SPORTURI  »  JO 2012  »  GIMNASTICĂ

Regi fără regat » Belu şi Bitang la prima reacţie după Jocurile Olimpice

Belu şi Bitang, antrenorii simbol ai gimnasticii româneşti
Belu şi Bitang, antrenorii simbol ai gimnasticii româneşti

Articol de - Publicat sambata, 11 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 august 2012 21:32

"Gimnastica este o disciplină depopulată de sportivi şi de antrenori şi în acest fel nu se poate continua", spun cei care au adus trei medalii de la Londra.

Mariana Bitang se resimte încă după criza de epuizare care a scos-o rapid din sală în seara ultimului concurs. A fost momentul cînd Ponor s-a supărat pentru plecare, dar şi-a cerut scuze aflînd că antrenoarea a avut o criză de bilă şi o cădere a organismului.

Belu şi Bitang stau în camera din Satul Olimpic, în vreme ce gimnastele au reuşit să se smulgă tensiunii concursului încheiat, făcînd cumpărături în mall "inclusiv pentru angajaţii bazei de la Izvorani". Nu este vremea analizelor, spun cei doi antrenori, dar ei au opinii despre ce ar trebui făcut în sportul românesc.

"O schimbare radicală trebuie făcută şi Legea Sportului trebuie schimbată din temelii!", spune Octavian Belu. Mariana Bitang îl completează: "Toată problema se joacă în Parlament, acolo unde este nevoie de un consens pentru ca sportul românesc să fie salvat. Şi nu este o exagerare în ceea ce spun".

Cînd au spus că sînt fără contract şi cînd au avut acea izbucnire pe care au încercat apoi să o atenueze, Belu şi Bitang au pornit "de la evidenţa că gimnastica românească este depopulată de sportivi, dar şi de antrenori".

Întrebaţi dacă sînt de acord cu ideea COSR de a aduce înapoi antrenorii români de gimnastică plecaţi în străinătate, ei au spus: "Ar fi excepţional, dar e foarte greu, COSR şi federaţia ar trebui să facă toate eforturile".

Cît despre dorinţa COSR de a conduce sportul de performanţă, cei doi au zis că "o schimbare este absolut necesară, însă doar în Italia a funcţionat sistemul propus de COSR şi nu ştiu dacă şi acolo mai merge".

Ei au totuşi o bucurie în aceste zile destul de apăsătoare pentru o delegaţie cu deficit de medalii. Sandra Izbaşa va fi portdrapelul României la festivitatea de închidere, de mîine seară.

Antrenori care au spus stop
Mircea Roman a fost primul care a anunţat că nu va mai continua la cîrma lotului de canotaj. Apoi mai mulţi antrenori au urmat aceeaşi cale: Dan Podeanu (scrimă), Istvan Kovacs (polo) şi Igor Lipalit (canoe). Octavian Belu şi Mariana Bitang se află şi ei printre antrenorii care au spus că vor pleca de la lot după Jocurile Olimpice.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică i-a ridicat în slăvi pe doi jucători ai Rapidului: „E tanc ca Drăguș” + „A alergat 12 kilometri”
Superliga
Marius Șumudică i-a ridicat în slăvi pe doi jucători ai Rapidului: „E tanc ca Drăguș” + „A alergat 12 kilometri”
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (10)
biid
biid  •  11 August 2012, 12:32

Cu aceleasi legi,in acelasi regim,cel actual,am fost(si santem!) CM,CE,etc.la discipline unde acum ne-am prezentat lamentabil.Cine este devina?IN PRIMUL RAND, S P O R T I V U L !!!.Mentalitatea lui de (ne)invingator,multumirea de sine,aerele de mare vedeta,etcc.

biid
biid  •  11 August 2012, 12:23

Spuneti doar minciuni,declaratii inventate si ,,fabricate "de voi, ziaristii,pentru ,,tunuri "de presa ,care sa va aduca bani.

spaniord
spaniord  •  11 August 2012, 10:03

au dreptate sa plece. sportul romanesc se duce de rapa. pe langa parlament si alte foruri mari care au contribuit la decaderea sportului romanesc, si voi gsp sunteti raspunzatori de asta. noroc cu olimpiada la 4 ani sa mai auzim si noi de alte sporturi si sa vedem ca mai exista si alti sportivi romani in afara de fotbalisti. in rest numai stiri de scandal din fotbal dati. ma uit la britanici, si nu numai ca se bucura de toate medaliile luate, dar deja vb si arata stiri cu generatiile urmatoare care sunt inspirate de sportivii de azi. copii care se bucura de gimnastica, de ciclism, atletism ,si sunt chiar incurajati. Ar trebui si la noi sa se investeasca mai mult in sport, si nu numai bani.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează