SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT MONDIAL / ROMÂNIA-CROAŢIA 27-28

Speranţă gîtuită! » România a ratat calificarea în sferturile Campionatului Mondial de Handbal

Adina Fiera a înscris cinci goluri, contribuţie la cele 27 ale României de ieri Foto: Marius Ionescu (Sao Bernardo do Campo)
Adina Fiera a înscris cinci goluri, contribuţie la cele 27 ale României de ieri Foto: Marius Ionescu (Sao Bernardo do Campo)

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 decembrie 2011 09:10

Deşi a avut 3 goluri avantaj la pauză şi două în minutul 55, "naţionala" s-a sufocat şi a ratat "sferturile". Handbalistele române vor reveni acasă, poziţia finală în clasament fiind stabilită de rezultatele de pînă acum. Oricum, nu mai sus de locul 13.

Dacă am putea da timpul înapoi, n-am mai primi şase goluri consecutive la începutul reprizei a doua. N-am lăsa să ni se strecoare printre degete, ca un straniu fum inodor, avantajul din ultimele 5 minute. Două goluri! Ce n-ar face alţii cu două goluri şi cinci minute largi în faţă! Dacă am putea da timpul înapoi, am juca altfel ultimul atac, cel care ar fi putut aduce egalarea. N-am fi permis secundelor să se scurgă, duşmănoase, pe ceas. Pentru că atunci nu am cîştigat, ci am pierdut timp. Timpul în care am fi putut prelungi meciul şi... dar e deja prea multă imaginaţie.

Aer de o repriză
Paradoxal e, poate, faptul că aseară, contra Croaţiei, "naţionala" României a făcut cel mai bun meci al ei de la Mondialul brazilian. A condus aproape tot timpul, a revenit cînd ecarturile au fost mici, a avut mai multă determinare decît în zilele precedente. A lansat speranţe şi s-a amăgit cu gîndul că poate duce totul pînă la capăt. Pe rînd, Chirilă, Fiera şi Brădeanu au schimbat tabela în prima parte, găsind mereu soluţii. Poarta a fost mai bună decît altădată, întîi Tolnai, apoi Pîslaru. Nechita şi Manea au pus şi ele o cărămidă la avantajul de la pauză.

VEZI ULTIMELE 5 MINUTE ALE PARTIDEI!

Apoi a venit vidul de la începutul părţii a doua. 11 minute seci, fără nici un gol, cu două eliminări şi tabloul s-a schimbat complet. Din deschizător de paradă, România a devenit urmăritor. Am avut şi 20 de minute de semiîntuneric, o pană de curent în sala de la Sao Bernardo do Campo. Şi din nou speranţe. După bezna relativă, Amariei a marcat 3 goluri consecutive care ne-au pus iar în avantaj şi care ar putut fi momentul psihologic al meciului.

Finalul ucigaş
Mutăm cronometrul cu 5 minute înainte de final. E 27-25 pentru România, înscriseseră Brădeanu şi Nechita. Croatele replică, serie de trei reuşite. Un ultim atac sterp, fără măcar o încercare de aruncare la poartă. Campionatul Mondial se încheie pentru "tricolore" cu o decizie de joc pasiv. Trist.

Dacă am putea da timpul înapoi, am fi evoluat altfel din prima zi a competiţiei. Am fi scutit emoţiile cu Tunisia, am fi făcut instrucţie cu Cuba, am fi lăsat Japonia la locul ei, nu am fi făcut-o egala noastră, am fi ridicat zid în faţa Braziliei şi în nici un caz nu am fi suferit decepţia franceză. Dar nu se poate. România vine acasă, din 1997 nu mai fusese eliminată în "optimi" (de Macedonia). Atunci a luat locul 12, acum va fi cam acelaşi lucru, se încheie un capitol, urmează altele. Deocamdată, atît.

ROMÂNIA 27 (18): Chirilă 6, Fiera 5, Brădeanu 4, Nechita 4, Manea 3, Amariei 3, Ardean Elisei 2
CROAŢIA 28 (15): Penezici 6, Franici 5, Zebici 4, Tatari 3, Milanovici Litre 3, Gace 2, Horvat 2, Jezici 2, Pusici Kroljevici 1

Întîlnirile România-Croaţia din ultimii 5 ani
22-30 Turneu Germania 2006
37-18 Trofeul Carpaţi 2006
35-24 Trofeul Carpaţi 2007
26-23 Trofeul Carpaţi 2008
36-33 Euro 2008
28-26 Turneu Norvegia 2009
29-25 Turneu Franţa 2010
31-22 Euro 2010
27-28 CM Brazilia 2011

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (12)
dan2234
dan2234  •  13 Decembrie 2011, 22:16

Bravo, fetelor! Voi macar v-ati CALIFICAT la un Mondial, ca si rugbystii, in timp ce fotbalistii nostri efeminati ca sa nu zic un cuvint cenzurabil, au sute de mii pe an si numai fitze si can-canuri....impotenti dpdv sportiv, astia nu sint barbati!

fotbalfan
fotbalfan  •  13 Decembrie 2011, 16:33

felicitari fetelor pentru lupta! cu mai multa atentie, mai ales cand aveam 4 goluri si ne-am grabit pe contraatac si am pierdut mingea, am fi putut trece de croatia. nu ma pricep ft bine la handbal insa am ramas usor dezamagit de varzaru(aveam asteptari mai mari de la ea) s ide voina.odata cu sunetul de la timeouturi ajungem sa vedem ce scheme tactice si ce sfaturi competente dau antrenorii. sau, mai degraba, nu dau.....pacat ca se irosesc generatii dupa generatii....oricum, capul sus, fetelor, bravo pt lupta !

handbaltotal
handbaltotal  •  13 Decembrie 2011, 15:23

Este momentul sa scapam de antrenori romani de 60 si 70 de ani cu mentalitate de era dinozaurilor . Urmatorul ar trebui sa fie Vlad Caba sau un antrenor strain Muller . Ryde etc. Cu un antrenor bun roman sau strain aceasta echipa era deja Campioana Olimpica , Mondiala si Europeana.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează