SPORTURI  »  HANDBAL  »  U JOLIDON CLUJ - GYOR, AZI, 17:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Oltchim şi Gyor sînt creditate cu şanse egale la cîştigarea Ligii Campionilor: ”Doar timpul va stabili favorita”

Norvegianca
Heidi Loke, iubita fostului
tehnician al Gyorului, Karl Erik Bohn,
l-a împins pe Martin Ambros într-un
banner al gazdelor de azi.
Norvegianca Heidi Loke, iubita fostului tehnician al Gyorului, Karl Erik Bohn, l-a împins pe Martin Ambros într-un banner al gazdelor de azi.

Articol de - Publicat sambata, 20 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 19 octombrie 2012 20:34

Tehnicianul campioanei Ungariei, Martin Ambros, nu subestimează adversara de azi, ”U” Jolidon


Aflat la Cluj, spaniolul Martin Ambros, noul antrenor al campioanei Ungariei, Gyor, a vorbit deschis despre meciul de astăzi cu "U" Jolidon, dar şi despre lupta cu Oltchim la cîştigarea Ligii Campionilor.

- Domnule Ambros, cum prefaţaţi meciul cu "U" Jolidon?
- Cred că vom avea o partidă dificilă la Cluj. "U" Jolidon este o echipă experimentată, atît pe faza de apărare, cît şi pe atac. Joacă pentru prima dată în Liga Campionilor şi asta denotă că în acest moment româncele sînt la nivelor lor cel mai înalt. Este primul meci internaţional pentru ele acasă, după turneul preliminar, şi cu siguranţă motivaţia lor va fi foarte mare.

- Aţi urmărit meciul Clujului de la Ljubljana?
- Da, bineînţeles. Am văzut o echipă care luptă din primul şi pînă în ultimul minut, indiferent de scorul de pe tabelă. Sînt jucătoare care pun mult suflet în timpul jocului şi lipsa lor de experienţă în această competiţie poate fi suplinită prin dorinţa şi calitatea individuală a jucătoarelor.

A antrenat-o pe Ţurcaş la Itxako
- Este o jucătoare anume din lotul lui "U" Jolidon care v-a impresionat?
- Alina Jula (Ţurcaş), pentru că are o inimă mare, cît ea de mare. A lucrat cu mine în Spania, o cunosc foarte bine, e o jucătoare foarte importantă, nu doar pentru ce face în teren, ci şi pentru experienţa ei în afara terenului.

- Gyor-ul este văzută ca favorită certă la cîştigarea meciului cu "U" Jolidon...
- Niciodată nu mi-a plăcut să vorbesc de teorii, de favoriţi. Partida trebuie să se joace şi sînt momente în timpul jocului care fac diferenţa. Cum am mai spus, experienţa mai mare pe care o avem noi în Liga Campionilor poate fi suplinită de dorinţa şi entuziasmul clujencelor.

"Nu mă gîndesc de pe acum la finală"
- Cum este handbalul din Ungaria comparativ cu cel din Spania?
- Echipa la care am ajuns are foarte multă calitate. Este campioana Ungariei, care aspiră acum la cîştigarea Champions League. Nivelul echipei este foarte înalt şi sînt doar chestiuni de detaliu în privinţa obţinerii a ceea ce ne-am propus. Nu ne gîndim de pe acum la finala Ligii Campionilor, trebuie să luăm totul pas cu pas. Acum mă preocupă meciul cu "U" Jolidon.

- Cum vi se pare noul Oltchim?
- La nivelul calităţii jucătoarelor s-a făcut un mare salt, nu doar prin recuperarea Cristinei Neagu, o jucătoare vitală la această echipă. Eu cred că timpul ne va edifica despre cum va arăta în mod real Oltchim, cum o să arătăm noi. Cu un antrenor nou, cu jucătoare noi, este nevoie de timp. Timpul va decide dacă cele două echipe sînt într-adevăr favorite la cîştigarea Ligii, cum în teorie sînt creditate.


Au rupt panoul publicitar
La antrenamentul de ieri al unguroaicelor, campioanele de la Gyor au început încălzirea şi apoi au jucat fotbal. Cu fetele s-a băgat la joc şi antrenorul Martin Ambros. Norvegianca Heidi Loke, iubita fostului tehnician al Gyorului, Karl Erik Bohn, l-a împins pe Martin Ambros într-un banner al gazdelor de azi. Panoul publicitar a cedat sub greutatea spaniolului, care a cerut fault pentru intrarea elevei sale. Loke, cel mai bun pivot din lume, şi Martin Ambros, s-au amuzat de situaţie, Loke interesîndu-se dacă antrenorul s-a lovit în căzătură.

Modificări în sala de la Cluj
Pentru ca "U" Jolidon să-şi poată disputa meciurile din grupa B a Ligii Campionilor la Cluj a fost nevoie de unele modificări în Sala Sporturilor "Horia Demian". Mai exact, a fost sacrificat un rînd de scaune de la tribuna I, pentru a fi amenajate băncile tehnice. Oficialii formaţiei clujene au închiriat suprafaţa de joc de la Federaţia Europeană de Handbal pentru suma de 3.500 de euro pe meci.

Meci special pentru Petroczi
Singura stranieră din lotul lui "U" Jolidon, Viktoria Petroczi, este născută la Gyor. Portăriţa clujencelor a fost colegă de generaţie cu Anita Gorbicz. "Motivaţia ei va fi cu atît mai mare cu cît joacă împotriva echipei unde a evoluat şi unde are prietene", a precizat antrenorul campioanei Ungariei, Martin Ambros. Altfel, cele 2.350 de bilete scoase la vînzare pentru meciul de astăzi, de la ora 17:30, s-au epuizat.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează