SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU FRH

EXCLUSIV Sâsâeac și Din, reacții după o Adunare Generală tumultuoasă: „N-am întâlnit președinte mai slab” vs „Nu mă mai surprinde nimic”

Constantin Din
Constantin Din

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2024 18:32 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 18:32

Astăzi a avut loc Adunarea Generală a Federației Române de handbal, la Casa de Cultură a Studenților din București.

Avocatul Flaviu Sâsâeac, membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal, a cerut vot de încredere/neîncredere la adresa actualei conduceri și a lansat un atac la adresa președintelui Constantin Din.

La ședință au fost prezente 175 de cluburi. Ca propunerea lui Sâsâeac să treacă era nevoie de un cvorum de 2/3. Au fost doar 71 de voturi din necesarul de 117.

Flaviu Sâsâeac: „E o prăbușire considerabilă de credibilitate”

- Puteți comenta ce s-a întâmplat până acum?
- Lozincile veșnice, propuse în ultimii doi ani de domnul Din, care arată în acest moment un nivel de credibilitate de 71 de voturi de la 157. Eu zic că e o prăbușire considerabilă. Cred că, pe parcurs, curajul oamenilor din handbal va fi mai mare, sunt mulți oameni care depind de federație și probabil le-a fost teamă azi. Situația este tragică în acest moment, în următorii doi ani se vor schimba lucrurile.

- Ce îi reproșați?
- Incompetență pe toate planurile. Fraudare de proceduri, fraudare de regulamente, promisiuni deșarte. A venit în fața tuturor să îi spună că îi pare rău. Mereu spune că va face pe viitor. Se laudă cu elemente de calificare. Dar aceste calificări sunt datorate măririi de participante. A distrus liga de juniori cu acest tineret penibil. Sperăm că în luna iunie scăpăm pe acest campionat de juniori care a distrus handbalul românesc la nivelul celor care fac pasul de la juniorat către seniorat.

Sâsâeac și Din, reacții după o Adunare Generală tumultuoasă: „N-am întâlnit președinte mai slab” vs „Nu mă mai surprinde nimic”
Flaviu Sâsâeac

- Ceva bun credeți că s-a întâmplat?
- Din păcate, nu! Din acest motiv am cerut un vot de neîncredere. Un restart! Lumea nu a avut curaj, s-au dat telefoane multe, li s-a impus politic, nici măcar n-au vrut să vină, dar au fost amenințați că vor pierde multe dacă nu se vor prezenta să-l susțină pe Din.

- Mai aveți răbdare doi ani?
- Nu avem ce să facem, astăzi lumea a avut o șansă. Vom lupta în acești doi ani să ținem în frâu ceea ce el distruge, să vedem ce se va întâmpla cu procesele care pun în pericol bugetul, sunt niște elemente legale în discuție și ne temem pentru soarta handbalului românesc în mâinile acestui individ incompetent.

- Nu e prea puțin pentru a cere schimbarea după doar 2 ani?
- A fost un vot împotriva președintelui de atunci, nu un vot pentru Din. A fost oportunistul de serviciu. Cât de jos a dus handbalul în doi ani de zile. Ne vedem nevoiți să aducem o schimbare. Domnul vicepreședinte luptă pe multe fronturi, încerc să-l susțin, nu ne îndreptăm într-o direcție bună cu handbalul, faptul că suntem pe locul 26 în Europa spune multe.

- Domnul Din este mai slab sau mai bun decât domul Dedu?
- Eu nu am întâlnit președinte mai slab decât Din, eu îl numesc președinte de conjunctură, nu are abilitate pentru acest post de anvergură. El strângea lumea personal în sală, n-are o echipă, s-a înconjurat de mici sinecuriști care-l ajută să facă protocoale și selfie-uri, nu e pro handbal. Încearcă, dar nu poate. Poate în adâncul sufletului e bine intenționat, dar nu reușește să convingă. Cel puțin nu pe mine.

Cum răspunde președintele Constantin Din

- Domnule președinte, sunteți mulțumit de ce s-a discutat în Adunarea Generală?
- Voi fi mulțumit când vom avea rezultate mai bune și când vom reuși împreună în handbalul românesc să fim uniți și să producem rezultate și mai bune.

- Au fost câteva persoane care au ridicat unele probleme, s-a supus la vot, totul a picat, considerați că aveți majoritatea în handbalul românesc?
- Ați fost prezent, ați văzut cum s-a desfășurat ședința, încercăm să îmbunătățim toate lucrurile, pas cu pas, și sunt convins că vom reuși.

- V-a surprins acel moment cu votul de încredere?
- Nu mă mai surprinde absolut nimic, este o abordare din prima lună de activitate, sunt obișnuit, e greu de mulțumit fiecare în parte.

- Cum vi se pare acest vot? Cum catalogați cerea domnului?
- E punctul dânsului de vedere, eu încerc doar să-mi fac treaba împreună cu oamenii care vor într-adevăr să îmbunătățim totul.

Citește și alte știri din handbal:

Două vedete din Liga Florilor își iau cetățenia și vor juca la EURO pentru România! » Variantă după retragerea Cristinei Neagu
ROMÂNIA
Două vedete din Liga Florilor își iau cetățenia și vor juca la EURO pentru România! » Variantă după retragerea Cristinei Neagu
Programul meciurilor României la CE 2024
CE 2024
Programul meciurilor României la CE 2024

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close