SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TOKYO

LIVE Jocurile Olimpice - 20 iulie » Știrile zilei: un nou caz de COVID-19 în delegația Cehiei

Simon Nausch, în centru // foto: Imago
Simon Nausch, în centru // foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 20 iulie 2021 13:30 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 17:18

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo de unde echipa de jurnaliști GSP transmite știri de ultimă oră și informații despre delegația României.

  • Informații-cheie: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea festivitatea de deschidere pe 23 iulie, dar întrecerile vor debuta pe 21, cu fotbal și softball, primele medalii urmând a fi decernate pe 24;
  • Gazeta va relata în direct din Japonia despre tot ce se întâmplă la Jocurile Olimpice. GSP onorează tradiţia unei redacţii cu o istorie de 97 de ani şi e prezentă la cea mai mare competiţie a lumii prin 3 ziarişti cu o experienţă însumată de 72 de ani care vor ţine publicul la curent.
  • Urmărește AICI știrile cele mai importante ale zilei de astăzi.
  • Cele mai importante noutăți de luni, 19 iulie, pot fi citite AICI

UPDATE 17:00 | Veste îngrijorătoare de la Tokyo: „Vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor”

Toshiro Muto, președintele Comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, nu exclude varianta ca ediția care ar urma să înceapă peste trei zile să fie anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Motivul? Creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

UPDATE 14:40 | Mihaela Buzărnescu și o promisiune fără precedent

Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 135 WTA), singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu de la Jocurile Olimpice, declară în glumă că e gata să renunțe la tenis în cazul în care va obține o medalie la Tokyo.

UPDATE 13:40  Justin Gafiuc ne aduce din Japonia ultimele informații despre România U23

UPDATE ora 13:30 | Un nou caz de COVID-19

Antrenorul ceh de volei pe plajă Simon Nausch a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la un test efectuat în Satul Olimpic. Nausch antrenează perechea formată din Barbora Hermannová și Markéta Sluková. Cu o zi înainte, un alt ceh, Ondřej Perušič, jucător de volei pe plajă, a căzut testul la COVID-19. 

Comitetul Olimpic din Cehia a anunțat că l-a plasat în izolare pe Nausch, în afara Satului Olimpic. Nu se știe ce se va întâmpla acum cu Hermannová și Sluková, dacă vor mai fi lăsate să concureze.

UPDATE ora 13:00 | Sportivul ugandez fugit s-a predat

Julius Ssekitoleko, sportivul dat dispărut în Japonia, s-a predat. Acesta a mers 11 ore cu trenul și 3 cu mașina în încercarea de a scăpa de autorități, dar în cele din urmă s-a predat la prefectura MIE, la aproximativ 500 de kilometri de Tokyo!

UPDATE ora 10:45 | Jurnalistul din Honduras avertizează: „Avem fundaș ca Sergio Ramos”

Marcia Torres, jurnalist la Mas, cel mai important portal sportiv din Honduras, a purtat un dialog cu GSP.ro, în care a făcut o radiografie detaliată a reprezentativei U23 din Honduras, pe care „tricolorii” lui Rădoi o vor întâlni, joi, în primul meci de la Olimpiada japoneză.

UPDATE ora 10:20 | Marco Dulca: „Nu-l depășesc pe tata decât dacă ajung și la un Mondial”

Marco Dulca, 22 de ani, speră ca Olimpiada să fie doar o etapă intermediară spre marele obiectiv al carierei, participarea cu România la un CM. Într-un interviu acordat GSP.ro, componentul lotului olimpic de fotbal vorbește despre experiențele de la Swansea și relația specială cu tatăl său, fostul internațional Cristi Dulca, actualul selecționer al naționalei feminine.

UPDATE ora 09:40 | 10 dileme pentru naționala olimpică de fotbal a României

Trupa lui Mirel Rădoi se pregătește să deschidă balul la JO împotriva Hondurasului, pe 22 iulie. Cum arată perspectivele naționalei în Japonia vedem într-o scanare a situației „tricolorilor” și a întregii competiții. AICI, totul de la starea din lotul României la informații despre grupă și favoritele de la Jocurile Olimpice. 

UPDATE ora 09:05 | Tomas Bach: „Anularea Jocurilor Olimpice nu a fost niciodată o opțiune!”

La Tokyo a început cea de-a 138-a sesiune a Comitetului Internațional Olimpic. Președintele CIO, Tomas Bach, a spus în fața membrilor CIO, că „International Olympic Committee (IOC) nu-și abandonează niciodată sportivii” și că anul trecut IOC s-a confruntat cu o alegere în ceea ce privește disputarea Jocurilor Olimpice între anulare și amânare. 

„Anularea ar fi fost ușoară și ar fi atras siguranța. Dar anularea nu a fost niciodată o opțiune pentru noi. Sportivii trebuie să concureze”, a declarat Bach.

UPDATE ora 8:45 | Carmen Martin a ajuns, în sfârșit, la Tokyo

Depistată pozitiv înainte de placarea naționalei spre Tokyo, Carmen Martin, căpitanul Spaniei, jucătoarea de la CSM București, a trebuit să mai efectueze și alte teste medicale. Într-un final, două testări COVID-19 au ieșit negative la 48 de ore distanță unul de altul, și extrema dreapta a putut pleca spre Japonia. 

A ajuns în Satul Olimpic acolo unde coechipierele au așteptat-o, în miez de noapte, cu aplauze. „Tokyo, nu scapi de mine!”, a comentat jucătoarea pe contul său de Instagram.

Ion Țiriac, dezarmant înainte de Jocurile Olimpice: „Nepăsare! Oare nu ne e rușine?” + previziunea făcută la Sydney, în 2000
ROMÂNIA
Ion Țiriac, dezarmant înainte de Jocurile Olimpice: „Nepăsare! Oare nu ne e rușine?” + previziunea făcută la Sydney, în 2000

UPDATE ora 08:30 | Canada a anunțat cine va purta steagul la defilare

Jucătoarea de baschet Miranda Ayim și componentul naționalei de rugby în 7 al Canadei, Nathan Hirayama, au fost desemnați drept purtătorii de steag ai Canadei pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 23 iulie. Premierul Canadei, Justin Trudeau a fost cel care a făcut anunțul. 

E pentru prima dată când Canada are doi purtători de drapel, dar și prima dată când purtătorii de drapel provin din două sporturi de echipă.

„Mă simt incredibil de onorată să conduc echipa Canada alături de Nathan la ceremonia de deschidere. Și o să reprezint nu numai colegii mei sportivi ai echipei Canada, ci și Canada ca națiune”, a spus Ayim. Canada are 370 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cel mai mare număr după JO din 1984.

Premieră istorică pentru România la Jocurile Olimpice! O echipă de români se va ocupa de producerea și transmiterea competiției

EXCLUSIV De la prăbușire la triumf » Ana Maria Popescu a analizat pentru GSP fiecare Olimpiadă: „Se poate întâmpla orice”

EXCLUSIV Interviu special cu Laura Ilie, sportiva care poate aduce prima medalie pentru România la Tokyo » Cum a răspuns întrebărilor inedite ale reporterului GSP

101 sportivi are România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo numără o sută unu sportivi, fiecare cu povestea lui și cu istorii olimpice eterogene. 

România a reușit să califice 101 sportivi, iar cei mai experimentați sunt Ana Maria Brânză, 36 de ani, și Marian Drăgulescu, 40 de ani. Ambii sunt la a cincea participare olimpică și au urcat pe podium la această întrecere.

Spadasina a început aventura sub cele cinci cercuri în 2004, la Atena, iar medaliile au fost de aur, cu echipa, în 2016, și argint, la individual, în 2008. De altfel, ea este singura campioană olimpică din toată delegația.

Gimnastul a participat prima oară la o ediție a Jocurilor Olimpice tocmai în îndepărtata Australie, la Sydney 2000. El a cucerit un argint, la sol, plus două bronzuri, cu echipa și la sărituri, la Atena 2004. Totul despre sportivii noștri într-un articol dedicat despre delegația României la Jocurile Olimpice. 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează