SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA CUPELOR / STEAUA - GRANOLLERS 32-28

Steaua a învins la 4 goluri în turul semifinalei Cupei Cupelor şi e la un pas de finală!

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2010 00:00

Susţinuţi de 5.000 de spectatori, "militarii" au făcut un meci mare aseară. Steliştii atacă returul de peste o săptămînă al semifinalei la adăpostul avantajului de patru goluri obţinut în faţa ocupantei locului 8 în clasamentul din Spania.

Cît de mult şi-a dorit Steaua să joace bine în acest meci tur al semifinalei Cupei Cupelor! Avea în tribună 5.000 de spectatori, revenea în sala care i-a găzduit ultimul mare succes european, cîştigarea Cupei Challenge în 2006, simţea că e momentul ca şi băieţii să arate că pot asalta o finală. Şi i-a ieşit, în ciuda faptului că e o echipă alcătuită cu multe improvizaţii.

Aseară, antrenorul Bozo Rudici, transformat pentru 60 de minute din nou în jucător, a găsit formule inedite, care au funcţionat însă de minune. Centrul Marius Stavrositu a fost un inter stînga surprinzător şi, pînă la urmă, cel mai bun marcator al Stelei. Ionuţ Georgescu e demult mai degrabă inter dreapta decît extremă, postul său de bază, iar aseară a jucat şi în centru. Pe pivot s-au rotit Savenco şi Novanc, cu apariţii ale lui Stamate. Un reper fix şi de nădejde a fost portarul Ivezici. Rudici a intrat şi el, dar fără să insiste.

Schemele fuseseră gîndite. Au mers. Excelente combinaţii finalizate de Novanc, de Cian sau de Georgescu. Acţiuni curajoase ale lui Stavrositu, care a făcut meciul vieţii. Apărare care s-a bătut tot timpul. Steliştii au fost în permanenţă la conducere. La pauză aveau 4 goluri în faţă, iar în partea secundă au prins un maximum de 5 lungimi. Ibericii s-au apropiat mereu, însă finalul a fost tot roşu-albastru, cu reuşita norocoasă a lui Rudici şi finalizarea rapidă a lui Novanc. Patru goluri pentru retur, nu e mult, dar nici puţin. Speranţele pentru finală rămîn.

STEAUA    32 (14)
Stavrositu 7, Georgescu 6, Novanc 6, Răpciugă 5, Cian 2, Vujadinovici 2, Dinescu 1, Stamate 1, Savenco 1, Rudici 1
GRANOLLERS    28 (10)
Cutura 6, Svitlica 6, Garcia 5, Resina 4, Puig 4, Apelgren 1, Ferrer 1, Campos 1

Public fantastic
Davor Cutura, care a înscris 6 goluri ieri, spune că în Sala Polivalentă a fost extraordinar şi că el nu a mai jucat în faţa atîtor spectatori. "Au avut un jucător în plus. Ne aşteptam la o astfel de atmosferă, dar în continuare şansele au rămas de 50 la 50. Noi ne vom juca şansa şi pe teren propriu vom demonstra că avem şi noi un public la fel de vulcanic", a spus sîrbul, unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei spaniole în Cupa Cupelor.

"Sînt realist"
Andrei Cian, extrema dreapta a Stelei, spune că semifinala nu este jucată, chiar dacă steliştii au cîştigat la patru goluri. "Am făcut un rezultat bun, nu ştiu de cînd o echipă românească nu a mai bătut acasă una spaniolă. Dar eu sînt realist şi nu pesimist, şi spun că tot ei au prima şansă", crede Cian, care a marcat două goluri aseară.

"Atmosfera din sală ne-a ajutat foarte mult. Sînt mulţumit de mine şi de echipă. În retur ne aşteaptă un meci infernal. Dedic această victorie publicului"
Marian Răpciugă

"A fost o victorie muncită, mai ales că spaniolii joacă meciuri grele în campionat, cu o astfel de atmosferă. În prima repriză am jucat mult mai bine. Apărarea s-a descurcat excelent"
Ionuţ Georgescu

"A fost o victorie meritată, mai ales că nu voiam să dezamăgim publicul"
Marius Novanc

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (9)
 •  26 Aprilie 2010, 10:57

E gresit sa spuneti ca Steaua e ca si calificata.4 goluri e nimic fata de ce pot face spaniolii acolo, ca au si ei galerie, nu credeti.Iar scriem si nu gandim!

 •  26 Aprilie 2010, 10:51

Intradevar... huliganii au fost fantastici in peluza. Au incurajat tot timpul echipa si nu au injurat pe NIMENI.

 •  26 Aprilie 2010, 10:38

imi pare rau de ei dar nu se califica

Vezi toate comentariile (9)
Comentează