SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-METZ HANDBALL 30-21 (18-12)

VIDEO Oltchim a făcut spectacol aseară, în faţa campioanei Franţei. Al doilea pas uriaş spre semifinale

Valentina Ardean a marcat ieri 5 goluri. FOTO Marius Ionescu
Valentina Ardean a marcat ieri 5 goluri. FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 februarie 2012 22:41

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, şi-a trecut în cont aseară încă o victorie confortabilă în grupa a doua principală din Liga Campionilor. "Galacticele" au surclasat Metzul, campioana Franţei, scor 30-21, la capătul unei partide în care apărarea a fost arma numărul unu a româncelor.

Vîlcea a început meciul în stil de mare echipă, a condus cu 4-0 şi 5-1, spre satisfacţia celor 2.000 de spectatori. Franţuzoiacele au reuşit să echilibreze apoi disputa, dar numai pentru moment. Brădeanu, Ozel, Managararova, Elisei au marcat gol după gol şi diferenţa a crescut chiar şi la 7 goluri. A fost 18-12 la pauză pentru vîlcence, care au avut parte de o pauză liniştită.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO DE LA VICTORIA OLTCHIMULUI!

Apărare world-class
În partea a doua jocul strălucitor al Oltchimului a continuat în aceeaşi manieră. Jucătoarele au luptat enorm în apărare chiar şi cînd diferenţa era de 10 goluri. Axul central Brădeanu-Jovanovici a blocat aproape toate mingile, iar cînd cele două au fost depăşite a fost la post Luminiţa Huţupan Dinu. Goal-keeperul de 40 de ani a făcut un nou meci mare, trecîndu-şi în cont nu mai puţin de 11 parade. Pe final, vîlcencele au încercat să facă spectacol, fiind aplaudate în picioare de fanii lor, care aşteaptă acum al treilea succes consecutiv, duminica viitoare, tot la Rm. Vîlcea, în derbyul cu Buducnost Podgorica.

"Nu au putut ţine pasul cu noi!"
Aurelia Brădeanu a făcut aseară cel mai bun meci al său de la revenirea de la Gyor. A fost de netrecut în apărare, a marcat de patru ori şi a dat alte patru pase decisive pentru extreme şi pivoţi. " Metz nu a avut nici o şansă. Le-am luat tare de la început şi nu au mai putut apoi să ţină ritmul cu noi. Ne bucurăm că am cîştigat de o asemenea manieră pentru că avem un moral bun înaintea meciului cu Buducnost", a declarat Brădeanu.

"Nu ne aşteptam să cîştigăm la Vîlcea, dar nici să pierdem la o asemenea diferenţă. Am început prost, iar cu Vîlcea dacă începi prost, greu mai intri în meci"
Sebastien Gardillou, antrenor Metz

Handbal în fustiţe
Din actualul sezon al Ligii Campionilor, franţuzoaicele de la Metz au inovat un nou echipament de joc. Kamto (foto jos), Mendy, Andriuşina şi celelalte handbaliste din Hexagon joacă în fustiţe, şi nu în şort.

A ţinut să joace
Deşi noaptea de vineri spre sîmbătă, cu două zile înainte de meci, Oana Manea şi-a petrecut-o în spital, pivotul Oltchimului a ţinut cu tot dinadinsul să joace ieri. Oana a trecut peste starea de moleşeală şi de ameţeală pe care a avut-o în ultimele zile, şi a intrat să-şi ajute coechipierele. "Nu am mai avut ameţeli. Am făcut o perfuzie cît am stat în spital şi mi-a trecut. Sper să nu mai am astfel de probleme", a declarat Oana.


Oltchim 30
Managarova 5, Elisei 5, Brădeanu 4, Ozel 3, Manea 3, Chirilă 3, Nechita 2, Curea 2, Jovanovici 1, Băbeanu 1, Vizitiu 1. Antrenor: Radu Voina
Metz 21
Andriuşina 5, Liscevici 5, Mendy 3, Ognjenovici 2, Kamto 2, Broch 2, Proudhomme 1, Limal 1. Antrenor: Sebastien Gardillou

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (9)
gabrielaj
gabrielaj  •  13 Februarie 2012, 16:05

Elisei mi cea mai draga mica si perfectionista si nu e mereu usor sa dai goluri de pe extrema. Lumiita dupa parerea ma ar trebui sa porti o protectie la nivelul pieptului nu am vrea sa pàatesti ceva ,ca vad ca in loc de poarta maimutele de frantuzoaice te-au lut la tinta,oricum un portar ce devine din ce in ce mai bun sunt sigura ca in finala vei ajunge la un procentaj de 50sau chiar 60%. suntem alaturi de voi fetelor chiar daca din fata televizoarelor sau a calculatorului ne bucurim si suferim alaturi de voi. forta oltchim!!!! vrem sa va vedem in finalàààààààààààà!!!!

ceaiuri
ceaiuri  •  13 Februarie 2012, 15:40

fetele incep sa formeze o veritabila echipa(tinand cont si de rezerve)daca ozel a fost mai apatica..bradeanu a fost surpriza o victorie categorica(le-am urmarit cu buducnost si au jucat mai bine...acum au fost depasite de miza)cheia ramane tot apararea unde jovanovici(cred ca pana acum nu am am avut o jucat in aparare sa se apere asa de bine la pivot)bradeanu fac un zid de netrecut...urmatorul meci tot o victorie va fi pt ca pe muntenegrence le stim(ca noutati sarboaica cvijic o "terminatoare"si andjela dar nu cred ca ne pot pune pb)iar la popovic cred ca vetkova se va apara

1737
1737  •  13 Februarie 2012, 14:01

Hutupan a jucat slabut ieri. Daca nu o luau adversarele la tinta, ar fi incasat mai multe goluri. Norocul ei a fost apararea, care a functionat, si mai ales conditia foarte modesta a adversarelor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează