SPORTURI  »  HANDBAL  »  METZ - CSM BUCUREȘTI 29-23

Metz - CSM București 29-23 » Metz, prea bună pentru Cristina Neagu și compania! Eliminare în „sferturile” Ligii Campionilor

Articol de , - Publicat sambata, 04 mai 2024 17:00 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 20:02

CSM București a fost eliminată de Metz în „sferturi” și a ratat calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin. După 27-24 în turul de la București, franțuzoaicele s-au impus și în retur, 29-23.

Cronică de Luminița Paul

Meciul de totul sau nimic al lui CSM în această ediție a Ligii Campionilor, cel în care singura variantă pentru a ajunge în Final Four era victoria la 4 goluri, după un 24-27 dezamăgitor la București săptămâna trecută. Unul disputat pe terenul celor de la Metz, cu sabia deasupra capului, și pe care gazdele l-au început iute, la intimidare, legând câteva acțiuni rapide și punând distanță și mai mare pe tabelă, 4-1.

Ingstad a marcat primul gol al campioanei României, apoi efortul echipei române de a remonta s-a văzut până la urmă pe tabelă, 5-5 cu pătrunderile lui Zaadi și o bombă a lui Neagu.

Metz s-a distanțat încă o dată, venind apoi minute bune în care a intrat în joc excelent portarul Laura Glauser, intervențiile ei excelente, de reflex, menținând-o pe CSM pe o linie de plutire subțire, fragilă.

Alte minute fierbinți, încurcate, după aruncări de la 7 metri ratate, Arntzen preia responsabilitatea și marchează de două ori, iar extremele lui CSM ajung să modifice tabela pentru prima dată abia în minutele 22 și 23, întâi Gutierrez, apoi Oestergaard.

Cum ajunge CSM la același nivel cu adversara, 10-10 și 11-11, cum reacționează gazdele și trec în față, chiar dacă pivotul Bouktit și portarul Sako, cele care au strălucit la București, nu mai au aceeași contribuție. Interul dreapta Louise Burgaard preia însă rolul de gură de tun, cu 6 goluri.

Se apropie ultimele minute ale primei reprize și Final Four rămâne tot departe, dar Omoregie, cu o boltă superbă în ultimele secunde, păstrează vie speranța, 15-14 pentru Metz.

Partea a doua a început cu reușita lui Gutierrez pentru 15-15, însă acul discului revine la aceeași melodie: din nou pune Metz distanță, iar golul superb, cu spatele la poartă, al lui Neagu, trece aproape neobservat. Arntzen ratează pentru prima dată de la 7 metri în minutul 41 într-un meci în care Glauser apără foarte bine, dar atacul campioanei României suferă, sângerează, gâfâie. Și Metz, cu destule erori în dreptul său, fără să strălucească în mod deosebit, își ține adversara departe.

Așa se ajunge la o diferență de patru lungimi, apoi 5, în minutul 49. Neagu intervine la finalul timeout-ului cerut de Adi Vasile și strigă: „Poate nu ne calificăm, dar nu merităm acest scor!". Și vine imediat golul lui Oestergaard. E nevoie de un miracol, iar jucătoarele de la CSM, indiferent dacă mai cred sau nu în el, măcar atacă poarta cu un plus de decizie. Pentru scurt timp.

CSM pierde din nou în fața echipei franceze, cu o diferență și mai mare decât la București, și rămâne pentru încă un sezon în afara Final Four. Dezamăgire, deziluzie sau dezastru, rămâne să aleagă fiecare ce i se pare potrivit după 23-29 în deplasare și 47-56 la general.

Marcatoare pentru CSM: Neagu 6, Arntzen 3, Omoregie 3, Zaadi 3, Oestergaard 3, Ingstad 3, Gutierrez 2

9 mingidin 37 de aruncări a parat Laura Glauser, 24,32% eficiență, în timp ce Hatadou Sako a intrat treptat în meci și a ajuns la 10 din 32, 31,25% eficiență

Final. Metz - CSM București 29-23

Repriza II

  • min. 30: Final. 29-23 pentru Metz
  • min. 26: Metz are avans de 6 goluri, 28-22. Fanii sunt în picioare și cântă, sărbătorind calificarea în Final 4
  • min. 20: Mai sunt 10 minute, iar Metz conduce la 5 goluri, 24-19
  • min. 15: La jumătatea reprizei, Metz conduce la trei goluri, 21-18, și se îndreaptă spre calificare
  • min. 9: Metz se duce la 3 goluri, 19-16
  • min. 6: Neagu reduce din diferență, 17-16, marcând spectaculos. A fost golul 100 pentru Cristina în acest sezon al Ligii
  • min. 3: Metz începe tare și se duce la două goluri, 17-15
  • min. 1: A început repriza secundă

Repriza I

  • min: 30: Pauză! 15-14 pentru Metz
  • min.27: CSM e în urmă, cu un gol, 14-13
  • min. 23: Cu 7 minute rămase din prima repriză, CMS egalează prin Gutierrez. 10-10
  • min. 19: CSM București s-a apropiat la un gol: 8-7 pentru Metz
  • min.15: Minute complicate pentru CSM București, care ratează foarte mult. Metz are un avans de 3 goluri, 8-5, iar CSM e în inferioritate numerică
  • min. 13: Metz are din nou un avans de două goluri, 7-5
  • min, 10: CSM egalează! Cristina Neagu face 5-5
  • min. 10: Metz ratează o aruncare de la 7 m prin Jorgensen. Conduce 5-4
  • min. 6: Cristina Neagu ratează o aruncare de la 7 m
  • min. 6: Șansă ratate de „tigroaice”. CSM a jucat două minute în superioritate numerică, dar nu a marcat niciun gol. E 4-2 pentru Metz în continuare
  • min. 4: Neagu marchează primul gol din meci, 4-2
  • min. 3: Metz începe tare, în timp ce CSM greșește și ratează mult. E 4-1
  • min.1: Start în meci. Metz are primul atac și marchează

Citește și:

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele Final Four de la Hamburg!
DINAMO
Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele Final Four de la Hamburg!
Gestul neștiut făcut de Ion Țiriac pentru Cristina Neagu » Dezvăluire în platoul GSP
PRIETENII LUI OVIDIU
Gestul neștiut făcut de Ion Țiriac pentru Cristina Neagu » Dezvăluire în platoul GSP

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (65)
MaxiP
MaxiP  •  07 Mai 2024, 11:26
Postat de fotbalminim00 pe 07 Mai 2024, 10:30

Păi domnul Maxi Vasile, varutu care îl aperi a avut crema jucătoarelor mondiale pe mâna din 2019 când a venit, ce mă aburești acum cu desface jocul etc. Nu e el antrenor? De ce nu a schimbat jucătoarele care nu dau randament? Vrei să îți spun, habar nu are să ceară nici time-out, dacă ai văzut meciurile. Pera e 10 clase peste el a făcut cu jucătoare care nu joacă la cluburi Didirigan care o ține rezervă nea Adi și altele fără Neagu un turneu foarte bun, așa că las-o în porumb că măcăne. Nu te da mare specialist când tu ești maseur.

Crema jucatoarelor vedeti voi, dar comparativ cu alte cluburi, si altele au crema jucatoarelor mondiale. Eu sunt maseur, voi va uitati la buget, cum o fac multi la fotbal care au doar PSG si City in cap si se mira ca nu joaca finala Champions League an de an. Nu a avut crema jucatoarelor, asta tot spun, e un lot mult supraapreciat. Ok, lotul e bun, da, face diferenta fata de Bistrita lui Pera, dar nu o face fata de Gyor, Metz, Vipers-ul anilor trecuti. Pentru ca sunt posturi fara jucatoare cheie. Ei au de fapt 3 superstaruri in echipa, Neagu la 40 ani imediat, Zaadi si Glauser, in rest sunt jucatoare de nivel bun, dar nu de superclasa. Iarasi, nu sunt jucatoare cu care sa iti faci jocul in viteza pe model nordic pe care il viseaza multi, departe de asa ceva. De asta consider ca o problema la conducere, care de ani de zile transfera dupa ureche, individual, nu pe o structura logica cu care sa formeze un lot competitiv, cu relatii de joc gandite inainte de a aduce jucatoarele. Au clacat o groaza de antrenori inaintea lui Vasile, care acum fac performanta peste tot unde merg. Iar legat de Pera, un antrenor cu experienta califica nationala la preolimpice. Calificare ratata prin decizii tactice, ca de asta nu-mi place, nu ca s-au pierdut niste meciuri, da, n-a avut nici el o nationala de superstaruri, dar s-au pierdut meciuri la banca tehnica. Numai obsesia de a juca cu dreptace pe inter drept, cand avea jucatoare chiar bune de mana stanga pe acel post, denota ca nu e chiar asa.

fotbalminim00
fotbalminim00  •  07 Mai 2024, 10:30
Postat de MaxiP pe 06 Mai 2024, 12:05

Continua cliseul cu Vasile... hai sa analizam meciul, concluziile mi se pare clare: CSM are nevoie de un antrenor care un an sa le puna la punct tehnic pe jucatoare. Sa le invete sa arunce la poarta, in mod special. Cand ratezi atatea faze de situatie 1 la 1, despre asta e vorba, cum ce vina o avea un antrenor care dpdv tactic joaca bine meciul, desface defensiva adversa frecvent, dar ii vine Pintea care rateaza 3 din 3, pe langa cele 5 din vreo 7 din tur (efectiv n-a finalizat nimic), inca nu stiu cate ratari 1 la 1, procentaj pana si la 7 metri de doar 60%... ok, sa-si ia antrenor pentru finalizari CSM Bucuresti, se pare ca de asta are nevoie. Cu exemplul Pera, ok, dupa mine a clacat la Mondial cu nationala in ultimul hal, el dpdv tactic, adica unde era treaba lui, nu ca n-au fost in stare jucatoarele sa le bage din orice pozitie. Dar tu il vrei pe Pera, ok. Dupa mine jucatoarele au ratat complet orice sansa de Final 4, si-au aratat complet limitele individuale, foarte multe fiind mult supracotate pentru ce arata in teren meci de meci. Iar cliseele cu campioanele mondiale Arntzen, Flippes... Inca Flippes e decenta, dar nici pe departe o jucatoare care sa-ti faca diferenta, Arntzen e strict jucatoare de faza defensiva. La fel ca Pintea. Concluzia mea e ca lotul e mult mai subtire decat e el evaluat, nu cred ca antrenorul e asa o mare problema, dar sper sa plece, va fi frustrant cand va face treaba in alta parte.

Păi domnul Maxi Vasile, varutu care îl aperi a avut crema jucătoarelor mondiale pe mâna din 2019 când a venit, ce mă aburești acum cu desface jocul etc. Nu e el antrenor? De ce nu a schimbat jucătoarele care nu dau randament? Vrei să îți spun, habar nu are să ceară nici time-out, dacă ai văzut meciurile. Pera e 10 clase peste el a făcut cu jucătoare care nu joacă la cluburi Didirigan care o ține rezervă nea Adi și altele fără Neagu un turneu foarte bun, așa că las-o în porumb că măcăne. Nu te da mare specialist când tu ești maseur.

MaxiP
MaxiP  •  07 Mai 2024, 09:40
Postat de SuporterOr pe 06 Mai 2024, 13:44

Cu Neagu și Vasile și enechescu am incercat. Și iar am incercat. Și iar și iar. Gata. Ajunge. Am văzut ce era de văzut. Cei care ne spun că vom plânge după ei sunt idioți. Daca ne dorim cât putem la fotbal atunci ăștia sunt buni. Aproape o decada la porțile F4 e ca visul/coșmar a lui JIJI de a lua titlul și milioanele CL. Macar ăla i-a mai schimbat. In tara împăratului la care va holbați și îi venerați goliciunea, minciuna, himerele și compromisurile sunt un mod de viață. Mâncați voi astea.Noi am vrea altceva. Acum construim viitorul cu rezervele lui Metz. Asta spune totul despre viziunea lor. Stop. E timpul sa construiți fara politic, miticisme, prietesuguri. Ați făcut asta și am văzut ce iese. Ce ar fi să intrați în normal???!!!

Doar ca intrebarea e daca Neagu si Vasile sunt problema principala, atata tot, parerea mea e in continuare ca fara Neagu CSM Bucuresti nu prindea nici sferturile. Ok, pe perspectiva oricum vor disparea, Vasile in sfarsit ii scapa pe fani de el, si-a ratat intr-adevar obiectivul de nenumarate ori si va pleca, Neagu nu va mai sta nici ea mult, eu sper sa plece din vara (nu pentru club, ci pentru ea, consider ca in Romania nu poti fii apreciat ca valoare), are o varsta, oricum trebuie facut un lot pe termen lung (ceea ce CSM n-a reusit cam niciodata). Dar toata obsesia asta legata de cei 2 e o exagerare sumbra care doar concluzioneaza nivelul de pricepere al fanului roman. Eu tin minte foarte bine ca CSM incepuse sa schimbe antrenorii pe banda rulanta inainte sa ramana Adi ca principal, au fost rotati oameni cu nume mari ai handbalului, la CSM s-a pus problema antrenorului dinaintea lui Vasile si tin minte clar ca au dezamagit ultimii multi inaintea lui. Acum se vorbeste ca ar veni Helle Thomsen de la Nantes din vara, pai ea a mai fost, a rezistat vreo 3 luni si a fost data afara, care e smecheria totusi? Mi se pare ca pentru noi absolut toti sunt slabi. Si parca vad ca il cauta pe Vasile ceva club complet necotat si face Final 4 de Champions League fara nici cea mai mica problema. Nu cred ca asta e problema principala a CSM-ului. Si inca ceva, fanii hateri romani vad asta: 6 ani fara Final 4. Daca vrei poti vedea si altceva: o echipa ce n-a ratat niciodata sferturile de finala.

Vezi toate comentariile (65)
Comentează