SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  GIMNASTICĂ

Corespondență de la Rio » Tresar când aud de el! Adversarii, antrenorii altor echipe, oficialii. Drăgulescu va participa la a patra sa ediție de JO, cea care îi poate aduce și aurul lipsă

Marian Drăgulescu
intră în calificări pe
6 august și speră să
se recupereze până
atunci FOTO Cristi
Preda (Rio de Janeiro)
Marian Drăgulescu intră în calificări pe 6 august și speră să se recupereze până atunci FOTO Cristi Preda (Rio de Janeiro)

Articol de , , - Publicat marti, 02 august 2016 00:00

Marian Drăgulescu și Andrei Muntean intră în sala de antrenament, de fapt, o hală imensă în care spațiile sunt delimitate cu pereți subțiri și albi.

Brazilia cea colorată a rămas fără inspirație aici, doar verdele mesei de la sărituri aducând o dâră veselă. Îi urmează antrenorul Ioan Suciu și în câteva minute pot începe. Marian rămâne cu gluga hanoracului pe cap și cu mănuși, iar sub șort are iegări lungi. "Îmi țin de cald!", explică el. Sistemul de aer condiționat funcționează aproape de maximum, aerul e ușor tăios, iar Drăgulescu a venit în Brazilia deja răcit. A început însă tratamentul cu un antibiotic puternic și speră să fie bine la momentul intrării în concurs.

Tocmai de aceea și antrenamentul e împărțit în etape. Sosit vinerea trecută la Rio, el a luat lucrurile treptat, acomodare, adaptare, reîmprietenire cu aparatele pe care le știe de la Preolimpicele din aprilie. În plus, în sala de antrenament, nefiind pe podium, acestora le lipsește o anume elasticitate, sunt ceva mai rigide. Aleargă puțin pe covorul de la sol, scuturând brațele, apoi își face măsurătorile pentru sărituri. În fine, hanoracul a rămas deoparte. Sprinturi spre masa verde, milimetri de ajustat, salturi de încălzire... Rutina necesară, înnebunitoare privită din afară, dar care hrănește patima cea bună.

Mentor pentru Muntean

Trage cu grijă aer pe nas, tricoul roșu s-a împodobit cu mici flori de transpirație. Alături, Andrei își face programul său, la bustul gol. Spre final, pune o pungă cu gheață pe umărul drept dureros. Ioan Suciu vorbește despre relația extraordinară dintre cei doi gimnaști români, ce mult înseamnă pentru mezin să-l aibă pe Drăgulescu alături. "Și noi eram în competiție", spune el, referindu-se la perioada cea mai bună a gimnasticii masculine românești, când Urzică, Drăgulescu și Suciu însuși ajungeau la bronzul olimpic pe echipe, în 2004. "Era însă ceva pozitiv, în sensul progresului. La ei e altfel, prietenie, și e grozav fiindcă Andrei are ce învăța de la Marian. E ca un mentor pentru el. De aceea, Drăgulescu trebuie să rămână în gimnastică, antrenor, sportiv, pentru că știe atâtea lucruri și știe și cum să le împărtășească".

Trei aparate

Ceva mai încolo, multiplul campion mondial și european face câteva gigantice la bara fixă. "O să încep concursul cu o bară mai lejeră, ca să fiu încălzit, să nu intru prea brusc la celelalte aparate", explică el. Adică solul și săriturile, punctele lui forte. Marian e familiarizat cu sala de concurs. "Aparatele sunt bune, poate doar culorile deranjează puțin la sărituri. Sunt numai nuanțe de verde și la trambulină, dar, mai ales, la masă și îți fuge privirea. Mă obișnuisem, de atâta timp, cu masa roșie, dar asta e, trebuie să mă adaptez", spune Drăgulescu.

Se încheie sesiunea, băieții pleacă, Ioan Suciu mai rămâne un pic. Cât să spună, cu un zâmbet enigmatic: "Toată lumea tresare când aude numele de Drăgulescu. Le impune respect, și la 35 de ani. Și nu știu la ce să se aștepte de la el. Asta e marea necunoscută, poate veni oricând și cuceri medalia de aur". Marea necunoscută și marele lui atu.

Citește și

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează