SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Fata cu clăpari de aur » Slovena Tina Maze a cucerit ieri titlul olimpic la slalom uriaş

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 februarie 2014 22:10

Tina Maze a cîştigat titlul olimpic la slalom uriaş şi a repetat astfel minunea de la coborîre, o minune a constanţei şi a confirmării repetate


Tina Maze (30 de ani) a plecat prima în cea dintîi manşă. Cea reprogramată pe pîrtia de la Rosa Hutor, cea ninsă - primul semn de iarnă adevărată de la Olimpiada rusă. S-a menţinut tot pe prima poziţie şi după ce celelalte schioare şi-au făcut cea dintîi rundă, lăsîndu-le în urmă, în ordine, pe alte fete valoroase: suedeza Jessica Lindell-Vikarby, favorita probei conform Cupei Mondiale, italianca Nadia Fanchini şi austriaca Anna Fenninger, campioana olimpică de la Super-G şi iubitoare de gheparzi, specie pe care şi-a propus să o protejeze.

Evoluţie de la Olimpiada trecută
Manşa a doua a venit cîteva ore mai tîrziu, ba cu ceaţă înecăcioasă la mijloc de pîrtie, ba cu lapoviţă, ba cu ploaie. Primele 30 de clasate în concursul de dimineaţă au pornit-o printre porţile traseului de slalom uriaş în ordinea inversă a clasării. Iluzia locului întîi a fost gustată de mai multe sportive, printre care şi frumoasa elveţiancă Lara Gut, care a avut partea ei bună de speranţă.

Pînă la urmă, între cele trei fete de pe podium, Tina Maze, Anna Fenninger şi Viktoria Rebensburg (Germania), diferenţele au fost atît de mici încît bătăile de pleoape par pe lîngă ele eternităţi. Anna a avut un timp doar cu 7 sutimi de secundă mai slab decît al slovenei, în timp ce Viktoria a înregistrat o întîrziere de 27 de sutimi faţă de medaliata cu aur.

Tina Maze şi-a agăţat ieri de gît cea de-a doua medalie de aur la această ediţie a Olimpiadei, după cea cucerită la coborîre. Acum patru ani, la ediţia de la Vancouver, Tina, al cărei iubit este chiar antrenorul ei, Andrea Massi, obţinuse două medalii de argint.


Caill, locul 51
Ania Caill, schioara din Franţa care reprezintă România la aceste Jocuri Olimpice, a încheiat cele două manşe de la slalom uriaş pe locul 51, deşi după prima rundă era pe 55. Aceasta a fost ultima probă în care a luat parte Caill. Azi, la aceeaşi probă a băieţilor, va evolua românul Alexandru Barbu.


PATINAJ ARTISTIC - Ruşii cu baletul, americanii cu aurul
Proba de dans de la patinaj artistic a fost cîştigată de cei care s-au păstrat pe prima poziţie de-a lungul întregului concurs. Americanii Meryl Davis şi Charlie White au mizat pe o interpretare sensibilă şi spectaculoasă a Şeherezadei. Medalia de argint a revenit cuplului canadian format din Tessa Virtue şi Scott Moir, ce au patinat tot pe acorduri clasice. Pe locul al treilea s-au clasat ruşii Elena Ilinih şi Nikita Kaţalapov, care au fost cei mai aplaudaţi de publicul lor de acasă. Tinerii ruşi au alunecat pe gheaţă aducînd privitorilor Lacul lebedelor al lui Ceaikovski.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează