SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  METROU

Primă de haos! Conductorii metroului parizian vor beneficia de un premiu gras pe perioada Olimpiadei

Metroul din Paris Foto: Imago
Metroul din Paris Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 17:37 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 17:45

Compania de transport public din Paris (RATP) va propune ca mecanicii ce conduc metroul și trenul în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024 să fie răsplătiți cu o primă de 1.600 de euro.

Aproximativ 2.000 de oameni care vor lucra în condiții stresante în perioada 22 iulie-8 septembrie vor beneficia de aceste sume, au anunțat reprezentanții sindicali care au negociat aceste bonusuri pentru angajați.

S-a schimbat formatul fazei finale a Billie Jean King Cup » Ce se întâmplă cu echipa României
BILLIE JEAN KING CUP
S-a schimbat formatul fazei finale a Billie Jean King Cup » Ce se întâmplă cu echipa României

Pe lângă acești bani, fiecare angajat de pe 12 linii de metrou și tren va primi zilnic suma suplimentară de 44,10 euro, în timpul competiției olimpice și paralimpice găzduite de capitala Franței.

Prime pentru Jocurile Olimpice

Astfel, unii dintre conductori vor ajunge la o adăugire salarială de 2.500 de euro. Vor lua doar jumătate din sumă cei care vor bifa cinci zile de concediu, chiar dacă e vorba de concediu medical.

Pentru a-i stimula pe angajați să vină la serviciu pe perioada aglomerată a Jocurile Olimpice, când Parisul va fi asaltat de 15 milioane de vizitatori (francezi și străini), autoritățile franceze au decis să amâne posibilitatea concediilor neluate în 2024 până în luna septembrie a anului viitor.

Numărul mijloacelor de transport din Paris va fi mărit cu 15% pe răstimpul JO față de o vară neolimpică și cu 30% în weekend, pentru a răspunde cererii uriașe provocate de valul de turiști.

Astfel, un procent de 70 la sută dintre concediile lucrătorilor din domeniul transportului public vor fi amânate.

În total, 19.000 de angajați ai RATP vor deservi Parisul în zilele aglomerate la Jocurilor Olimpice.

Negocierile privind primele olimpice se efectuează separat, meserie cu meserie, dar cele referitoare la sistemul de transport public parizian sunt prioritare datorită rolului esențial al acestuia în buna desfășurare a competiției.

Angajații din alte sectoare de activitate au fost și ei anunțați că vor primi o răsplată materială consistentă. Astfel, polițiștii vor încasa o primă de bază de 1.900 de euro plus alte indemnizații suplimentare pentru membrii forțelor de ordine care vor lua parte cel puțin cinci zile la misiunile de securitate legate de Jocurile Olimpice.

Pentru angajații din sănătatea publică, primele vor fi cuprinse între 800 și 2.500 de euro brut pe săptămână, suma depinzând de fiecare categorie de personal în parte.

Citește și:

Ultima șansă pentru Jocurile Olimpice! » 6 sportivi „tricolori” speră să evite o contraperformanță care datează din 1928
SCRIMĂ
Ultima șansă pentru Jocurile Olimpice! » 6 sportivi „tricolori” speră să evite o contraperformanță care datează din 1928
Adolescent arestat pentru că plănuia un atentat în timpul Jocurilor Olimpice
PARIS 2024
Adolescent arestat pentru că plănuia un atentat în timpul Jocurilor Olimpice

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează