SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27, CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Secretul revenirii, dezvăluit de selecționer Tomas Ryde! Care a fost jucătoarea-cheie: „Are o săritură cum nu mai are nimeni”

Articol de , - Publicat vineri, 06 decembrie 2019 14:22

România a învins Ungaria, scor 28-27, și s-a calificat în faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia! Selecționerul Tomas Ryde (59 de ani) 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.
  • Citește AICI cronica meciului dintre România și Ungaria!
  • România va juca în grupa principală cu câștigătoarea dintre Rusia (8 decembrie), pierzătoarea dintre Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

„Ungaria a jucat foarte bine în prima repriză. Noi am avut o repriză slabă, am avut şase goluri în minus. Apoi am jucat foarte bine şapte contra şase. A trebuit să schimb portarii între ei din când în când. Kovacsics a făcut un meci foarte bun și a pus presiune pe buturile noastre. 

Ultimul şapte metri al nostru trebuie să îl revăd. Nu ştiu cum s-a dat. E ciudat când meciul ajunge într-o situaţie ca aceasta. A fost un meci fair-play, nu s-a jucat dur. Sunt mulţumit şi mândru de echipă şi de România”, a declarat Ryde după meci.

Secretul revenirii?

„Am stat foarte bine în apărare, ne-am sincronizat foarte bine. Am început să jucăm 7 contra 6, cu mult mai multă răbdare. Am încercat să le împrăştiem. Am trimis-o pe Seraficeanu în extremă dreaptă, iar din acel moment am jucat mult mai bine. Sunt foarte mulţumit de modul în care au jucat, astăzi, extremele mele, Seraficeanu, Iuganu. Îl înţeleg pe Kim că este supărat. Îmi place naţionala Ungariei şi sper să o ţină tot aşa, deoarece acesta este viitorul handbalului.

11 goluriau marcat împreună Ana Maria Iuganu și Sonia Seraficeanu în meciul cu Ungaria

„Cristina Neagu are un rol esențial. Ajută mult jucătoarele tinere din lot. Astăzi a fost o victorie a minții și inimii” 

„Exact asta voiam de la Sonia Sefaficeanu. E extraordinară din punct de vedere al aruncării, are o săritură ca nimeni altcineva în țară. A fost grozavă. În cealaltă parte, Iuganu a fost foarte precisă”  - Tomas Ryde, selecționer România

CLASAMENTUL GRUPEI PRINCIPALE

1. Rusia4p
2. Spania4p
3. Muntenegru2p
4. Suedia2p
5. România0p
6. Japonia0p

*Formațiile au preluat punctele acumulate cu adversarele calificate din grupele preliminare. România a pierdut confruntările cu Spania și Muntenegru și va porni cu 0 puncte;

**Rusia și Suedia se înfruntă azi în ultimul meci al grupelor preliminare.

VIDEO // IUGANU, INTERVIU SAVUROS DUPĂ ROMÂNIA - UNGARIA

Vezi și: 

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27, CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO Laura Pristăviță dezvăluie ce s-a întâmplat la pauză: „Ne-am dat seama că e ultima noastră șansă!”

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27 // Kim Rasmussen, antrenorul Ungariei, furios pe arbitraj: „A fost o rușine ce s-a întâmplat în ultimele minute!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
speranta2023
speranta2023  •  06 Decembrie 2019, 17:00

Bravo fetelor, victoria de astazi este legendara, restul este tacere si suferinta pentru dusmani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează