SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HANDBAL

Corespondență de la Rio » Gata pentru marea confruntare » Handbalistele române vor intra mâine noapte în competiție în fața Angolei, campioana Africii

Articol de , - Publicat vineri, 05 august 2016 00:00

Singura reprezentantă a sporturilor de echipă la Rio, naționala feminină de handbal e pregătită să intre în joc.

Emoțiile sunt inerente pentru fetele pregătite de Tomas Ryde și Costică Buceschi, dar "tricolorele" spun că sunt emoții constructive, legate doar de nerăbdarea de a începe întrecerea.

"Suntem pregătite să intrăm în competiție. Deocamdată am făcut un singur antrenament în sala de joc, a fost unul scurt, mai avem nevoie de o perioadă de acomodare pentru a ne lua și noi repere. Ultimele zile trec cel mai greu, așteptarea e grea, dar va veni și ziua primului meci și de acolo lucrurile vor sta altfel", spune pivotul Florina Chintoan.

Angola e capabilă de surprize și nu e o echipă care poate fi desconsiderată. Are jucătoare robuste, media de înălțime este peste cea a României, dar tehnic africancele nu stau la fel de bine. "E bine că începem cu Angola, un adversar considerat mai la îndemână, dar nu trebuie să le desconsiderăm. Trebuie să fim concentrate sută la sută", a adăugat Chintoan.

Tomas Ryde a fost primul antrenor care a închis antrenamentul în sala de joc, "Future Arena", el neacceptându-i nici pe reprezentanții presei române. Suedezul a încercat să exerseze sistemul de apărare pentru partida cu Angola.

Neagu va fi menajată?

Cristina Neagu s-a antrenat cot la cot cu coechipierele sale, problemele cu întinderea de la picior par să fi trecut, dar cea mai bună jucătoare a lumii a declarat pentru ziarul brazilian "O Globo" că nu va juca în meciul contra Angolei. Probabil că tehnicienii României vor începe partida fără interul stânga, aceasta urmând să intre pe teren doar dacă echipa va fi în pericol, iar scorul nu va fi unul mulțumitor.

Au început seria amicalelor

Cu câteva zile înainte de startul JO, echipele feminine în întrecerea olimpică au perfectat și o serie de meciuri amicale. Astfel, Brazilia, adversara României în al doilea joc de la Rio, țara gazdă, a învins Olanda, vicecampioana lumii, într-un joc amical, cu 29-27. Miercuri seara, într-o altă partidă, Spania a trecut de Suedia cu 18-17, meciul desfășurându-se însă pe perioada a două reprize de 20 de minute fiecare. Ieri, Norvegia și Franța au făcut și ele un joc școală, dar presa nu a avut acces. Cei doi tehnicieni, Thorir Hergeirsson și Olivier Krumbholz, au profitat de faptul că cele două echipe au programul de antrenament una după alta, au unit sesiunile și au perfectat amicalul.

Liniștea dinaintea furtunii

"Tricolorele" nu au timp pentru multe lucruri la Rio. Handbalistele nu au ieșit deloc în oraș, ele plimbându-se între sălile de antrenamente și Satul Olimpic. "Mai ieșim în zona internațională, ne mai întâlnim cu alți sportivi, stăm de vorbă, dar nimic altceva", au spus româncele.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează