SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Transfer-bombă la Oltchim » Allison Pineau vine la Vîlcea!

1,81 metri măsoară Allison
Pineau, o jucătoare care face
atît faza de atac, cît și pe
cea de apărare Foto: Reuters
1,81 metri măsoară Allison Pineau, o jucătoare care face atît faza de atac, cît și pe cea de apărare Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 08 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 martie 2012 10:48

Cea mai bună jucătoare din lume în 2009, cel mai valoros centru la Mondialul din 2011, Pineau va juca din vară la Oltchim, semnînd contractul ieri, la Paris

Calificată în semifinalele Ligii Campionilor pentru a treia oară în ultimele patru sezoane, Oltchim Rm. Vîlcea a reuşit un transfer-bombă ieri. Campioana României a reuşit înregimentarea uneia dintre cele mai bune handbaliste din lume, centrul francez Allison Pineau (22 de ani).

"Oltchimul m-a contactat acum cîteva luni. Nu aveam cum să refuz oferta! Le mulţumesc celorlalte echipe care m-au contactat, dar am ales să merg în România pentru că Oltchimul îşi propune locul întîi în toate competiţiile în care participă", a declarat Pinneau ieri, într-o conferinţă de presă, la Paris. "Nu îmi fac probleme de acomodare, fetele din echipă par foarte de treabă, majoritatea dintre ele au spirit latin, ca şi mine, antrenorul Radu Voina vorbeşte franceza, iar eu sînt curioasă să învăţ tainele unei limbi apropiate de a mea", a adăugat Allison.

"Voi veni pregătită sută la sută!"
Pineau s-a accidentat grav în meciul din semifinalele Mondialului din Brazilia, în luna decembrie. A suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stîng şi de atunci nu a mai jucat. "Mai am puţin din programul de recuperare după accidentarea urîtă de la Mondiale. La ora începerii noului sezon voi fi aptă sută la sută", a dat asigurări Pineau, care a le-a transmis un mesaj şi suporterilor. "Fanii vîlceni sînt extraordinari. Sper să aibă răbdare şi să mă accepte ulterior ca parte din echipă, parte din dorinţa lor de rezultate. Vreau, ca şi ei, să cîştig cu Oltchim Liga Campionilor!".

Carte de vizită
Născută pe 2 mai 1989 la Chartres
A jucat la Aubervilliers (2001-2003), Villemomble (2003-2006), Issy les Moulineaux (2006-2009), Metz (2009-2012)
Cea mai bună jucătoare din lume în 2009, titlu acordat de IHF
Palmares: medalie de argint cu "naţionala" Franţei la CM 2009 şi CM 2011
Aleasă în echipa ideală la Mondialele din 2009 şi 2011, fiind desemnată cel mai bun centru

95 de meciuri în echipa Franţei a jucat Pineau, pentru care a marcat de 236 de ori

UN ALTFEL DE INTERVIU CU ALLISON PINEAU
"Vreau un apartament la New York şi să fac turul lumii!"
Allison Pineau este o tipă dezgheţată, fără inhibiţii, care e deschisă relaţiilor cu presa în fiecare moment. O dovedeşte interviul acordat revistei franceze L'Optimum. Un interviu în care vorbeşte mai puţin despre handbal şi mai mult despre viaţa sa privată.

- Allison, crezi că există viaţă pe altă planetă?
- Da, cred că mai sînt şi alte forme de viaţă în Univers.

- Există o persoană pe care o urăşti atît de tare încît ai face o crimă? Chiar şi dacă ai şti că nu ar fi descoperită niciodată?
- Doamne fereşte! Niciodată! Sînt prea liniştită ca să-mi doresc astfel de lucruri şi nici nu am chef să-mi complic existenţa.

- Crezi că sportivii sînt mai bine plătiţi decît merită?
- Fotbaliştii cred că da. E prea mare contrastul dintre fotbal şi celelalte sporturi. Cum poţi să dai 94 de milioane de euro pentru Cristiano Ronaldo? Chiar credeţi că atît valorează?

- Crezi în Dumnezeu?
- Da, cred, dar nu am timp să merg la biserică.

"Sînt mulţumită de sînii mei. Nu am nici un fel de complex în legătură cu asta, dar după retragere mă gîndesc la o operaţie de mărire"

- Dacă ar veni un duh să-ţi îndeplinească o dorinţă, care ar fi aceea?
- Am două. Poate duhul să-mi aducă un apartament în New York şi un tur al lumii?

- Care este locul cel mai straniu în care ai făcut sex?
- Eee, nu răspund la această întrebare!

- Dacă ai fi preşedinte, care ar fi trei lucruri pe care le-ai schimba?
- Aş scădea TVA-ul, aş creşte bugetul pentru cercetare şi aş face o reformă şcolară în care să facilitez accesul copiilor obişnuiţi la şcoli înalte.


"Demonstrăm prin acest transfer încă o dată seriozitatea clubului, continuitatea acestuia. Este un transfer din vest catre est, nu a fost uşor şi poate nu se realiza dacă în spate nu aveam calitaţile enumerate mai devreme. Sperăm să nu fie singurul"
Petre Berbecaru, preşedinte Oltchim

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
tiberiunaga
tiberiunaga  •  10 Martie 2012, 18:57

Să sperăm că "secretul" acestui transfer nu constă în accidentarea gravă a sportivei franceze. Şi să sperăm că nu este vorba de o altă rezervă de lux. Radu Voina nu este un antrenor care să ştie să facă şi să conducă echipa, prin urmare se merge pe alcătuirea unui lot valoros.

vera_rapid
vera_rapid  •  08 Martie 2012, 22:09

parca Valcea era in pragul falimentului....Sau noua politica a clubului include cedarea unor jucatoare cu contracte-bomba ce lustriuesc banca de rezerve? Oricum bun-venit Allison in Romania! O jucatoare exceptionala fara indoiala!

ceaiuri
ceaiuri  •  08 Martie 2012, 17:42
Postat de fiesta pe 08 Martie 2012, 12:50

Ca sa nu mai ramaie repetent ca si anul acesta (si sa se califice in finala) mam'mare Roibu, mămiţica Berbecaru şi tanti Miţa Gatu au promis tânărului Goe Voina sa-i faca o echipa de vis la anu', un asa-numit dream team de Valcea. Nu conteaza ca e prost, conteaza ca e protejatul celor sus-numiti! Sa vedem ce-o sa reuseasca de data asta. Eu am incredere totala in Voina ca va reusi sa strice jocul, indiferent cate alte jucatoare valoroase i se vor mai aduce!

ce inca nu cunosti..antrenorii nu intra pe teren dar daca esti asa doct poate ne explici ce ii mai trebuia lui konkoly sa castige totusi o cupa(si cred ca o merita cu prisosinta)sau vestergard de ce a plecat de la viborg(dupa ce a castigat C.L.)ms...poti raspunde daca are totul o logica daca nu o poti lasa pe alta data

Vezi toate comentariile (9)
Comentează