SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UNGARIA 19-25

Salt în gol » România a pierdut clar în faţa Ungariei şi a ratat orice şansă de a ajunge în semifinalele europene

Ionela Stanca a înscris de trei ori aseară, dar nu a fost suficient pentru victorie // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)
Ionela Stanca a înscris de trei ori aseară, dar nu a fost suficient pentru victorie // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 23:21

"Tricolorele" mai au un meci în Grupa Principală II, joi, contra Germaniei, care va stabili dacă vom juca pentru locurile 5-6.

Oriunde s-ar întîlni, în orice fază, chiar dacă miza e o prăjitură cu vişine sau o ladă de Cola, rivalitatea fierbe. România şi Ungaria au dezvoltat o concurenţă sportivă care în handbalul feminin pare mai acidă, mai vie decît în altă parte. Aseară, cînd cele două echipe naţionale s-au ciocnit din nou la Novi Sad, în Grupa Principală II a CE, parcă a început să iasă fum din primele secunde.

Mai multe imagini!

Ambele echipe aveau nevoie de victorie pentru a-şi păstra şansele de calificare în semifinale. Victorie şi nimic altceva, deşi pare să fie competiţia remizelor. Cu acest gînd bine înfipt în minte, cele 14 jucătoare, roşu contra alb, s-au aruncat cu ardoare în meci. Primul gol i-a aparţinut Kingăi Klivinyi, jucătoarea remarcată de Mika Brădeanu, cea care a înscris imediat pentru 1-1.

Început furibund
Româncele au preluat conducerea pentru prima dată în minutul 7, 3-2, apoi s-au distanţat pînă la 5-2 după ce Ungureanu a scos cîteva mingi, Neagu s-a lepădat de marcajul maghiar şi a găsit aruncări-bombă, iar combinaţiile cu finalizare la pivotul Stanca ori extrema Nechita au mers ca pe calculator.

Serbia va găzdui în decembrie 2013 şi Mondialul feminin

Au fost şi şanse de 6-2, dar Curea a ratat o aruncare de la 7 metri. Nu avea să fie deloc ziua Iuliei, care a ratat pe tot parcursul meciului din toate poziţiile şi prin toate procedeele. Magia s-a stins un pic, apoi a început să pălească din ce în ce mai mult.

Cu o echipă din care a lipsit Tomori, dar în care a revenit Görbicz, sclipiri geniale intercalate cu prostioare, Ungaria nu a arătat ieri a echipă care să nu poată fi bătută. Cu condiţia unui joc exact, bine gîndit şi executat, ceea ce a lipsit României. Ce diferenţă faţă de disputa cu Spania, de duminică!

Căderea fără oprire
Unguroaicele au egalat în minutul 27, 11-11, iar finalul primei reprize le-a aparţinut clar. Două lovituri seci şi 14-12 pentru ele. În partea a doua, începutul a fost lent, neinspirat pentru românce, iar adversarele s-au dus la 4 goluri. Au urmat cîteva minute în care fetele lui Tadici au încercat să revină. Cel mai mult s-au apropiat la un gol, 17-18 (min. 44).

Tadici explică înfrîngerea cu Ungaria: "E greu să cîştigi cînd ratezi atît!"

Cînd a venit însă prăbuşirea, a fost totală, aproape perfectă. Au avut şi maghiarele atacuri ratate, Talida Tolnai a apărat bine, dar şi Eva Kiss a blocat aruncare după aruncare, barele au jucat renghiuri, pasele au ajuns aiurea, inspiraţia a coborît sub nivelul de avarie.

Maghiarele, aproape fără să-şi dea seama, au ajuns la 5, apoi 6 goluri avans. Într-un final tulbure, nimic nu a mai fost de făcut. 25-19 pentru handbalistele norvegianului Karl Erik Bøhn, care merg în semifinale, alături de Muntenegru.

Coşmarul Ungaria
De-a lungul timpului, Ungaria a oprit mai mereu România în meciurile decisive. A făcut-o în 2000, la Europeanul găzduit chiar de ţara noastră, în semifinale (25-24), iar apoi la Olimpiada de la Beijing (34-30), în condiţiile în care România era creditată cu prima şansă la aurul olimpic! Aseară a fost al treilea meci decisiv în care Ungaria a eliminat România în drumul spre semifinale. Singura dată cînd România a trecut de maghiare, într-un decisiv, a fost în semifinalele Modialului din 2005 (31-29).

FOTO Culoare, acţiune, emoţie » Cele mai interesante imagini ale "naţionalei" României la Campionatul European

Meciul vieţii
Eva Kiss, portarul Ungariei, a făcut aseară meciul vieţii împotriva României. Goalkeeperul modestei formaţii maghiare Siofok a reuşit nu mai puţin de 16 intervenţii salutare. În partea a doua, portarul de 1,89 metri a primit doar 7 goluri!

Germania învinge Muntenegru!
Liderul grupei a doua principale, Muntenegru, a pierdut aseară, la Novi Sad, primul său meci la Euro 2012. Echipa Katarinei Bulatovici a fost învinsă clar, 27-20 de Germania, o formaţie care nu mai avea nici o şansă să prindă semifinalele. Muntenegrencele nu au mai fost la fel de concentrate ca pînă acum, mai ales că după egalul înregistrat în primul meci al zilei, Spania-Rusia 25-25, ele erau calificate şi matematic în semifinale! Muntenegru poate pierde însă primul loc în grupă, în ultimul meci, joi, avînd de înfruntat Spania.

România 19 (12)
Neagu 6, Nechita 6, Stanca 3,  Brădeanu 1, Meiroşu 1, Geiger 1, Dincă 1

Ungaria 25 (14)
Vérten 7, Görbicz 6, Kovacsicz 5, Szucsánszki 3, Szamoránsky 2, Klivinyi 1, Triscsuk 1

Rezultatele de ieri
Grupa Principală I: Cehia-Franţa 22-24, Norvegia-Suedia 28-25, Serbia-Danemarca 29-26
Grupa Principală II: Spania-Rusia 25-25; Germania-Muntenegru 27-20, România-Ungaria 19-25

Programul  României (în direct TVR2)
9 decembrie: România-Spania 31-26
Ieri: România-Ungaria 19-25
Mîine, ora 19:15: România-Germania

Grupa principală II (Novi Sad)
1. Ungaria    4    3    0    1    107-99    6
2. Muntenegru    4    3    0    1    101-100    6
3. Germania    4    1    1    2    94-93    3
4. Spania    4    1    1    2    105-108    3
5. Rusia    4    0    3    1    99-102    3
6. România    4    1    1    2    91-95        3
* primele două clasate se califică în semifinale

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (37)
handbaltotal
handbaltotal  •  12 Decembrie 2012, 20:05

Gabriela Perianu , Eliza Buceschi , Diana Drutu , Nicoleta Stefan.

ceaiuri
ceaiuri  •  12 Decembrie 2012, 17:15

o infrangere ..meritata(sa avem puterea sa recunoastem ca au fost mai bune ca noi ,.,.dar sunt cele mai slabe din cele 4indiferent de echipa de pe locul 2din gr a )la lotul deplasat cred ca am obtinut max din ce se putea obtine(absenta rezervelor de pe banca a facut diferenta..)nu stiu cum gandesc fetele care au jucat max 30min intr-un turneu(pe cand unguroaicele au rulat tot lotul si ultima jucat chemata a jucat pe cand la noi..pauza)de ce au mai facut deplasarea(sau poate tadici ar tb sa se intrebe)nationala nu se reduce la doi antrenori(e gresala si lui gatu)sunt antrenori buni si la baieti si siguri sunt mai obiectivi si poate mult mai buni

miruna2007
miruna2007  •  12 Decembrie 2012, 15:40

Meirosu????? Probabil ca nu ma pricep dar mi s-a parut extrem de slaba .... mult prea putin din partea lui Neagu (parca toate sperantele noastre erau legate de jocul ei!)... chiar nu erau si alte fete de selectionat, s-au macar de introdus in teren rezervele mai mult timp!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează