SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL FEMININ

Polonia e în semifinale la Mondialul din Serbia, după ce a produs marea surpriză, eliminînd Franţa! Ungaria, eliminată după prelungiri!

foto: Marius Ionescu
foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 18 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 18 decembrie 2013 20:43

Polonia, echipa care a eliminat România în optimi, 31-29, a reuşit miercuri seară cel mai bun rezultat din istoria handbalului feminin polonez, calificarea în semifinale.


În sferturile de finală, Polonia a trecut cu 22-21 (11-8) de Franţa, producînd cea mai mare surpriză de pînă acum la acest turneu final. 

Cealaltă echipă pe care România a învins-o în grupă, Ungaria (21-17), e şi ea la un pas de semifinale. În sferturi, unguroaicele au intrat în prelungiri după 26-26 cu Brazilia. După primele două reprize de prelungiri, fiecare a cîte 5 minute, Brazilia şi Ungaria nu au reuşit să se desprindă, scorul fiind egal în continuare, 29-29. Au început alte două reprize de cîte 5 minute. Dacă scorul se va menţine egal, se va trece la executarea aruncărilor de la 7 metri pentru departajare.

Ultimele 10 minute au fost fatale unguroaicelor, Brazilia a marcat de 4 ori faţă de doar două goluri înscrise de maghiare. Sud-americancele se califică în premieră într-o semifinală de Campionat Mondial, iar Ungaria pleacă acasă.

În ultimele două sferturi de finală, Norvegia întîlneşte Serbia, iar Danemarca se confruntă cu Germania. În semifinale, vineri, Polonia va întîlni învingătoarea dintre  Norvegia şi Serbia, iar Brazilia va da piept cu învingătoarea dintre Germania şi Danemarca.

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (44)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Decembrie 2013, 22:12
Postat de razvyyc pe 20 Decembrie 2013, 21:20

Chimistul a fost 1/2 din viata clubului, Chimistul o sa-i spun! Niciodata nu a existat clubul Oltchim, mentalitatea si conducerea au ramas cramponate in comunism acolo. Una din ultimele ramasite ale socialismului in Romania. HC Oltenia este un club nou infiintat. Nu are dreptul (nici nu este moral) sa duca mai departe palmaresul clubului comunisto-socialist falimentar. Te superi daca nu o sa spun Neptun ci o sa zic Hidrotehnica? Este o problema pentru tine daca suporterii strigau "HCM", desi existau momente in care echipa se numea Stiinta? Pot sa numesc jucatoarele Motogna, Ailincai, Lazar, Stoica,Meszaros? Stii macar despre cine-i vorba?

confunzi coda vacii cu stampila primarii..deci nu mai pierd timpul sa-ti explic pt ca la cate gafe faci chiar pierd timpul si poate nu mai confunzi comunismul cu socialismul,..totusi vad ca esti citit

ceaiuri
ceaiuri  •  21 Decembrie 2013, 22:07
Postat de razvyyc pe 20 Decembrie 2013, 21:22

Si inca ceva... Municipalitatea din Rm Valcea a incercat sa numeasca noul club "Chimistul", insa se pare ca nu au reusit acest lucru. Nici nu aveau cum.

iar ai visat...

razvyyc
razvyyc  •  20 Decembrie 2013, 21:26
Postat de ceaiuri pe 20 Decembrie 2013, 15:07

deci nu mai cauta google mai bine te pui si vezi meciurile(ai niste postari de toata mila)cum zici de tomori ca a fost slaba cu brazilia cand a fost mvp-ul meciului,ftc mult mai slaba anul acesta decat anul trecut dovada ca nici nu au mers mai departe in grupa..cum sa fi stors dupa..6meciuri.de rasu plansu,vezi si tu ca ungurii au schimbat antrenorul..si acesta tine mai mult la ftc(au ramas destule jucatoare de la gyor acasa poate mai bune de ce a selectionat antrenorul)dar chestia cea mai tare a fost ceva referitior la chimistul(nu se numeste asa echipa )deci nu mai bate apa in piua..

Unde vezi ca am scris de Tomori si de meciul ei impotriva Braziliei? Nu ti-am recomandat eu sa vezi si celelalte meciuri ale Ungariei? Pune mana si uita-te!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează