SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  BIATLON

Neuner, regina urmăririi. Eva Tofalvi, locul 19

Articol de GSP - Publicat marti, 16 februarie 2010 00:00

După ce a pierdut titlul olimpic la sprint în faţa Anastasiyei Kuzmina, Magdalena Neuner şi-a luat revanşa în proba de urmărire, probă pe care a cîştigat-o într-o manieră entuziasmantă. Eva Tofalvi s-a clasat pe poziţia 19.

Chiar dacă a avut a avut un dezavantaj de 1.5 secunde faţă de Anastasyia Kuzmina de la sprint, Magdalena Neuner a reuşit să-şi adauge în palmares primul titlu olimpic. Cele două sportive s-au aflat la egalitate după primele două treceri prin poligon, cînd slovaca a ratat o ţintă şi astfel diferenţa dintre ele s-a mărit la 23.5 secunde. La cea de-a treia tragere, atît Kuzmina, cît şi Neuner au făcut cîte un tur de penalizare, în timp ce la ultima tragere din poziţia picioare, nemţoaica a tras alături o dată. La ieşirea  din poligon, sixtupla campioană mondială avea un avantaj de 6.2 secunde, avantaj pe care şi l-a mărit pînă la finalul cursei, la 12.3 secunde. Magdalena Neuner a trecut linia de sosire după 30:16.0.

Pe treapta a treia a podiumului a urcat o franţuzoaică, de această dată, Marie Laure Brunet. Biatlonista din Hexagon a avut patru trageri perfecte şi a încheiat cursa în 30:46.3 minute.

Tora Berger a reuşit cea mai mare revenire. Dacă în proba de sprint a ocupat poziţia 33, la urmărire s-a clasat pe locul 5 graţie unei evoluţii excelente atît în poligon (nicio ţintă ratată), cît şi la partea de fond

Eva Tofalvi, 5 poziţii mai jos

Eva Tofalvi a terminat cursa de urmărire pe locul 19. De această dată, românca a ratat de două ori la trecerile prin poligon. După prima tragere(0), Tofalvi a urcat pe 12 graţie unei bune deplasări pe schiuri, însă nu a reuşit să-şi păstreze sau să îmbunătăţească locul din clasament deoarece la ultima tragere din poziţia culcat a stat mult pînă a declanşat focurile şi a ratat o ţintă, fiind nevoită să parcurgă 150 m suplimentari. La ultimele două treceri prin poligon, Tofalvi a mai tras o dată alături şi a încheiat cursă cu o întîrziere de 2:10.3.

Mihaela Purdea a încheiat pe locul 49, în timp ce Dana Plotogea a fost a 52-a.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
Europa League
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
Reacția lui Gigi Becali la golul lui Daniel Bîrligea cu PAOK » Gest neașteptat al patronului FCSB-ului
Europa League
Reacția lui Gigi Becali la golul lui Daniel Bîrligea cu PAOK » Gest neașteptat al patronului FCSB-ului
Mutare surpriză pe piața media! Florin Răducioiu a semnat și schimbă televiziunea!
Superliga
Mutare surpriză pe piața media! Florin Răducioiu a semnat și schimbă televiziunea!

La câți bani a renunțat Ianis Hagi pentru a fi reprimit în lotul lui Rangers

CSA Steaua sau FCSB?! » Candidatul Mircea Geoană, reacție explozivă în studioul GSP: „Eu asta aș prefera”


Comentarii (1)
 •  18 Februarie 2010, 15:11

Bravo Éva şi la mai mare. PS Pentru comenatatori pt. dl Cernat & companii Tófalvi se pronunţă simplu şi corect cum se citeşte TOFALVI şi nu TÂFALVI !!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează