SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-CEHIA 29-23 (14-7)

VIDEO+FOTO Fix cît trebuia » România a învins Cehia, 29-23, calificîndu-se în optimi de pe locul 2

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 14 decembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 decembrie 2013 23:30

"Naţionala" României s-a impus aseară în faţa celei a Cehiei, încheind grupa D pe locul secund şi urmînd să întîlnească Polonia în "optimi"


După ce Germania şi Ungaria s-au luptat pînă la limita nervilor, nemţoaicele cîştigînd la un singur gol şi cu Görbicz ratînd un 7 metri în ultimele secunde, disputa dintre România şi Cehia venea ca o cafea care se răcise între timp. "Tricolorele" aveau doar varianta victoriei, privind din toate direcţiile: a tradiţiei, a valorii actuale, a orgoliului. Cehoaicele se află din nou la un Campionat Mondial după o pauză de 10 ani, realizare care merită un chenar, însă nivelul lor este, pînă la urmă, cel de locul 4 în grupă.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Asta chiar dacă au condus în primele minute, 3-1 (min. 9). Era doar o problemă de reglaj pentru echipa României. Pînă la urmă, au fost suficiente două aruncări ale Cristinei Neagu care au făcut plasa porţii să sufere pentru ca lucrurile să se pună la punct. Cehoaicele s-au timorat, au început să încurce traseele spre ţintă, şi-au pierdut luciditatea de a combina, în condiţiile unei apărări care din nou a stat foarte bine pe picioare. Şi a cărei solistă a fost Paula Ungureanu, paznicul vajnic al porţii române.

Minute de tranziţie
La pauză diferenţa era de 7 goluri în favoarea României, 14-7, apoi a crescut ca un balon umflat, ajungînd la 12 lungimi, 19-8, în minutul 36. Şi din acel moment s-a intrat în altă zodie. Antrenorul Tadici a lăsat pe bancă piesele grele, în frunte cu Neagu, şi a trimis jucătoare tinere pe teren. Minutele de tranziţie s-au prelungit, avansul a scăzut vizibil, cadă plină căreia i s-a scos dopul, ajungînd la 4 goluri în minutul 44. Un time-out acid al lui Tadici - "rămîneţi la vestiare dacă nu puteţi să daţi gol" - a avut însă efect, în ultimul sfert de oră totul a revenit la normal, "tricolorele" s-au detaşat din nou şi au cîştigat cu 29-23. Normalul unei cafele reci, care asigură un loc 2 fierbinte în grupa D şi pe Polonia drept adversar în " optimi". Level complete.

ROMÂNIA 29 (14)
Neagu 5, Marin 4, Dincă 3, Pintea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Chiper 2, Pîrvuţ 1, Brădeanu 1, Ţăcălie 1, Perianu 1, Ardean-Elisei 1, Ciuciulete 1
CEHIA 23 (7)
Keclikova 4, Luzumova 4, Knedlikova 3, Chrenkova 3, Kutlvasrova 3, Cerna 2, Vitkova 2, Salcakova 1, Hrbkova 1

"Vrem să mergem pînă la capăt!"
Gheorghe Tadici nu a fost pe deplin mulţumit de evoluţia în faţa Cehiei, mai ales de cea a jucătoarelor care au intrat în partea a doua. "Au intrat neconcentrate, nu s-au bătut şi a trebuit să fac din nou schimbări", a declarat Tadici. Tehnicianul e mulţumit însă de victorie. "Asta ne-am propus, ne doream să terminăm pe locul doi, nu căutăm culoare, adversari! Cu cine ne va ieşi în faţă vom juca! Acum e Polonia, o echipă puternică, dar e prea devreme să vorbim de Polonia. Noi ne dorim să mergem pînă la capăt, să facem un turneu cît mai lung. O să vedem cît o să putem", a adăugat selecţionerul. O singură doleanţă are Tadici în privinţa traseului. "Nu vreau să întîlnim Serbia, pentru că sînt gazde şi gazdele au un sprijin în plus întotdeauna", a încheiat Tadici.

"Am emoţii de cîte ori intru pe teren, dar încerc să joc cît mai bine. Ne aşteptam la un joc mai greu, dar cînd am intrat noi pe teren era diferenţă deja mare şi am fost relaxate şi deconcentrate. Sper ca la meciurile următoare să fim mai motivate"
Laura Chiper, extremă dreapta România

"Victoriile ne fac bine!"
Adriana Nechita e foarte bucuroasă după a patra victorie a României în grupa de la Novi Sad. Despre meciul cu Cehia, extrema dreapta se aştepta să fie unul mai dificil. "Am făcut multe greşeli, dar important e că am cîştigat. Am încheiat grupa bine zic eu, acum ne pare rău că nu am învins şi Germania, chiar puteam să o facem, dar trebuie să ne concentrăm pe ce urmează. România a demonstrat că are resurse, că poate juca de la egal la egal cu orice adversar. Noi, fetele, vrem să arătăm că avem valoare şi că suporterii noştri pot să-şi pună bază în noi. Victoriile ne fac bine, aduc alte victorii", a declarat Ada.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (5)
halpinus.drogatus
halpinus.drogatus  •  14 Decembrie 2013, 12:41
Postat de silviupaul_79 pe 14 Decembrie 2013, 12:19

parerea mea este ca tadici este un fel de piturca, contestat pt metode si pt alegerea lotului...dar spre deosebire de piturca tadici are "MATERIAL" cu ce sa lucreze

"material cu ce sa lucreze"?

silviupaul_79
silviupaul_79  •  14 Decembrie 2013, 12:19

parerea mea este ca tadici este un fel de piturca, contestat pt metode si pt alegerea lotului...dar spre deosebire de piturca tadici are "MATERIAL" cu ce sa lucreze

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  14 Decembrie 2013, 11:24

calificarea era oricum asigurata, locul 2 ofera una dversar mai abordabil, polonia. victorie previzibila si normala, daca se juca la turatie maxima le distrugeau pe naivele cehoaice.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează