SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

România a ocupat locul 9 la Euro 2014 » Care e distanţa pînă la semifinale? Trei secunde!

Articol de , - Publicat vineri, 19 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 decembrie 2014 21:03

Atît le-a lipsit "tricolorelor" pentru a ajunge în careul de aşi. Punctul cu Danemarca, pierdut în urma golului încasat cu trei secunde înainte de final!


România a terminat Euro 2014 pe locul 9, un loc modest, care pe undeva nu reflectă jocul per-ansamblu al tricolorelor. Între locul 5, ocupat de România, şi locul 2, al Spaniei, care trimite în semifinale, e un singur punct diferenţă.
Acest lucru arată echilibrul incredibil între echipele prezente în grupa I principală. Şi amalgamul de rezultate, cu victorii una împotriva celeilalte dintre echipele grupei, demonstrează acest lucru. România rămîne însă cu regretul pierderii semifinalelor pentru neatenţiile din finalul jocurilor cu Danemarca şi Ungaria. Un punct cîştigat, indiferent de partidă, ar fi propulsat România în semifinale. "NU mai e nimic de făcut. Din păcate, am pierdut pe greşelile noastre. Am aşteptat apoi să ne ajute una sau alta dintre echipe, dar pe noi nu ne ajută nimeni. Trebuie să învăţăm din greşeli şi să muncim mai mult. Una peste alta cred că am arătat că avem valoare şi că meritam poate să fim mai sus", a declarat portarul Paula Ungureanu.

România la Campionatele Europene
1994 10
1996 5
1998 11
2000 4
2002 7
2004 7
2006 nu s-a calificat
2008 5
2010 3
2012 10
2014 9


România la Euro 2014
România-Norvegia 19-27 (7-16) MVP: Cristina Neagu
Meciul de debut la turneul final din Croaţia şi Ungaria avea să fie şi cel mai slab al "tricolorelor". Nimic nu a ieşit echipei noastre, care avea să fie condusă şi la 13 goluri diferenţă pe parcursul jocului! Pînă la final însă, şi pe fondul relaxării nordicelor, România a revenit în joc, a cîştigat repriza a doua cu 12-11. Impresia de final nu a schimbat-o însă pe cea generală. România avea cel mai slab debut la un turneul final continental, în cele 10 ediţii la care a luat startul.

România-Danemarca 29-29 (16-12) MVP: Adriana Ţăcălie
Duşul rece cu Norvegia a trezit "naţionala" României în jocul doi, contra medaliatei cu bronz la ultimul Campionat Mondial. "Tricolorele" au jucat admirabil, au condus la pauză cu 16-12 şi se pregăteau de un mare triumf. Adriana Ţăcălie a prins o zi incredibilă, a marcat de 10 ori şi a tras pur şi simplu echipa după ea. Finalul a fost însă unul de coşmar pentru românce. De la 29-27, cu două minute înainte de final, Danemarca a găsit calea spre gol de două ori şi a egalat prin pivotul Thorsgaard cînd mai erau doar trei minute de joc. Totul s-a jucat la ultimul time-out, cerut de Jan Pytlick cu 7 secunde înainte de final. Româncele nu au reuşit să oprească combinaţia strălucită a nordicelor, care s-au bucurat pentru punctul smuls de parcă cîştigaseră titlul european.

România-Ucraina 23-22 (12-9) MVP: Aurelia Brădeanu
Un joc special, cu o miză enormă, calificarea în Main Round. Un meci controlat în totalitate de "tricolore", chiar dacă prestaţia a fost la un nivel inferior celei cu Danemarca. Româncele nu au mai avut însă emoţii pe final, ştiind să gestioneze excelent ultima parte a jocului. De la 19-14 (27) şi 20-16 (51), s-a jucat doar la rezultat. Victoria la limită a adus calificarea României în grupa principală.

România-Ungaria 19-20 (8-10) MVP: Paula Ungureanu
Un meci extrem de disputat, în care totul s-a jucat în ultimele cinci minute. De la 19-17 pentru România, "tricolorele" nu au mai găsit calea spre gol. Paula Ungureanu a avut între buturi o prestaţie senzaţională, dar nu a fost de ajuns. Jocul mai slab al Cristinei Neagu s-a văzut în acest meci, Ungaria cîştigînd în cele din urmă cu 20-19, beneficiind şi de cîteva decizii favorabile ale arbitrilor, în ultimele minute.

România-Spania 22-20 (9-14) MVP: Cristina Neagu
În prima repriă, România parcă rejuca finalul disputei cu Ungaria. Ibericele conduceau cu 5 goluri la pauză şi nimic nu părea că va trezi echipa căzută a României. A făcut-o Paula Ungureanu care a prins din nou o zi incredibilă. Neagu a fost din nou motorul echipei, iar "tricolorele" au reuşit una dintre cele mai spectaculoase reveniri. România a cîştigat partea a doua cu 13-6, la capătul uneia dintre cele mai bune reprize din ultimii ani.

România-Polonia 24-19 (11-9) MVP: Paula Ungureanu
Intrate pe teren cu gîndul realizării revanşei pentru înfrîngerea de la Mondialul din 2013, româncele au avut cel mai bun start de la Euro 2014: 5-0 minutul 6. Polonia a revenit însă în joc, a trecut chiar la conducere în debutul părţii secunde, dar finalul nu a ridicat emoţii "tricolorelor". Paula Ungureanu a bifat al treilea joc magnific, cu o eficienţă de 50 la sută la mingile parate, lucru care a făcut din România echipa cu cea mai bună apărare din grupă.

Norvegia-Suedia şi Muntenegru-Spania în semifinale
În urma rezultatelor de miercuri, au fost stabilite şi partidele din semifinalele CE 2014. Norvegia, singura echipă sigură de primul loc şi de calificare, a jucat cu rezervele în partida cu Ungaria şi a pierdut primul joc la ediţia actuală: 25-29. Suedia va fi adversara campioanei olimpice, în semifinale, ţară aflată pentru a doua oară în această postură după ediţia din 2010. Muntenegru şi-a respectat statutul de campioană europeană şi a cîştigat grupa a doua principală. Bulatovici şi compania vor întîlni în penultimul act Spania, ibericele învingînd Danemarca 29-22 în meciul decisiv pentru prinderea careului de aşi. Semifinalele au loc azi, la Budapesta, de la orele 19:00 şi 21:30.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (8)
sakamoto
sakamoto  •  19 Decembrie 2014, 16:45

Fetele noastre au valoare si sint foarte determinate-cine crede ca sint indolente se inseala-locul pe care trebuiau sa-l ocupe la aceste CE era intre primele 4. Cu un antrenor educat, echilibrat si competent, altul era jocul handbalistelor noastre. Echipa condusa de colericul antrenor, da impresia ca joaca, cam cu cel mult 70% din potential. Locul 9 in Europa, trebuie privit ca o contraperformanta. Dle Dedu, nu va mai bateti joc de fete si de noi, cautati un antrenor destoinic si cu respect pt fete. Ca merita. Dl Tadici, ca si Dl Pitzurca apartin altor epoci. Echipa de handbal feminin a Romaniei, este un bun national. Precum Simona Halep.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  19 Decembrie 2014, 13:49
Postat de adra pe 19 Decembrie 2014, 13:20

cine e de vina? valoarea, valoarea, valoarea....

Da, ce platitudini bombastice. Da' despre Spania, pe care noi am invins-o si e totusi in semifinale, ce ai de spus?

adra
adra  •  19 Decembrie 2014, 13:20

cine e de vina? valoarea, valoarea, valoarea....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează