SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID - KRIM

Rapid - Krim 27-22 » Victorie mare în Liga Campionilor, cu Diana Ciucă în zi de grație! Primul succes pentru bucureștence după 3 meciuri

Rapid a obținut o victorie importantă în Liga Campionilor +7   FOTO
Rapid a obținut o victorie importantă în Liga Campionilor

Articol de , , - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 17:02 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 16:55

Într-o zi de grație pentru portarul Diana Ciucă (23 de ani), Rapid a obținut o victorie mare în Liga Campionilor, 27-22 contra celor de la Krim Ljubljana, deși pleca cu șansa a doua împotriva campioanei Sloveniei.

Un Rapid diferit, în contrast pozitiv puternic cu săptămâna trecută, a intrat pe teren pentru înfruntarea de la Mioveni cu Krim Ljubljana. Campioana Sloveniei are anul acesta un aer superior celui sezoanele precedente, când să zbătea să țină pasul în Liga Campionilor.

Aflată pe locul 3, cu trei victorii, un egal și o înfrângere, Krim era așteptată cu oarecare prudență în România. Dar nu și de jucătoarele antrenate de David Ginesta Montes, care au lăsat în urmă coșmarul cu Metz din etapa anterioară, 22-33 și au început lansat înfruntarea cu slovenele.

Început fulminant pentru Rapid

Parcă pe nesimțite s-a făcut 5-0, jucătoarele în vișiniu au acționat fără greșeală și cu o dezinvoltură redescoperită. Odată absorbit șocul, Krim a replicat și a început să conteze pe tabelă, prin Lazovic sau Stanko de la 9 metri.

Deseori în continuare însă s-a lovit de paradele Dianei Ciucă, foarte pe fază în poartă, în timp ce Ivana Kapitanovic a apărat o aruncare de la 7 metri. De partea cealaltă, celebra Arenhart doar a scos mingea din poartă, neputincioasă.

Rapid a punctat des din pivot, cu Kassoma la început, apoi Hernandez, după pasele bine trimise de Polman sau Orlane Kanor, dar și din extremă, prin Lopez și Badea. Diferența maximă a fost de 6 goluri, prima dată 12-6, ultima 15-9, oaspetele marcând apoi de 4 ori consecutiv și apropiindu-se amenințător. Câteva erori ale Rapidului, ambiția veteranei Radicevic, aparițiile lui Rosiak au dus la comprimarea diferenței.

Diana Ciucă, ce meci! 

Ce era de așteptat în partea a doua? În prima vicecampioana României prezentase versiunea ei cea mai bună din ultimele luni. Primul gol a apărut după câteva minute, de la 7 metri, a transformat Korsos, apoi veterana Allison Pineau, care a jucat în România la Oltchim și HCM Baia Mare, a înscris un gol rar.

În continuare, Rapid a păstrat tonusul, atenția, inspirată de intervențiile fascinante ale lui Ciucă, aflată într-o zi de grație. Ce fază a făcut Diana în minutul 46! – a parat aruncarea de la 7 metri a lui Mavsar, și pe următoarea, când slovena a recuperat și a tras din nou după 2-3 secunde.

Rapid a condus și la cinci goluri, 20-15, însă au apărut din nou câteva erori în ofensivă, decizii mai puțin inspirate. Vibrația a revenit când Grozav, intrată la 9 metri, a reușit primele ei două goluri, apoi, în minutul 55, bandajată la cap după o căzătură urâtă, Orlane Kanor înscrie golul de 24-21 și pe cel de 25-21.

Mai fragmentată repriza a doua, cu multe întreruperi, intervenții ale personalului medical, însă ultimele 3 minute se trăiesc la cote ridicate de adrenalină, zgomot, cântece ale galeriei. Chiar și zâmbete, când fetele realizează că victoria nu mai poate scăpa.

E 27-22, Rapid a arătat o nouă față, mult îmbunătățită în acest meci și a avut o adevărată eroină în portarul Diana Ciucă – cu una dintre cele mai bune evoluții din carieră. Următorul meci, tot acasă, pe 12 noiembrie, cu deținătoarea trofeului, Vipers. Și cu mai multă speranță.

Clasamentul în grupa B din Liga Campionilor

EchipăGolaverajPuncte
1. Herning-Ikast178-15010
2. Esbjerg187-17210
3. Krim179-1557
4. Metz176-1416
5. Kristiansand158-1385
6. Rapid154-1695
7. Ferencvaros124-1581
8. Zaglebie118-1790

FINAL » Rapid - Krim 27-22

  • min. 60: final la Mioveni, 27-22, iar rapidistele au pornit hora bucuriei. 
  • min. 57: gol Dorina Korsos, iar Rapid se apropie de o victorie mare! 26-21 cu mai puțin de 4 minute până la final. 
  • min. 50: Rapid rămâne la 3 goluri în față, 22-19, grație a două aruncări senzaționale reușite de Sorina Grozav. 
  • min. 48: meci întrerupt după lovitura încasată de Orlane Kanor în zona ochiului stâng.
  • min. 42: Rapid se desprinde, 20-15, cele mai bune marcatoare fiind Marta Lopez, Orlane Kanor, Ainhoa Hernandez și Andjela Janjusevic, fiecare cu câte 3 goluri.
  • min. 34: Rapid înscrie primul gol al reprizei secunde prin Dorina Korsos.
  • Ora 17:49 - A început repriza secundă. 
+3 FOTO
  • min. 30: Pauză la Mioveni, 15-13, cu Rapid incapabilă să înscrie în ultimele minute din joc. 
  • min. 29: cu mai puțin de două minute rămase până la pauză, Krim înscrie de 3 ori consecutiv și se apropie pe tabelă, 15-12. 
  • min. 20: cinci goluri avans pentru Rapid, 11-6. 
  • min. 16: Rapid reface avantajul de 3 goluri, 9-6, cu gol Marta Lopez din extrema dreaptă. 
  • Aproximativ 2.000 de oameni sunt prezenți în tribunele sălii din Mioveni, cu o capacitate de 2.500 de locuri. 
  • min. 8: Krim înscrie pentru prima dată în acest meci, chiar de două ori în același minut, și se apropie de gazde.
  • min. 6: început extraordinar pentru Rapid, care conduce la 4 goluri, 4-0. Albertina Kassoma este ultima care a înscris, iar bucureștencele atacă golul 5 cât timp Krim este în inferioritate numerică.
  • Ora 17:00 - Start de meci. 

VIDEO: atmosfera creată de fani la Rapid - Krim Ljubljana

Citește și: 

Banii publici în sport » Constantin Din, președintele FR Handbal, e supărat pe cei care vorbesc numai despre „banii publici risipiți”: „Fără ei, ar dispărea sporturi întregi!
investiții
Banii publici în sport » Constantin Din, președintele FR Handbal, e supărat pe cei care vorbesc numai despre „banii publici risipiți”: „Fără ei, ar dispărea sporturi întregi!"
Dinamo și CSM Constanța, drum drept spre o înfruntare în Europa, în grupele principale!
EUROPEAN LEAGUE
Dinamo și CSM Constanța, drum drept spre o înfruntare în Europa, în grupele principale!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
costeltudor
costeltudor  •  28 Octombrie 2023, 19:45

Cred ca este cel mai bun meci din actualul sezon ! Mi-a plăcut viteza cu care s-a jucat și apărarea ! Mult succes in continuare !!!

MiticadelaLiga
MiticadelaLiga  •  28 Octombrie 2023, 19:25
Postat de MaxiP pe 28 Octombrie 2023, 19:18

Pai bine ca nu te-au ascultat, nu?

Da cine a zis să mă asculte pe mine? Sunt plătit ca antrenor? Comentez și eu ce văd.

MaxiP
MaxiP  •  28 Octombrie 2023, 19:18
Postat de MiticadelaLiga pe 28 Octombrie 2023, 18:41

Ciucă meciul vieții, BRAVO! Credeam că și-a ieșit din mana la sfârșitul primei reprize dar a avut o zi mare de tot.

Pai bine ca nu te-au ascultat, nu?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează