SPORTURI  »  SNOOKER  »  CRUCIBLE

„La Crucible, miroase foarte urât” » Declarația unui iranian a detonat Campionatul Mondial de Snooker! Se pregătește o schimbare ISTORICĂ: „Există un preț pentru orice, ne place sau nu”

Ronnie O'Sullivan la Crucible, foto: Guliver/gettyimages
Ronnie O'Sullivan la Crucible, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 12:47 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 14:40

Foaierul teatrului Crucible, din Sheffield, este casa Campionatului Mondial de snooker din 1977. Aici au câștigat și au bifat cele mai importante recorduri jucători precum Ray Reardon, Steve Davis sau Stephen Hendry. Dar există o mare presiune, în ultimul an, ca cel mai important turneu din snooker să fie mutat în zone exotice, ca Arabia Saudită sau China. Motivul? Banii.

Iranianul Hossein Vafaei a criticat violent condițiile de la Crucible, după ce a fost eliminat de la Campionatul Mondial de snooker de fostul campion Judd Trump, scor 10-5 .

„Totul este atât de prost aici, încât, dacă mă întrebi dacă vreau să mă întorc, aș spune NU”, a tunat Vafaei, care este unul dintre cei mai controversați oameni din sportul cu bile. „Ar trebui uitată istoria, fiindcă vrei să mergi într-un loc foarte frumos ca jucător. Când te plimbi prin Crucible miroase foarte rău. Te duci în alte țări și vezi că totul este strălucitor. Dar aici este complet diferit”, a completat Vafaei.

Criticile lui Vafaei au fost respinse violent: „E o prostie absolută”

Declarațiile iranianului în vârstă de 29 de ani au stârnit unele dintre cele mai dure reacții din circuit. Shaun Murphy, campionul mondial din 2005, l-a făcut pachet pe Vafaei.

„Este aproape un sacrilegiu pentru un jucător profesionist de snooker să critice atât de deschis casa noastră. Hossein ar trebui să se informeze despre modul în care funcționează turneul nostru și partenerii noștri de difuzare, locațiile noastre și cât de special este acest loc. Crede că ne ajută sportul să crească, fiind atât de critic? Nu a ajutat deloc sportul. Am fost întotdeauna învățată de mama mea dacă nu ai nimic frumos de spus, nu spune nimic”, a explicat Shaun, care a fost secondat de alte nume mari, precum Jimmy White sau Alan McManus, experți în studioul Eurosport.

Scoțianul McManus a fost drastic: „Două lucruri: nu miroase rău și nu este nimic în neregulă în acest loc. E o prostie absolută. Nu stiu ce vrea... Vrea un buchet de flori și un sandviș cu creveți la ușă? Vii aici să joci snooker, nu vii aici să miroși trandafirii. Dacă vrei să fii o mare vedetă în acest sport, ceea ce el nu este, ieși și câștigă câteva turnee și apoi începe să vorbești așa - și chiar și atunci nu vorbi așa! Nu este nimic în neregulă cu Crucible”.

980de locuri are arena de la Crucible

„La Crucible, miroase foarte urât” » Declarația unui iranian a detonat Campionatul Mondial de Snooker! Se pregătește o schimbare ISTORICĂ: „Există un preț pentru orice, ne place sau nu”
Cele două mese în paralel, la Campionatul Mondial de snooker de la Crucible, foto: Guliver/gettyimages

Ronnie O'Sullivan nu ar spune nu: „Istoria se rescrie în fiecare zi”

În schimb, Ronnie O'Sullivan, cel mai mare nume din snooker, nu a fost atât de drastic. Din contră, a lăsat să se înțeleagă că ar fi de acord cu mutarea turneului după 47 de ani. Unde? În Arabia Saudită, de exemplu, acolo unde anul acesta a avut loc un turneu invitațional în premieră.

De 7 ori campion mondial la Crucible, O'Sullivan lasă deoparte sentimentalismul în favoarea banilor importanți pe care saudiții sunt dispuși să îi pună ce masă.

În vârstă de 48 de ani, liderul mondial a spus înainte de startul turneului din Sheffield:

Ca jucător, facilitățile de antrenament și hotelurile din Sheffield nu sunt grozave. La Crucible, trebuie să-ți croiești drumul în și în jurul evenimentului, când să exersezi, unde să mănânci. Dacă aș avea de ales, aș alege un loc unde totul este setat pentru confortul jucătorilor. Și în unele dintre evenimentele din Arabia Saudită și China, este mult mai ușor. Mulți spun, cum rămâne cu istoria de acolo? Să terminăm cu asta, istoria se rescrie în fiecare zi
- Ronnie O'Sullivan

„La Crucible, miroase foarte urât” » Declarația unui iranian a detonat Campionatul Mondial de Snooker! Se pregătește o schimbare ISTORICĂ: „Există un preț pentru orice, ne place sau nu”
Cum arată intrarea în Teatrul Crucible, unde se dispută CM de snooker, foto: Guliver/gettyimages

Ce spune Barry Hearn, deținătorul turneului și omul-cheie în privința deciziei: „Există un preț pentru orice, indiferent dacă ne place sau nu”

Barry Hearn – fostul președinte World Snooker și președinte al Matchroom – a avertizat consiliul orașului Sheffield că arena din Crucible trebuie înlocuită cu una mai mare, dacă orașul vrea să găzduiască în continuare Campionatul Mondial de snooker. Iată ce a declarat pentru Guardian, ieri:

Fac absolut tot ce pot pentru a păstra acest turneu în Sheffield, dar e nevoie de doi pentru a dansa tango. Voi rămâne aici cât vom fi doriți și pare că suntem doriți. Dar trebuie să fim și realiști. Am spus că în ultimii câțiva ani avem nevoie de un nou loc care să aibă o capacitate de 2.500 până la 3.000 de persoane. Vreau ca Sheffield să mă ajute în această situație. Există un preț pentru orice, indiferent dacă ne place sau nu. Mi-ar plăcea să vă spun că trăim într-o poveste cu zâne, dar nu este atât de simplu. Anul viitor, vom da premii totale în circuit de 20 de milioane, dar nu trebuie să ne relaxăm și să spunem că „treaba e gata”. Nu este niciodată suficient. Totul ține de bani – să ne obișnuim cu asta.
- Barry Hearn

Snookerul încearcă să devină un sport din elita disciplinelor mondiale, dar, în continuare, atrage bugete destul de mici pentru competiții. De aceea, organizatorii vor să forțeze colaborări cu țări bogate, precum Arabia Saudită și China, deși acolo nu întâlnesc nici pe departe entuziasmul fanilor din Europa.

Citește și:

Luca Brecel, deținătorul titlului, a fost eliminat într-un mod incredibil în primul tur al Campionatului Mondial de Snooker

Începe Campionatul Mondial de snooker! Cine transmite competiția în România + programul meciurilor din turul I

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează