SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - HOLSTEBRO 30-25

Rămân în cărți » Dinamo a avut emoții ieri până la pauză, apoi s-a distanțat clar, 30-25 cu Holstebro

Articol de , - Publicat vineri, 18 noiembrie 2016 00:00

De meciul de ieri atârna o decizie: mai rămân sau nu șanse pentru Dinamo de a trece mai departe? De a depăși grupele, după ce amarul unor rezultate la limită încă se simte.

Egalul cu Besiktas, înfrângerea la două lungimi în Portugalia și cea la un singur gol acasă, cu Nantes, toate au pus un strop în paharul îndoielii. De aceea contra danezilor de la TT Holstebro se juca pentru speranță sau anihilarea ei.

Precedenta înfruntare dintre cele două echipe, primul meci jucat de ambele în grupa D, se încheiase în echilibru. Acum însă, dinamoviștii au început în forță, cu convingere, luând rapid avantaj de 3, chiar 4 goluri pe tabelă. Sajad Esteki a găsit ușor poarta cu aruncări bine țintite, alăturându-i-se Bera și Ragot cu reușite, dar și portarul Irimuș, care a spulberat câteva tentative ale oaspeților.

O eliminare, a lui Vrankovici, apoi un time out și ceva s-a pierdut. Adversarii au revenit, bazându-se pe versatila extremă Bramming, au egalat și chiar au condus, 11-10 în minutul 25. Singura dată în meci când au avut avantaj. Repriza întâi s-a încheiat la egalitate, 12-12, dar la reluare dinamoviștii n-au mai făcut pași greșiți.

Desprinderea decisivă

Introdus pe teren, Șandru a perforat repede poarta, adunând cinci goluri până la final. Chiar dacă Bramming și cealaltă extremă, Kildelund, înscriau abundent, n-au putut face față efortului comun al românilor. Irimuș a apărat excelent, inclusiv aruncări de la 7 metri, Esteki, Șandru, Ragot și Vrankovici au înscris, iar cu 8 minute înainte de final s-a produs ruptura totală. S-a încheiat 30-25 și totul încă e posibil pentru Dinamo.

DINAMO 30 (12)

S. Esteki 7, Șandru 5, Ragot 4, Bera 3, Vrankovici 3, A. Esteki 2, Mocanu 2, Cîmpan 1, Mironescu 1, Savenco 1, Capotă 1

TT HOLSTEBRO 25 (12)

Bramming 12, Kildelund 6, Hansen 2, Porup 2, Svavarson 1, Nielsen 1, Ostlund 1

Clasament Grupa D

1. HBC Nantes 182-153 11p
2. Zaporojie 175-157 7p
3. Beșiktaș 162-168 7p
4. Dinamo 205-201 6p
5. ABC/Braga 175-189 4p
6. Holstebro 193-224 3p

Azi: ABC Braga-Beșiktaș, Nantes-Zaporojie, următoarea etapă: Zaporojie-Dinamo (26 nov), Holstebro-ABC Braga (27 nov), Beșiktaș-Nantes (27 nov)

Două puncte esențiale

Ionuț Irimuș a fost aseară unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo. Portarul câinilor a avut 12 parade salvatoare și a dat aripi echipei, mai ales în partea a doua. "Ne-am trezit cam târziu. Singura noastră variantă era victoria în fața danezilor și am realizat-o. Acum trebuie să câștigăm la Zaporojie, apoi acasă, cu Braga. Calculele sunt destul de dificile, dar sperăm", a declarant Irimuș.

Goalkeeperul spune că Dinamo a pierdut multe puncte pe finalurile de partide, dar acum nu se mai poate da timpul înapoi. "Nu trăim din trecut, ci din prezent. Dacă stăm acum să ne gândim așa, am fi putut fi campioni de acum doi ani, când am pierdut cu Minaur", a declarant Irimuș.

"Am pierdut meciul în repriza a doua, nu am mai avut puterea să stăm aproape de adversar, Dinamo s-a repliat mai bine decât a făcut-o în meciul tur și asta ne-a surprins"
Patrick Westerholm, antrenor Holstebro

"Mergem să câștigăm la Zaporojie!"

Ionuț Bera, extrema lui Dinamo, crede că echipa sa a trecut prin momente mai grele până acum pentru că nu a ajuns să se omogenizeze. "Am pierdut punctul la Holstebro, apoi acasă cu Besiktas, cu ele altfel ar fi stat datele. Dar acum trebuie să ne concentram pe jocul nostru, să câștigăm dacă se poate tot, pentru a nu sta la mâna rezultatelor", a declarant Bera. Despre jocul cu danezii, Daniel a subliniat ca "am avut emoții în obținerea victoriei în prima parte, dar în a doua apărarea a facut diferența și ne-am detașat pe tabela la 7 goluri. De acolo lucrurile au fost clare", a încheiat Bera.

"A fost un meci greu, Holstebro a jucat foarte bine în prima repriză, s-au apărat exact, dar știam că trebuie să câștigăm acest meci. Am jucat mai bine în defensivă în partea a doua, jucătorii s-au motivat și asta e atitudinea pe care vreau s-o văd mereu la ei"
Eliodor Voica

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
grandetorito
grandetorito  •  18 Noiembrie 2016, 16:30

Misto poza de articol! Cine a decis sa se puna poza cu din fotbal la un articol pe handbal: Marius sau Luminita?!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  18 Noiembrie 2016, 15:48

felicitari. la prima participare in grupele Velux, nu e rau. cu mai multa concentrare, intr-adevar, puteam avea cam 9-10 puncte. ce usor am facut egalurile cu danezii, la ei, si cu besiktas, acasa, sa nu mai vorbim de partida de la braga, cu cea mai slaba echipa a grupei. a fost o infrangere suprinzatoare chiar si pentru siteul IHF, marturie stau articolele de fond de dupa meciul pierdut la 2 goluri in deplasarea portugheza. sansele sunt, dar depinde si de... nantes. daca bate tot pana la final, iar Dinamo bate in toate cele 3 meciuri, este posibil locul 2. succes, dar felicitari, oricum !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează