SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Strălucitor! » Oltchim a făcut spectacol cu Krim Ljubljana, scor 31-25

Yeliz Ozel a făcut aseară un meci de vis.
Yeliz Ozel a făcut aseară un meci de vis.

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 04 februarie 2012 23:04

"Galacticele" de la Vîlcea au început faza a doua a grupelor Ligii cu un joc senzaţional, cîştigînd la Ljubljana la o diferenţă liniştitoare.

Debut de senzaţie pentru Oltchim Rm. Vîlcea în grupa a doua principală din Liga Campionilor. Campioana României a învins cu 31-25 (16-13) pe Krim Ljubljana, echipa care a cîştigat de două ori cel mai important trofeu european.

Krim a început lansat, a condus cu 3-0, dar a fost un simplu foc de paie. Vîlcencele au "citit" exact jocul slovenelor. Au anihilat-o pe Penezici, cel mai bun inter stînga din lume, şi le-au lăsat gazdelor drum liber pe extreme. Acolo s-a aflat, la post, de fiecare dată, Luminiţa Dinu, portarul care la 40 de ani face din nou senzaţie la Oltchim! Apărarea a fost aseară punctul forte al trupei lui Radu Voina. Axul central Brădeanu-Jovanovici a funcţionat ireproşabil, la fel ca şi celelalte vîlcence care s-au bătut eroic pentru orice minge. În atac, "briliantul" Ozel a arătat de ce e socotită printre cei mai buni centri din lume, iar Elisei a dovedit încă o dată că handbalul se joacă înainte de toate cu sufletul.

Campioana Sloveniei a condus ultima dată în minutul 21, 12-10, după care Oltchim a pus stăpînire pe joc. Oanea Manea şi Patricia Vizitiu au marcat şi ele ori de cîte ori au avut ocazia, iar la pauză Oltchim avea trei goluri avantaj: 16-13.

Show în atac
Vîlcea şi-a continuat jocul strălucitor în partea a doua, s-a distanţat la şase goluri diferenţă, 25-19, şi nimic nu se mai putea întîmpla. Chiar dacă a urmat o perioadă de şase minute fără gol, în ultimele minute româncele au jucat din nou serios şi au încheiat meciul în stilul unei mari echipe. S-a terminat 31-25, prima victorie a "galacticelor" într-o grupă din care mai fac parte Buducnost Podgorica şi Metz. Şansele vîlcencelor la semifinale cresc considerabil, dar Oltchim ţinteşte acum primul loc.

Huţupan, ce portar!
La doi ani şi jumătate după ce abandonase handbalul, portarul Luminiţa Huţupan Dinu s-a reîntors pe teren. Ieri, a stat din nou în poartă în Liga Campionilor. Parcă nu a lipsit nici o zi. A fost din nou aceeaşi jucătoare strălucitoare, care a dat multă încredere echipei şi a adus liniştea în defensiva română. "Timp de şase ani, Ljubljana a fost a doua mea casă. Am avut emoţii, dar am luptat pentru echipa mea actuală. Am avut în faţă o apărare extraordinară, iar antrenorii noştri au pregătit meciul excelent", a declarat la final Luminiţa.

15 parade a reuşit aseară Luminiţa Huţupan Dinu, avînd un procentaj de 40 la sută

Krim Ljubljana 25: Acimovici 9, Penezici 4, Franici 3, Mavsar 2, Bille Hansen 2, Bodnieva 2, Jankovici 2, Lazovici 1. Antrenor: Tonje Tiselj

Oltchim 31: Ozel 7, Elisei 6, Chirilă 5, Manea 4, Jovanovici 3, Vizitiu 3, Nechita 2, Managarova 1. Antrenor: Radu Voina

"Ne-am dorit enorm să începem cu dreptul, ne-am mobilizat, am muncit mult în apărare, Luminiţa ne-a dat aripi în poartă. Sîntem fericite, dar mai avem mult de muncă" ( Aurelia Brădeanu)

"Fetele au făcut un meci extraordinar, s-a văzut cît de mult şi-au dorit victoria, au luptat mult în apărare. Trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt!" (Radu Voina, antrenor Oltchim)

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (10)
fotbal_perfect
fotbal_perfect  •  05 Februarie 2012, 14:07

Un meci impresionant facut de o echipa impresionanta.FELICITARI OLTCHIM!!!

chimistul
chimistul  •  05 Februarie 2012, 13:28

Felicitari echipei noastre din orasul de pe malurile Oltului si Olanestiului.

mirceatgm
mirceatgm  •  05 Februarie 2012, 12:24

Concluzii dupa meciul de ieri: 1. Atitudine si psihic de invingatoare tot meciul, fara caderi "inexplicabile" 2. Joc formidabil a lui Ozel si Hutupan 3. Incredibil: nu s-a fluierat nici un pasiv la Oltchim ! (pentru ca n-a fost nevoie, atacurile se finalizau toate) 4. Cand ai aparare beton si conducator de joc in mare forma meciul e ca si castigat 5. N-am vazut comentarii aiurea, doar pozitive si elogioase (ar fi si greu sa critici ceva dupa asa un meci). Asta e o premiera!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close