SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / CSM BUCUREŞTI-BUDUCNOST PODGORICA 22-28

Recital! Campioana Europei a cîştigat fără probleme la Bucureşti, Cristina Neagu fiind cea mai bună jucătoare de pe teren

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2015 00:00

CSM Bucureşti a învins de două ori Buducnost Podgorica în meciuri amicale, la Bucharest Trophy 2014 şi 2015.

Meciurile amicale nu seamănă însă deloc cu cele oficiale. Aseară, într-o Polivalentă populată de aproximativ 3.500 de oameni, veniţi marea majoritate din provincie, Buducnost a dominat jocul de maniera unei campioane europene.

Nici un moment CSM Bucureşti nu le-a dat emoţii muntenegrencelor. Poate doar şapte minute, în partea a doua, cînd campioana României a marcat de patru ori consecutiv şi a revenit de la 11-15 la egalitate. A fost însă doar o iluzie, Buducnost revenind imediat la conducere.

Cristina Neagu şi Katarina Bulatovici au fost pistoanele care au propulsat cu viteză echipa pregătită de Dragan Adzici. Cei doi interi au marcat împreună 17 goluri, fiind imposibil de oprit. CSM a dezamăgit, mai ales în apărare, antrenorul Kim Rasmussen negăsind soluţii de anihilare a principalelor marcatoare. În aceste condiţii, campioana României nu a reuşit nici un contraatac pe parcursul celor 60 de minute.

În plus, în atac, jocul echipei s-a aglomerat doar pe centru, mingile ajungînd foarte rar la extreme. Interii şi-au asumat rar responsabilitatea de a arunca la poartă, iar celor de la Buducnost le-a fost foarte uşor să anihileze jocul gazdelor.

La final a fost 28-22 pentru Buducnost, un scor care reflectă fidel raportul de forţe din teren. Kim Rasmussen a pus înfrîngerea pe neomogenitatea echipei şi nesudarea relaţiilor de joc, dar jocul nu arată deloc bine. Meciurile slabe din campionat sînt dovada că bucureştencele nu se exprimă la potenţialul dorit.

"Aşa am simţit eu, pentru acei oameni!"

Cristina Neagu a purtat la încălzire un tricou alb pe care se putea citi: "Alături de voi! Condoleanţe! # COLECTIV"

Cristina Neagu a fost de neoprit aseară. A marcat de 9 ori şi a dat viteză jocului echipei sale. Pe bune dreptate românca este considerată, la ora actuală, cea mai bună jucătoare din lume. Spectatorii au aplaudat-o la final, iar Cristina le-a mulţumit printr-o plecăciune.

- Cristina, aţi cîştigat fără emoţii un meci pe care l-aţi dominat de la un capăt la altul.
- Nu a fost aşa uşor, a fost o victorie foarte muncită, obţinută în deplasare. Sîntem foarte fericite că ne-am impus, dar sîntem conştiente că peste o săptămînă, acasă, ne aşteaptă un joc şi mai greu. CSM va veni să-şi ia punctele înapoi şi cred că va ridica nivelul
jocului.

- Te-a motivat faptul că ai jucat acasă?
- Am spus-o dintotdeauna, mă bucur că am jucat la Bucureşti, că familia şi prietenii au putut să mă vadă, să mă încurajeze. Cred că la final au fost mulţi care s-au bucurat pentru mine, chiar dacă CSM a pierdut.

- Cum ai simţit CSM acum, faţă de vară? Atunci aţi pierdut.
- Eu am spus atunci că veneam după doar două săptămîni de pregătire fizică. Lucrurile s-au schimbat acum. Mie mi se pare că CSM arată bine, dar orice echipă are nevoie de timp pentru omogenizare, pentru conturarea relaţiilor de joc. Are timp destul pînă spre finalul sezonului.

- Poate Buducnost să-şi apere trofeul, să mai cîştige o dată Liga Campionilor?
- E mult pînă departe. Noi sîntem o echipă tînără, avem un sistem foarte bine stabilit. Înainte de toate, ne respectăm adversarii, indiferent de numele lor. O să vedem ce o să se întîmple.

- La încălzire ai purtat un tricou cu un mesaj în memoria victimelor din clubul Colectiv.
- Da, aşa am simţit eu, în semn de recunoştinţă, de durere pentru cei care şi-au pierdut acolo copii, fraţi, surori, prieteni. Nu se poate compara nimic cu viaţa unui om. Cînd noi, sportivii, ne accidentăm, simţim că atunci s-a terminat lumea. O dramă e cu adevărat ceea ce s-a întîmplat în acel club. Cuvintele sînt de prisos şi oricît ai vrea, nu poţi exprima ce simţi. Condoleanţe pentru toţi cei care trec prin momente grele!

"O seară tristă!"

Cristina Vărzaru, extrema dreapta de la CSM Bucureşti, a spus aseară că CSM a făcut un meci foarte slab. "E o seară tristă. Ne-am pregătit foarte mult pentru acest joc, am vrut să facem un meci bun, dar nu am reuşit. Apărarea nu a funcţionat absolut deloc". Cristina a jucat toată repriza a doua, dar nici o minge nu a ajuns la ea, de la coechipiere. "Nu am ce face, asta e. Să mă împăunez şi eu un pic, poate că am jucat bine la Trofeul Bucureşti şi şi-au luat măsuri. Acum nu a fost cazul, antrenorul a văzut că aglomerăm meciul doar pe centru!", a declarat Vărzaru.

"Sînt foarte mulţumit de felul în care a jucat echipa mea. Cred că CSM are potenţial mare şi poate să ajungă în Final Four. La Podgorica va fi, probabil, un meci mult mai greu"
Dragan Adzici, antrenor Buducnost

"Buducnost se vede că joacă de mult împreună, relaţiile lor de joc sînt foarte bine conturate. Noi am făcut foarte multe greşeli şi o echipă precum Buducnost te taxează imediat"
Aurelia Brădeanu, inter stînga CSM

"Am jucat foarte slab, am avut mari probleme în apărare. La nivelul lor, practic, nu ne-am ridicat decît în startul reprizei secunde. Sper să învăţăm ceva din această înfrîngere"
Kim Rasmussen, antrenor CSM

CLASAMENT

1. Buducnost 6p
2. CSM București 4p
3. IK Savehof 2p
4. MKS Lublin 0p

Etapa viitoare: Buducnost-CSM Bucureşti, MKS Lublin-IK Savehof

CSM Bucureşti 22

Rodrigues 5, Gullden 4, Fachinello 3, Manea 2, C. Martin 2, Jorgensen 2, Da Silva 2, Fisker 1, Brădeanu 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Buducnost 28

Neagu 9, K. Bulatovici 8, Petrovici 3, Archuk 3, Cvijici 2, Mehmedovici 2, Ricevici 1.
Antrenor: Dragan Adzici

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Noiembrie 2015, 19:47

nu a fost un meci bun facut de fete(pot invata din greseli si peste o saptamana sa joace altceva)au avut si ghinion cateva bare in prima repriza ,in aparare se pot ridica,in atac jocul dus pana la extreme..contratacul si faza a doua lucrat la ele..iar rusii (vin din alt campionat)sa fluiere impartial

446194735563038
Cony Nick  •  02 Noiembrie 2015, 16:28

echipa csm slab pregatita tactic în atac si în aparare ... lipsita de forta fizica si pregatire mentala(moral-volitiva) ... cu un portar mediocru ... apararea nu a fost suficient de agresiva ... iar cooperarea cu portarul nu a existat ... iar comunicarea între jucatoare atît în atac cât si în aparare a fost fff slaba ...

771622159627766
Costel Strat  •  02 Noiembrie 2015, 12:05

bai da cum de reusira-ti voi sa descoperiti ca au fost 3500 oameni si marea majoritate din provincie?Doamne ce penibili sunteti....***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează