SPORTURI  »  JO 2012  »  JOCURILE OLIMPICE

De la Manchester la Roma, la 11 ani şi fără bilet! » O întîmplare haioasă din Insulă şi patru păţanii amuzante cu români în jurul Olimpiadei

Articol de , - Publicat marti, 07 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 august 2012 16:00

Un puşti englez a trecut prin 5 filtre de securitate pe aeroportul din Manchester, apoi s-a îmbarcat într-un avion spre capitala Italiei! * Cum i-a fost reparat televizorul lui Răzvan Martin abia după ce a cîştigat o medalie şi un episod din rivalitatea amicală româno-maghiară în Satul Olimpic


O poveste pe jumătate amuzantă, pe jumătate înspăimîntătoare a deschis jurnalele de ştiri ale televiziunilor britanice la debutul Olimpiadei. Un puşti în vîrstă de 11 ani, Liam Corcoran, a vrut să-i facă o farsă mamei lui, care îl certase din cauza unei note proaste. Cei doi se aflau într-un supermarket în Wythenshawe, la 30 de kilometri de Manchester, cînd Liam a plecat de capul lui cu un autobuz pînă la un terminal al aeroportului.

S-a dezmeticit abia în aer!
Liam s-a alăturat unui grup de pasageri gata de îmbarcare. A trecut prin filtre şi detectoare de metale. Se presupune că a stat pe lîngă familii, de aceea a rămas neobservat. Pînă la urmă, s-a urcat într-un avion. Nimeni nu l-a întrebat de paşaport, bilet sau tichet de îmbarcare. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă la toaletă. După care şi-a dat seama că se ridică în aer. Avionul decolase!

"A fost mai uşor decît să fac o temă pentru acasă. Nimeni nu m-a întrebat nimic, toţi îmi zîmbeau"
Liam Corcoran, pentru The Sun

S-a aşezat pe un scaun şi, spune el, "nu mi-au dat nimic de mîncat sau de băut". Alarmat, personalul de zbor a anunţat căpitanul, care a raportat turnului de control. Între timp, disperată, mama lui, Mary, alertase poliţia. A primit răspuns după patru ore: "V-am găsit fiul. E la Roma!".

Copilul a fost preluat de autorităţile italiene, a petrecut două ore pe aeroportul din capitala Italiei, apoi s-a întors acasă, tot cu avionul. Nu mai fusese plecat peste graniţă pînă atunci. "Am învăţat cîteva cuvinte în italiană", a povestit el. "«Grazie» şi «Ciao»". Iar mama l-a întîmpinat plîngînd de uşurare.

Bitang: "Torna! Ce-o mai fi şi torna!?"
Cu cine puteau să fie românii vecini de scară în blocul din Satul Olimpic dacă nu cu maghiarii? Rivalitatea dintre delegaţii se vede încă de la intrare, pe panourile cu fotografiile medaliaţilor. Înainte de aurul Sandrei Izbaşa la sărituri, Ungaria avea două titluri olimpice, în timp ce România doar pe cel al tiristului Alin Moldoveanu.

"I-am egalat pe unguri!", a exclamat duminică Mariana Bitang cînd a intrat în scară. Imediat însă, antrenoarea a remarcat că apăruse a treia fotografie pe locul 1 la panoul ungurilor: "La ce au luat încă un aur?". Bitang citeşte cu voce tare: "Krisztian Berki, torna. Ce naiba e torna?!".

Nelămurită, cere ajutorul primului sportiv maghiar care apare în scară. "Pommel hourse!", explică acesta. "Aaa! Cal cu mînere, e chiar gimnastică! Cum de n-am ştiut tocmai asta?", se amuză antrenoarea lotului feminin al României.

Răzvan, televizor doar la medalie!
Două zile la rînd a cerut Răzvan Martin să-i fie reparat televizorul din cameră, dar administraţia Satului Olimpic nu a rezolvat problema. Halterofilul român n-a putut urmări canalul olimpic, unde ai posibilitatea să alegi concursul pe care doreşti să îl vizionezi. Problema s-a remediat rapid în ziua în care Martin a cucerit bronzul olimpic. "Cînd am intrat în cameră, surpriză! Televizorul mergea!", a exclamat sportivul.

Lucia, interviul şi vînătoarea
După concursul olimpic la talere, un sponsor al COSR i-a solicitat Luciei Mihalache un interviu televizat în care să vorbească despre întrecerile de la Londra, despre tir şi cariera personală. Întrebată dacă practică vînătoarea, sportiva a reacţionat: "Da, îmi place să vînez. Da, îmi place uneori să mănînc o supă de fazan sau o friptură de iepure. Dar asta nu înseamnă că îmi place cruzimea!", explica Mihalache.

Deşi cameramanul îi făcea semne insistente să încheie subiectul, tirista a continuat mai vehement. "Trebuie să clarific acest lucru, de mult îmi doresc! Eu ofer o şansă animalelor, în timp ce la abator sînt omorîte mişeleşte. Eu nu vînez decît exemplare masculine. Şi îi întreb eu pe cei care mă atacă: «Ei sînt cumva vegetarieni?» Nu cred!', a încheiat Mihalache interviul. "Trebuia s-o spun!", s-a justificat ea în faţa cameramanului.

"Are you Romanian? Yes!"
Doi ziarişti ai Gazetei prezenţi la Londra au trăit un moment haios în metroul londonez. În seara antrenamentului oficial de la gimnastică, la staţia North Greenwich a urcat în tren un pasager chiar înainte ca uşile să se închidă. Acesta i-a abordat pe jurnalişti: "Is this train going to London Bridge?". "Yes", au răspuns ei, "it's the fourth stop". "Thank you". Abia apoi au văzut că avea o cameră video profesională şi un abţibild pe ea: Digi 24. Aşa că l-au întrebat: "Are you Romanian?". "Yes!". Abia după aceea conversaţia a continuat în română!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Superliga
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Campionate
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion
Superliga
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (5)
liviuemil
liviuemil  •  07 August 2012, 21:51

Chestia cu pustiul e veche de peste doua saptamini.Chiar a doua zi au scris ziarele irlandeze despre el!

lollol
lollol  •  07 August 2012, 20:04
Postat de putregaiu pe 07 August 2012, 17:15

Aia cu "Are you romanian?" e clasica. S-a intamplat ca un tip si o tipa care s-au imbarligat la club sa ajunga la aceeasi intrebare in timpul actului sexual cand ea s-a dat de gol cu "DA DA DAAAA!"

nu inteleg cum s-a dat de gol cu da-u,si rusii si alti slavi tot da zic la da Ș))

make
make  •  07 August 2012, 17:24
Postat de nemes_willy pe 07 August 2012, 16:28

Am dori mai multe articole despre aceste intamplari din satul olimpic....foarte frumos....succes in continuare...

Wow, uite un articol bun in Gsp, care sa nu fie scris de Tolo. Minune!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează