repriza secundă!

CSM București conduce la pauză, scor 18-12!

min. 27: Cristina Neagu înscrie al 7-lea gol din meci. Aruncare magistrală de pe picioare. 11-17
min. 21: Gutierrez fructifică un contraatac. 8-13
min. 18: Neagu se înalță superb și aruncă imparabil, în vinclu. 7-11
min. 18: Adi Vasile ia time-out pentru a întrerupe perioada nefastă a campioanei României. 7-10.
min. 14: Acțiune încântătoare a lui Gutierrez. Înscrie cu o aruncare pe la spate, din cădere. Arbitrii dictează 7 metri, Neagu transformă. 4-10
min. 12: Dragan Adzic, antrenorul lui Krim, cere time-out! 4-8
min. 10: Încă o aruncare perfectă a Cristinei Neagu. Interul lui CSM București ajunge la 3 goluri. 4-6
min. 4: Flippes punctează pe un contraatac supranumeric, din pasa lui Neagu. 1-3
min. 2: Ingstad înscrie cu o aruncare pe lângă capul portarului advers. Schimb încins de priviri. 1-2

A început meciul! Krim are lovitura de start.

VIDEO. Adrian Vasile: „Suntem pregătiți. Știu că vom avea un adversar cu un stil bătăios. Obiectivul este Final Four”

Citește și:

Naționala masculină de handbal a României a învins Macedonia de Nord în primul amical de la Brăila
AMICAL
Naționala masculină de handbal a României a învins Macedonia de Nord în primul amical de la Brăila
Salarii incredibile în handbalul din Norvegia » Sportivele unui club de top, obligate să își găsească și alte joburi: „Avem nevoie de bani!”
PROBLEME
Salarii incredibile în handbalul din Norvegia » Sportivele unui club de top, obligate să își găsească și alte joburi: „Avem nevoie de bani!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
MaxiP
MaxiP  •  18 Martie 2024, 10:19
Postat de SuporterOr pe 16 Martie 2024, 22:06

Da. In sfârșit. Felicitări Cristina Neagu pentru un meci strălucitor. Pai vezi dacă mă asculți? Eficienta e cheia. Cand faci 90% echipa ta câștigă. Ii spun același lucru lui Dimitrievna: cu 7 goluri dar 50% eficienta, echipa ta pierde. Una peste alta un meci superb, bine pregătit, foarte bune pe apărare fetele. Fraților să facem o cheta să-i luăm lui Vasilica 2-3 agrafe sa nu-si mai mângâie atâta parutzul că pierde timp de analiză. Sper sa nu o lăsăm moale la retur și să pierdem, așa, de amorul artei.

Comentariul tau mi se pare putin din seria "oul si gaina". Da, ok, eficienta e cheia, intrebarea e ce iti da eficienta, jocul aduce eficienta, sau eficienta aduce jocul? Ca se cam imbina. Dmitrieva a cam incercat singura in multe momente, depasit fiind jocul colectiv al lui Krim, cam greu sa dea eficienta. Joaca in weekend cu ceva echipa gen Gorica, se desfac usor adversarele si marcheaza 15 din 15, e eficienta, bat la 20+. Depinde si eficienta aia cum o obtii, ca putea fi Dmitrieva eficienta 100% cu 2 goluri din 2, ajungand de 2 ori la finalizare, dar tot acolo mergea scorul.

MaxiP
MaxiP  •  18 Martie 2024, 10:14
Postat de Crinughe1 pe 17 Martie 2024, 06:43

Când vad entuziasmul asta la Luminița Paul îmi pun întrebarea dacă a văzut meciul înainte de a scrie articolul. Același joc fără orizont, la întâmplare, lent, cu un antrenor vai de capul lui. Singura remarca este ca Neagu nu a mai făcut atâtea greșeli. În rest, am avut în fata un adversar care nu a existat. Stați sa vedeți ce se va întâmpla în continuare.

Unde ai vazut tu jocul lent, acum pe bune, cat puteti fi de hateri? Pai e joc lent comparativ cu handbalul masculin, ok, nicio echipa nu are un joc rapid atunci. Adversarul cateodata nu exista depinzand de adversar, Krim in alte meciuri a existat foarte bine. Da, la ele s-a vazut un joc lent, comparativ cu adversarul. Sper ca cumva, daca se poate intampla, sa criticati jocul lent si din finala competitiei, eventual si dupa ce ridica trofeul, oricum si daca s-ar intampla asta, tot numarul de pase gresite ale lui Neagu si neinspiratia lui Vasile la time-out ar fi scoasa in evidenta.

Crinughe1
Crinughe1  •  17 Martie 2024, 06:43

Când vad entuziasmul asta la Luminița Paul îmi pun întrebarea dacă a văzut meciul înainte de a scrie articolul. Același joc fără orizont, la întâmplare, lent, cu un antrenor vai de capul lui. Singura remarca este ca Neagu nu a mai făcut atâtea greșeli. În rest, am avut în fata un adversar care nu a existat. Stați sa vedeți ce se va întâmpla în continuare.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează