SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA CUPELOR / GRANOLLERS - STEAUA 32-23 (SCOR GENERAL 60-55)

Steaua a ratat finala Cupei Cupelor după un sfîrşit de meci de coşmar

Costel Manea, Manea, Steaua MFA
Costel Manea, Manea, Steaua MFA

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2010 00:00

### Steliştii s-au aflat în cărţile calificării în finală pînă cu 12 minute înainte de ultimul fluier, apoi a venit prăbuşirea

### După meciul tur, "militarii" au mers în Catalunya cu un avans de patru goluri, pe care însă nu au putut să-l apere la Granollers

Preţ de 48 de minute, speranţele steliştilor de a se califica în ultimul act al Cupei Cupelor s-au păstrat intacte. Întîmpinată în Palau d'Esports din Granollers de aproximativ 3.500 de spectatori, echipa română s-a ţinut aproape de adversară, chiar dacă nu a mai dezvoltat acelaşi joc ca în meciul tur. Ibericii au condus în permanenţă, avansul lor variind între unu şi cinci goluri în prima parte. De fiecare dată cînd păreau că se vor desprinde decisiv, cei de la Fraikin Granollers se loveau de revenirea steliştilor. Aceştia urmau însă să regrete cîteva faze clare în care au ratat, erori greu de înghiţit la final.

Antrenorul Bozo Rudici a început trimiţîndu-se în teren pe postul de inter dreapta, cu Stavrositu pe cel de inter stînga şi Georgescu centru. Din păcate, surpriza Stavrositu s-a consumat în întregime la Bucureşti, în deplasare spaniolii au ştiut să-şi ia măsuri pentru a-l anihila, Rudici însuşi nu a excelat, iar Georgescu a început să dea randament cu adevărat abia după ce a fost trecut în rolul său clasic, de extremă dreapta. Prima repriză s-a încheiat cu 15-12 în favoarea gazdelor şi cu speranţele steliste menţinute de un gol de la 15 metri al lui Stavrositu.

În partea secundă, Rudici l-a distribuit pe Dinescu în inter stînga, el reuşind la final un total de cinci goluri. Românii au continuat să se agaţe, stînd la 3-4 goluri în urma adversarilor. Semnele rele au apărut însă o dată cu oboseala, care a adus şi o doză de nervozitate. Eliminările lui Stavrositu şi Vujadinovici, un 7 metri ratat de Răpciugă, cartonaş roşu direct pentru Georgescu şi totul s-a prăbuşit. Mai erau 12 minute, timp berechet pentru iberici să se distanţeze şi la 10 goluri şi să-şi asigure locul în finală.

Steaua încheie un parcurs curajos al unei echipe care se zbate în întrecerea internă, care a avut probleme financiare şi care, pentru a atinge semifinalele Cupei Cupelor, a jucat cu multă ambiţie.

GRANOLLERS    32 (15)
Svitlica 7, Garcia 6, Grundsten 5, Apelgren 3, Ferrer 3, Puig 3, Pujol 1, Andreu 1, Raigal 1, Campos 1, Resina 1
STEAUA    23 (12)
Georgescu 7, Dinescu 5, Novanc 3, Stavrositu 2, Cian 2, Vujadinovici 2, Manea 1, Savenco 1

Citește și:

Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
 •  03 Mai 2010, 09:36

pacat, pentru ca spaniolii n-au fost o sperietoare nici in tur, nici in retur. totusi eu zic ca lipsa de experienta a unor jucatori si-a spus cuvantul.

treispre10
treispre10  •  03 Mai 2010, 09:30

Cand portarul nu scoate nicio minge , nu ai sanse ; de ce nu a fost folosit si Cenusa ?

florin_v7
florin_v7  •  03 Mai 2010, 08:55

echipa de handbal a stelei trebuie sustinuta si financiar. daca nu va mai avea sponsor, propun ca suporterii stelei, benevol, sa ajutam echipa in aceste momente!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează