SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Ana Bogdan - Rebeka Masarova 6-3, 6-7, 3-6. Iberica s-a calificat în semfinalele Transylvania Open

Ana Bogdan / Sursă foto: Facebook@ Transylvania Open
Ana Bogdan / Sursă foto: Facebook@ Transylvania Open

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 17:59 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 22:52

Ana Bogdan (30 de ani, locul 73 WTA)  a fost învinsă de  iberica Rebeka Masarova (24 de ani, #67 WTA), scor 6-3, 6-7, 3-6, în ultimul sfert de finală de la Transylvania Open. 

Ana Bogdan - Rebeka Masarova, 3-6, 6-7 ,6-3

Ana Bogdan, aflată la ultimul turneu al sezonului, a avut parte de meciuri lungi și echilibrate în BT Arena. Nici cel din sferturi de finală nu a făcut excepție, unde a întâlnit-o pe Rebeka Masarova. Ana a fost condusă în primul set cu 3-1 de înalta jucătoare din Spania, dar a revenit și a reușit cinci game-uri consecutive în care a servit inteligent, a lovit câștigător mai mult de pe forehand și s-a impus după 43 de minute cu 6-3. 

Revenire și în setul al doilea cu același calm și cu loviturile sale curate a reușit revenirea și în partea a doua, atunci când Masarova prinsese încredere că poate împinge duelul în decisiv. Rebeka a condus cu 4-3, dar nu și-a putut ține serviciul, enervată un pic și de publicul care o susținea frenetic pe româncă. Ana și-a recuperat imediat break-ul și setul a intrat în prelungiri. 

Masarova a fost cea care a reușit să fie mai precisă și s-a impus cu 7-4 după 68 minute. Astfel, Ana era nevoită să joace al doilea meci consecutiv de trei seturi, după ce trecuse în turul al doilea de Nikola Bartunkova. A salvat o minge de meci Bogdan a început mai greu decisivul, parcă rămasă în tie-break, ea și-a cedat serviciul, iar Masarova conducea cu 2-0. 

Ana a revenit la 2-1, dar energia nu i-a mai ajuns și adversara sa a luat prim-planul și s-a dus la 4-1. Ana a luptat pe propriul serviciu și a reușit să facă 4-2. Încurajată de prietenul său și de sora sa, Ana a încercat să facă față serviciului ibericei, dar aceasta a găsit o treaptă superioară. 

Ea s-a impus până la urmă cu 6-3 în setul al treilea după 47 de minute, chiar dacă românca a salvat o minge de meci. În semifinale, la Cluj-Napoca, Rebeka Masarova se va duela cu Gabriela Ruse pe care nu a mai întâlnit-o până acum în circuitul WTA. Ana Bogdan încheie sezonul cu două trofee, unele de categoria WTA 125, ea impunându-se la Iași și Palermo.

Citește și alte știri din tenis: 

Nu doar Halep a fost ștearsă din clasamentul mondial » Un nou nume trebuie să o ia de la ZERO

Imagini emoționante la Transylvania Open, a izbucnit în plâns cu fiica în brațe: „Viața mea înseamnă mai mult decât un meci de tenis”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează