SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCHIMBARE

"Naționala" feminină a schimbat secundul » De ce a plecat Burcea?

Bogdan Burcea (dreapta) și Tomas Ryde, pe vremea cînd secundul era consultat la
Bogdan Burcea (dreapta) și Tomas Ryde, pe vremea cînd secundul era consultat la "națională" // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 00:00

Federația a dat luni seara un comunicat sec în care anunța schimbarea secundului reprezentativei feminine, Bogdan Burcea, cu Costică Buceschi.

Cu doar o lună și jumătate înainte de debutul la Campionatul Mondial din Danemarca, "naționala" feminină a României își schimbă staff-ul. Federația a anunțat sec, pe site-ul său, că "din motive personale", Bogdan Burcea, cel care pregătește și pe Corona Brașov, a renunțat la postul de antrenor secund, în locul său fiind numit Costică Buceschi, actualul tehnician al Dunării Brăila.

Burcea a evitat subiectul și nu a răspuns solicitărilor de a discuta despre cauzele plecării sale. Sursele Gazetei vorbesc însă că tehnicianul brașovean a fost nemulțumit de faptul că Ryde nu mai ținea cont de părerile sale, în ultimul timp, și nici măcar nu se mai sfătuia cu acesta. "Eu nu sînt pe post de marionetă!", le-a spus Burcea prietenilor.

A făcut lotul singur!

Dacă imediat după venirea sa, în martie anul acesta, Ryde se consulta cu Bogdan Burcea pentru orice decizie, în ultimul timp nu s-a mai întîmplat asta.

Ryde e cel care a stabilit lotul pentru turneul din Muntenegru și pentru meciurile din preliminariile CE 2016, cu Lituania și Belarus. Suedezul e cel care a decis să renunțe la căpitanul "naționalei", Aurelia Brădeanu, o jucătoare care a avut evoluții bune la CSM București și care era una dintre componentele de bază în echipa națională.

Nici extrema dreapta Laura Chiper nu a fost chemată inițial, ea prinzînd lotul doar după ce titulara Adriana Nechita s-a accidentat. În schimb, Crina Pintea, pivotul care nu mai jucase de aproape patru luni, a fost chemată la lot.

A schimbat și doctorul!

Președintele FRH, Alexandru Dedu, spunea recent că Ryde a cerut tot felul de aparatură, care va costa federația cîteva zeci de mii de euro. "O să-i punem la dispoziție tot ce are nevoie pentru a asigura cele mai bune condiții de performanță", a declarat Dedu. Șeful FRH a notat că Ryde "vrea antrenor cu portarii, antrenor pentru pregătire fizică, doctor, doi masori. Să aibă echipa lui. Îi dau mînă liberă să aducă pe cine vrea".

Primul schimbat a fost, de altfel, doctorul Dan Costin, cel care a fost înlocuit cu Florin Oancea, la lotul național. Dan Costin lucrase cu Bogdan Burcea la Corona Braşov, dar a fost schimbat în această toamnă și sub Tîmpa!

Citește și:

„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Nationala
„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează