SPORTURI  »  RUGBY  »  SIX NATIONS

VIDEO+FOTO Irlanda spulberă tot și câștigă neînvinsă Six Nations! Johnny Sexton a devenit cel mai bun marcator din istoria turneului

Irlanda a învins-o fără emoții pe Anglia, scor 29-16, în ultima etapă din Turneul celor 6 națiuni, și a bifat un nou Grand Slam, un turneu perfect. Al 15-lea trofeu din istorie, al 5-lea în formatul cu 6 echipe. Foto: Imago +12   FOTO
Irlanda a învins-o fără emoții pe Anglia, scor 29-16, în ultima etapă din Turneul celor 6 națiuni, și a bifat un nou Grand Slam, un turneu perfect. Al 15-lea trofeu din istorie, al 5-lea în formatul cu 6 echipe. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 23:51 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 00:34

Irlanda a învins-o fără emoții pe Anglia, scor 29-16, în ultima etapă din Turneul celor 6 națiuni, și a bifat un nou Grand Slam, un turneu perfect. Al 15-lea trofeu din istorie, al 5-lea în formatul cu 6 echipe.

Irlandezii erau sub presiune, după ce Franța trecuse de Țara Galilor, scor 41-28, și urcase pentru moment pe primul loc. Câștigarea trofeului era doar o simplă formalitate, triumful fiind posibil chiar și cu o înfrângere la cel mult 7 puncte diferență.

Irlanda spulberă tot și câștigă neînvinsă Six Nations!

Irlanda n-a avut emoții însă. La Dublin, pe Aviva Stadium, în fața a peste 50.000 de fani, era greu de crezut că englezii pot evita înfrângerea. Au punctat primii, după două lovituri executate perfect de Farrell (7, 14).

Sexton a redus însă rapid din diferență (16), apoi Sheehan a marcat primul eseu al meciului, transformat de același Sexton. Englezii au primit însă o nouă lovitură în prelungiri, când Steward a văzut cartonașul roșu pentru o intrare periculoasă la Keenan.

După pauză, Farrell a redus diferența la un punct (50), însă Irlanda a răspuns prin două eseuri reușite de Henshaw și un al doilea pentru Sheehan (67), ambele transformate de Sexton. Farrell și-a trecut în cont și un eseu, transformat tot de el (72), însă tot gazdele aveau să închidă meciul la 29-13, după ce Herring a culcat balonul în terenul de țintă.

Irlanda încheia perfect sezonul de Nations League: Grand Slam, victorii pe linie, și Tripla Coroană pentru că și-a învins rivalele britanice. Trofeul numărul 15, al cincilea în formatul cu 6 echipe.

+8 FOTO

Clasamentul Six Nations 2023

 VictoriiÎnfrângeriPuncte 
1. IRLANDA5027p 
2. Franța4120p 
3. Scoția3215p 
4. Anglia2310p 
5. Țara Galilor146p 
6. Italia051p 
  • se acordă 4 puncte la victorie și 2 la egal;
  • punctul bonus se primește pentru marcarea a 4 eseuri și pentru o înfrângere la cel mult 7 puncte;
  • echipa care bifează un Grand Slam, câștigă toate meciurile, primește un bonus de 3 puncte pentru a-și asigura matematic trofeul. 

Johnny Sexton, cel mai bun marcator din istoria Six Nations

Cu cele 9 puncte aduse astăzi, Johnny Sexton, schimbat în minutul 73 pentru a primi aplauzele întregului stadion, a ajuns la un total de 566 și a reușit să doboare recordul pentru cele mai multe puncte marcate în Six Nations. Era deținut din 2013 de conaționalul Ronan O'Gara, care s-a oprit la 557. Podiumul e completat de un alt nume mare din istoria sportului, englezul Johnny Wilkinson (546).

Citește mai multe știri din sport:

Pole-position Red Bull plus o mare surpriză în calificările din Arabia Saudită: Max Verstappen pleacă de pe locul 15!
ARABIA SAUDITĂ
Pole-position Red Bull plus o mare surpriză în calificările din Arabia Saudită: Max Verstappen pleacă de pe locul 15!
SCM Râmnicu Vâlcea, pas important spre Final Four-ul EHF European League! Când se joacă manșa decisivă contra lui Nykobing
EHF European League
SCM Râmnicu Vâlcea, pas important spre Final Four-ul EHF European League! Când se joacă manșa decisivă contra lui Nykobing

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează