SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  INVESTIȚIE

NOUTĂȚI AUTO BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

Fabrică Nokian de la Oradea, machetă +7   FOTO
Fabrică Nokian de la Oradea, machetă

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 15:36 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 18:50

Finlandezii de la Nokian Tyres au decis mutarea producției din Rusia la Oradea, acolo unde ridică o fabrică de 650 de milioane de euro.

Compania cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an va produce primele anvelope în Oradea în a doua jumătate a anului 2024, producția comercială fiind programată pentru începutul lui 2025, informează hotnews.ro.

Noua fabrică din România va deveni parte a rețelei globale de producție, alături de fabricile din SUA și Finlanda, având o capacitate anuală de până la 6 milioane de anvelope, existând posibilitatea de extindere în viitor.

FOTO. 350 de posturi disponibile în 2024 pentru noua fabrică! Imagini de pe șantier

+3 FOTO

În fabrica de la Oradea, producătorul finlandez se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală, în state precum Germania, Austria, Elveția, Polonia și Cehia.

La sfârșitul anului 2023, Nokian Tyres a declarat că va accelera procesul de angajare și că aproximativ 350 de posturi vor fi disponibile în cursul anului 2024. Posturile variază de la manageri la operatori din zona de producție.

Potrivit companiei, a existat un interes foarte mare pentru posturile disponibile, iar până în prezent au angajat aproximativ 80 de persoane. Dar cum decurg lucrările la noua fabrică?

Construcția fabricii avansează conform planului. Așa cum estimasem, clădirea destinată producției a atins nivelul optim de pregătire pentru instalarea echipamentelor la începutul acestui an. Această etapă continuă și în prezent, în mai multe zone, pentru a ne încadra în graficul agreat. De asemenea, construcția depozitului și a clădirii de mixare progresează și ele conform planului
- Susanna Tusa, director general, pentru sursa citată

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia
Macheta fabricii Nokian de la Oradea

De ce Oradea?

Finlandezii de la Nokian Tyres au ales Oradea datorită forței de muncă mai ieftine și accesului facil prin autostrăzi către Europa Centrală, cele mai multe anvelope urmând să fie vândute pe o rază de 1.000 de km.

De asemenea, a fost important și faptul că există acces feroviar către Europa Centrală prin Ungaria și Austria, Oradea fiind la mai puțin de 10 kilometri de granița cu Ungaria, iar materiile prime vor fi transportate în mare parte cu trenul.

Până în 2027, se anticipează că 40% din producția globală de anvelope Nokian Tyres va fi produsă la fabrica din Oradea, ceea ce o va face cea mai mare fabrică a companiei.

Citește și alte știri de actualitate:

Cel mai puternic Porsche produs vreodată este electric » Imagini și detalii spectaculoase

Dacia Duster 3, testată în condiții de off-road în Franța » Cum s-a descurcat

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (42)
nonu49
nonu49  •  24 Aprilie 2024, 12:19

Altii scapa de poluare (Finlanda) si o preluam noi in Romania. Apoi platim taxe catre UE! Economia merge (oare?) exportul de asemenea, vom vedea!

hannah.robinson
hannah.robinson  •  23 Aprilie 2024, 10:52
Postat de dorelus pe 23 Aprilie 2024, 07:48

Oradea este un oraș în care,,clădirile l'art nouveau,, încântă ochiul avizat și mai puțin avizat. O plimbare din fața primăriei până la magazinul Crișul merită făcută la pas de turist. Seara adaugă o conotație de sărbătoare cu ajutorul luminilor care împodobesc mai mult frumoasele clădiri. Vă invit să faceți un sejur de doua trei zile, mai ales ca Băile Felix sunt la 15 minute și puteți a vă plonja fundul în apele termale. P. S. Nu sunt ales local sau agent de turism, doar vizitator de-o zi în fiecare an. O zi frumoasa

Dacă te uiți mai atent ai să observi ca multe case sunt doar vopsite nicidecum reabilitate, dpmdv e un fake

talpaiadului
talpaiadului  •  23 Aprilie 2024, 10:49
Postat de luisharcsa pe 22 Aprilie 2024, 21:56

Ok si care i legatura intre mihai viteazul si Oradea? Doar intreb. Legatura istorica.

Aceeasi legatura ca si regele Ferdinand, amandoi cucerind teritoriul pe care se afla Oradea prin forta armelor.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează