SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BUDAPESTA

Alexandra Dulgheru s-a calificat cu emoţii în semifinalele de la Budapesta

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

Alexandra Dulgheru s-a calificat ieri în semifinalele turneului de la Budapesta, după ce a revenit în setul decisiv de la 1-4. Românca a învins-o ieri în sferturile de finală pe letona Anastasija Sevastova cu 6-7 (1), 6-2, 7-6 (4).

"Nu e uşor să treci de la iarbă la zgură", a spus Alexandra după primul meci jucat la Budapesta în compania Sandrei Zahlavova din Cehia. După patru săptămîni de suprafaţă verde, jucătoarea din România s-a întors la cea colorată în cărămiziu. Dorinţa româncei pentru acestă săptămînă era clară: să se readapteze la jocul pe zgură şi să ajungă cît mai departe la turneul din capitala Ungariei.

Dorinţele i s-au îndeplinit. A reuşit să cîştige toate cele trei meciuri jucate şi e în semifinale. Pentru a patra oară în acest an, Dulgheru a pătruns în careul unui turneu WTA. Precedentele isprăvi de acest gen ale româncei s-au întîmplat la Barcelona, la Varşovia şi la s'Hertogenbosch. Pentru a ajunge aici, Alexandra a trăit periculos în partidele cu Ana Ceakvetadze şi cu Anastasija Sevastova. Deşi a cîştigat primul set contra rusoaicei, l-a pierdut categoric pe al doilea 1-6. Noroc cu întunericul din cauza căruia a fost întreruptă partida. "Nu e deloc uşor să joci cu Ana. În setul al doilea am simţit că nu mai am energie şi suflu, am fost norocoasă că partida s-a întrerupt", a subliniat Alexandra.

Revenită din adîncuri
În meciul de ieri, cu Sevastova, în unele momente părea că povestea cu lipsa de energie şi de suflu avea să se repete. Alexandra a cedat primul set la tie-break, ea reuşind singurul punct din prelungirea setului pe serviciul adversarei. Un tie-break pe măsura nebuniei de dinaintea lui, cînd au fost şase break-uri. După ce a alunecat la unul dintre puncte, luînd contact cu zgura, românca şi-a revenit şi a egalat la seturi, impunîndu-se cu 6-2. Letona de 20 de ani i-a făcut puncte fripte Alexandrei, distanţîndu-se în setul decisiv la 4-1. O serie bună a jucătoarei române a anulat însă acel avanta şi s-a ajuns din nou la tie-break. De data aceasta, Dulgheru a fost mai bună şi s-a impus cu 7-4. O victorie ce îi aduce 130 de puncte WTA şi 10.200 de dolari. În penultimul act, Piti o va întîlni azi pe învingătoarea din partida Agnes Szavay-Alize Cornet.

10.200 de dolari şi 130 de puncte WTA şi-a asigurat Alexandra Dulgheru pentru calificarea în semifinale

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
flafy
flafy  •  10 Iulie 2010, 11:15

daca statul i-ar fii sustinut pe sportivii din romania acum eram departe oricum felicitari si sper sa castigi turneul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează